• شنبه / ۱۷ مهر ۱۳۹۵ / ۱۱:۲۸
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 95071710282
  • خبرنگار : 71467

۲۰۰ و ۳۰۰ میلیونی‌های ثامن‌الحجج وارد فاز مشروط شدند

 ۲۰۰ و ۳۰۰ میلیونی‌های ثامن‌الحجج وارد فاز مشروط شدند

به دنبال تعیین تکلیف مرحله‌ای پرونده سپرده‌گذاران تعاونی اعتبار ثامن‌الحجج از امروز همزمان با ۱۷ مهرماه فاز جدید پرداخت‌ وجوه از سوی بانک عامل آغاز می‌شود. مبالغ تا سقف۲۰۰ و ۳۰۰ میلیونی به‌ طور مشروط به سپرده‌گذاران واگذار خواهد شد.

به گزارش ایسنا، حدود ۹ ماه از آغاز بررسی و پرداخت پرونده‌های سپرده‌گذاران تعاونی اعتبار ثامن‌الحجج از سوی بانک عامل یعنی بانک پارسیان می‌گذرد، تاکنون طی چند مرحله و با شروع از پرداخت‌های خرد حساب‌های حدود ۹۷ درصد این سپرده‌گذاران تعیین تکلیف شده است.

این در حالی است که براساس گزارشی که چندی پیش بانک مرکزی اعلام کرد در حال حاضر حساب‌های این تعاونی از یک میلیون و ۲۵۷ فقره به ۳۳ هزار فقره کاهش یافته و پیش‌بینی می‌شود تا پایان پرداخت وجوه ۲۰۰ و ۳۰۰ میلیونی تا ۹۹ درصد سپرده‌گذاران تعیین تکلیف شوند. تا پیش از این سپرده‌گذاری‌ها تا ۱۰۰ میلیون تومان مورد رسیدگی قرار گرفته بود و از امروز -شنبه-سپرده‌های تا سقف ۲۰۰ میلیون و از ۲۷ مهرماه تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان به جریان رسیدگی‌ها اضافه خواهد شد.

اما پرداختی‌ها در این مرحله به‌طور مشروط انجام خواهد شد به‌طوری که تا سقف ۳۵ میلیون تومان به هر یک از مشتریان پرداخت می‌شود مشروط به این‌که تعهدی مبنی بر عدم مطالبه باقی‌مانده وجوه خود طی بازه زمانی مشخصی به بانک پارسیان ارائه کند تا بانک بتواند فرصت کافی برای تبدیل دارایی‌های تعاونی و تامین وجوه نقد مورد نیاز برای پرداخت مطالبات سپرده‌گذاران در اختیار داشته باشند.

بر این اساس، تعهد عدم مطالبه باقی‌مانده وجوه از سوی سپرده‌گذار تا سقف ۲۰۰ میلیون تومانی برای ۱۴ ماه و تا سقف ۳۰۰ میلیون تومانی برای ۱۷ ماه خواهد بود.

این در حالی است که در حال حاضر تبدیل دارایی‌های تعاونی ثامن‌الحجج و فروش املاک آن برای افزایش نقدینگی و تسویه طلبکاران با توجه به شرایط موجود در بازار ساختمان و مسکن با مشکل مواجه بوده و به راحتی این املاک به وجوه نقد تبدیل نمی‌شود. از این‌رو تاکنون بیش از ۲۰۰۰ میلیارد تومان خط اعتباری از سوی بانک مرکزی به بانک پارسیان جهت پرداخت وجوه سپرده‌گذاران اختصاص پیدا کرده که البته این مورد نیز با انتقاداتی مواجه است، چرا که به هرحال خروج پول پرقدرت بانک مرکزی و خرج آن می‌تواند تبعاتی مانند افزایش پایه پولی و تورم را به همراه داشته باشد.

تعاونی اعتباری ثامن‌الحجج از موارد غیرمجاز فعال در بازار  غیرمتشکل پولی بود که از سال گذشته و به دنبال تشدید گرفتن بحران‌های درونی و مدیریتی با مشکل مواجه شد و نتوانست پاسخگوی سپرده‌گذاران خود باشد. پرونده این موسسه که با تخلفات بسیاری همراه است همچنان در جریان بوده و بسته نشده است. بانک مرکزی از نیمه دوم سال قبل بانک پارسیان را به عنوان بانک عامل اجرای تعهدات ثامن‌الحجج برگزید و در این مدت به عنوان کانالی جریان این موسسه از طریق پارسیان پیگیری می‌شود. این در حالی است که ظاهرا با توجه به نبود منابع لازم برای تسویه وجوه سپرده‌گذاران و از سویی حواشی دیگر که مشتریان ثامن‌الحجج طی تجمعاتی ایجاد کردند پارسیان هم چندان از برعهده گرفتن مسوولیت این تعاونی راضی به نظر نمی‌رسد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۷-۱۷ ۱۷:۴۲

وقتی که مردم با آگاهی کامل در یک موسسه غیر مجاز سپرده گذاری می‌کنند چرا باید بانک مرکزی (بیت المال) هرینه آنها را پرداخت کند؟ باید هر یک از سپرده گذاران به تناسب مبلغ سپرده گذاری شده ضرر کند

avatar
۱۳۹۵-۰۷-۲۴ ۱۴:۲۳

اینقدر تلویزیون تبلیغ این موسسه را کرد و گفتند تحت نظارت بانک مرکزی هست و کلی تقدیرنامه دریافت کرده و ... که همین باعث شد خیلی ها در این موسسه سرمایه گذاری کنند. اگر موسسه ای غیر قانونی هست نباید 20 سال کار کرده باشه و 500 شعبه در کشور داشته باشد -

avatar
۱۳۹۵-۰۷-۲۴ ۲۳:۴۶

سلام دوست عزيز. نمي خواستم جوابتونو بدم ولي جهت اطلاع خالي از لطف نيست اينكه سپرده گذاران بايد ضرر دهند حرفي نيست. ما حاضريم ولي يه سوزن به روسا و موسسين يه جووال دوز به ما! آخه ما نفهم ولي بانك مركزي صدا وسيما و... والله ما واسه يه مغازه فسقلي هزار دست انداز اماكن، تشخيص هويت، صنف شهرداري، دارايي و ... بايد رد كنيم. اين موسسه با هزاران شعبه .......بابا يه كم فكر هم ضرري نداره

avatar
۱۳۹۵-۰۸-۰۱ ۲۰:۵۲

فقط حقه بازی رواج شده! بنده 100 ملیون سپرده گذاشتم که کاش قلم پایم میشکست و در بانک ملی و صادرات میگذاشتم نه در چاه بی ته ثامن ال.... بگذریم مراجعه کردم میگن 35 میلیون آنرا بگیر سرت رو زیر بنداز و توافقنامه عدم مطالبه مابقی را امضا و انگشت بزن و برو پی کارت. اینه خبر مرگشان خبر خوش.