• دوشنبه / ۱۲ مهر ۱۳۹۵ / ۱۴:۲۵
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 95071207448
  • خبرنگار : 71467

تجمع دوباره سپرده گذاران ثامن الحجج

اعتراض در آستانه فاز ۳۰۰ میلیونی

 اعتراض در آستانه فاز ۳۰۰ میلیونی

جریان اعتراض و تجمع سپرده‌گذاران ثامن الحجج بعد از حدود ۹ ماه از آغاز تعیین تکلیف پرونده‌های آنها و در آستانه ورود به فاز جدید وجوه تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان همچنان ادامه دارد.

به گزارش ایسنا، امروز-دوشنبه- بار دیگر و در تکراری چند باره باز هم  سپرده‌گذاران ثامن الحجج مقابل بانک مرکزی تجمع کرده و حقوق خود را طلب کردند. افرادی که در طول سال های گذشته به دلایل مختلفی رو به امثال ثامن الحجج آوردند، اعتماد کرده و ارقام از کمتر از یک میلیون تا بیش از چند صد میلیون تومان را در آنها سپرده‌گذاری کرده‌اند.

ثامن الحجج از جمله موسسات غیرمجازی بود که بیش از ۱۰ سال و بدون هیچ چارچوب قانونی به عنوان یکی از بزرگان بازارغیرمتشکل پولی فعالیت کرده و به هر طریقی و با هر حمایتی توانسته میلیون ها سپرده‌گذار جذب کند؛ از زمانی که محمود بهمنی-رئیس کل سابق بانک مرکزی- به همراه رحیمی-معاون اول دولت قبل- از عملکرد آن زمان این موسسه و مدیرعاملش تقدیر می کردند و مردم به این روابط اعتماد می‌کردند، تا وقتی که با پیشنهاد سودهای جذاب اما مخرب فعالیت سایر بانک‌ها، سپرده‌گذاران را به سمت خود می کشاند.

به هر حال رشد همراه با ابهام ثامن‌الحجج نیز تا سال گذشته بیشتر دوام نیاورد و با تشدید بحران های داخلی، این موسسه از هم پاشید و طی فرایندی اجرای تعهدات آن با بانک پارسیان به عنوان بانک عامل و کانال بانک مرکزی برای تعیین تکلیف سپرده‌گذاران ثامن الحجج تبدیل شد.

در شرایطی تجمعات سپرده گذاران  مقابل بانک مرکزی ادامه دارد که از بهمن ماه سال گذشته تا کنون  حدود ۹۷ درصد از سپرده گذاران کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان این موسسه تعیین تکلیف و با خط اعتباری بالغ بر ۲۰۰۰ میلیارد تومانی بانک مرکزی بخش زیادی از وجوه  آنها طی فرایندی مرحله ای پرداخت شده است.   در عین حال که قرار است از هفته آینده پس از مشخص شدن وضعیت حساب‌های تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان، فاز جدیدی از تعیین تکلیف و بازپرداخت وجوه تا سقف های ۲۰۰ و ۳۰۰ میلیون تومان در دستور کار قرار گیرد.

 این در حالی است که در پرونده موسسه ثامن الحجج  ردپای مسئولان و برخی ذینفعان موسسه در اقداماتی برای تحریک سپرده‌گذاران و کارکنان آن به منظور ایجاد تجمع و برهم زدن نظم عمومی دیده می شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۷-۱۲ ۱۵:۵۱

چرا دروغ مينويسيد؟ چرا اعلام نمي‌كنيد كه تا سيصد ميليون را ٢٧ ماه بعد ميدن نه توي مهر ماه. تو مهر ماه فقط اعلام شده. محض وجدان انساني راست بنويسيد

avatar
۱۳۹۵-۰۷-۱۳ ۱۵:۵۶

اگر اقای میر علی خلاف کرده، اگر ثامن الحجج موسسه مالی اعتباری نبوده و گاوداری یا تعاونی فرش یا دانش آموختگان سبزوار بوده، اگر امام جمعه سبزوار یا صاحب منصبی از ایشان پشتیبانی میکرده، اگر موسسه غیر مجاز بوده، اگر اقای میر علی از اقای سیف تمکین نمیکرده، اگر روسای شعبه ها  و کارمندان ثامن الحجج خلاف کرده اند، اگر موسسه در سیستم اقتصادی مملکت اخلال میکرده و سود بالا میداده، برای همه این ها سپرده گذاران مقصر نیستند، بلکه مقصر بانک مرکزی است که ۱۴ سال نه تنها از ادامه کار موسسه ممانعت نکرده، بلکه مجوز تعاملات مالی با بانک های دولتی هم داده و به علاوه از آقای میر علی و موسسه تشکر و قدردانی هم کرده (مستندات موجود است). اگر پزشکی بدون مجوز مطب تاسیس کند و مدت ۱۴ سال به صورت غیر مجاز طبابت کند، آیا بیماران مقصرند یا سازمان نظام پزشکی؟؟؟ جناب آقای مدعی العموم نظر شما چیست؟؟؟