• یکشنبه / ۲۱ آذر ۱۳۹۵ / ۱۲:۲۸
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 95092112566
  • خبرنگار : 71474

توافق تاریخی ایران و غول آمریکایی

۸۰ فروند بوئینگ در ۱۰ سال وارد ایران می‌شود

۸۰ فروند بوئینگ در ۱۰ سال وارد ایران می‌شود

مراسم امضای سند همکاری میان ایران‌ایر و بوئینگ با حضور وزیر راه و شهرسازی انجام شد تا دولت در ماه‌های پایانی عمر خود، قراردادی استثنایی برای صنعت هواپیمایی را به امضا برساند.

به گزارش ایسنا، مذاکرات طولانی ایران با غول آمریکایی صنعت هواپیماسازی جهان بالاخره به نتیجه رسید تا ۸۰ فروند بوئینگ ظرف ۱۰ سال ناوگان هواپیمایی ایران را دگرگون کند.

پرورش، مدیرعامل ایران ایر با تایید این خبر تصریح کرد: سند همکاری ایران و بوئینگ امروز به امضا خواهد رسید.

بر این اساس، نخستین فروند از هواپیماهای بوئینگ در سال ۲۰۱۸ به ایران تحویل داده می‌شود.

همچنین از مجموع ۸۰ فروند هواپیمای مورد توافق برای تحویل به ایران، ۵۰ فروند بوئینگ ۷۳۷ و ۳۰ هواپیمای دیگر شامل دو مدل بوئینگ ۷۷۷ خواهد بود.

در این مراسم، باحضور عباس آخوندی وزیر راه وشهرسازی، فخریه کاشان قائم مقام وزیر، عابدزاده رئیس سازمان هواپیمایی کشوری و مدیرعامل هما قرارداد نهایی خرید ۸۰ فروند هواپیما از شرکت هواپیماسازی بوئینگ امروز امضا و قرار شد در بازه‌ زمانی ۱۰ ساله این هواپیماها به ایران تحویل داده شود.

به دنبال تفاهم‌نامه منعقده بین «هما» و کارخانه هواپیماسازی بوئینگ بعد از برجام در تیرماه سال جاری و پیرو مذاکرات و مطالعات  و بررسی‌های انجام شده توسط تیم‌های کارشناسی هواپیمایی جمهوری اسلامی "هما" ، وزارت راه و شهرسازی، دستگاه‌های ذیربط، قرارداد نهایی خرید ۸۰ فروند هواپیما بین هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران "هما" و شرکت و کارخانه بوئینگ با حضور وزیر راه وشهرسازی و تنی چند از مسئولان صنعت حمل ونقل هوایی کشور به امضای مدیرعامل هما و معاون منطقه‌ای بوئینگ رسید.

این قرارداد شامل ۵۰ فروند هواپیمای بوئینگ از نوع ۷۳۷-MAX ، ۱۵ فروند هواپیمای بوئینگ  ۷۷۷-۳۰۰ و ۱۵ فروند هواپیما بوئینگ ۷۷۷X است و پس از ۳۷ سال تحریم با این کارخانه امضا شده است.

علی رغم فضایی که برخی رسانه‌ها در خصوص نتیجه بخش نبودن توافق برجام در زمینه خرید هواپیما از ایرباس و بویینگ ایجاد کرده بودند؛ قرارداد خرید هواپیماهای «نو» از بویینگ بین ایران ایر و این کمپانی به امضا رسید.

طبق توافق هایی که پیش از این بین بویینگ و ایران ایر شده بود؛ قرار بر این بود که  قرارداد ۲۵ میلیارد دلاری برای خرید ۱۰۰ فروند هواپیمای مسافربری بویینگ منعقد شود.

قرارداد بویینگ و ایران ایر در حالی منعقد می شود که با  بر سر کارآمدن ترامپ به عنوان رییس جمهوری جدید دولت آمریکا، برخی خرید هواپیما از آمریکا را منتفی می‌دانستند.

هر چند که به نظر می رسید از آنجایی که مذاکرات با شرکت اروپایی- آمریکایی ایرباس زودتر انجام شده، قرارداد خرید از این کمپانی زودتر از بویینگ به سرانجام برسد و قطعی شود اما پیشتازی بویینگ نشان داد، این معامله نه یک جریان سیاسی بلکه یک رقابت کاملا اقتصادی بین شرکت های بزرگ دنیا است و این شرکت‌های بزرگ جهانی در رقابت برای دست یافتن به بازار ایران هستند.

مهر ماه امسال بود که اوفک مجوز فروش هواپیما به ایران را به شرکت های ایرباس و بویینگ داد. طبق این مجوز قرار است که بویینگ ۱۰۰ فروند هواپیما و ایرباس ۱۱۸ فروند هواپیمای نو به ایران‌ایر (شرکت هواپیمایی ملی ایران) به صورت غیر نقدی و لیزینگ بفروشد. گفته می شود؛ قرارداد خرید هواپیما از ایرباس هم به زودی قطعی خواهد شد.  

چندی پیش فخریه کاشان، قائم مقام وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد؛ توافق‌ها با موسسات مالی خارجی برای خرید ۷۷ فروند هواپیمای جدید به صورت لیزینگ انجام شده است.

همچنین فرهاد پرورش، مدیرعامل ایران ایر چندی پیش خبر داده بود که اضافه کردن بند جریمه در قرارداد برای شرایط احتمالی، جزو شروط ایران در مذاکرات برای خرید هواپیما است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۹-۲۱ ۱۲:۴۱

خبر مسرت بخشی هست مبارک باد

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۲۱ ۱۴:۳۶

پس چی می گفتند ورود برند آمریکایی ممنوع؟!

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۲۱ ۱۶:۵۴

هر هواپیما 737 (بالاترین قیمت) 116.6 م.دلار و 777 گرانترین قیمت 400 م.دلار. 116.6*50=5830 و 400*20=8000 که به عبارتی جمع کل 13 میلیارد و 830 میلیون دلار می‌شود که با مبلغ اعلامی16.600 - 2770 میلیون دلار اختلاف وجود دارد. درضمن طبق مدارک مستند که اگر لازم دانستید میدم ا انتشار بدید هر هواپیما حداقل با 50 درصد تخفیف داده می‌شود. http://www.boeing.com/company/about-bca/

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۲۱ ۱۷:۵۰

قرارداد با آمریکا برای خرید هواپیما تنها کافی نیست. ایران می‌توانست از اوباما بیشتر بهره ببرد. حال که کار به مذاکره کشیده شد ترامپ تاجر است و با قرادادهای بزرگ تجارتی می‌توان تا اندازه ای مهارش کرد. صنعت آمریکا هم یکی از بهترین هاست؟ خودروهای آمریکایی می‌تواند جایگزین خودروهای کم کیفیت آسیایی و اروپایی شود. مطمئنأ حال که آمریکا قرارداد هواپیماها را امضاء کرده، حاضر است به جای کره کشتی برای ایران بسازد، در صنعت نفت و خودرو سرمایه گذاری کند و دشمنی آمریکا هم کمی کمتر می‌شود، فتیله تقابل را پائین می کشد. مرگ بر آمریکا ولی باید از جاهایی شروع کرد که بتوان ترامپ را تحت تأثیر و کنترل قرار داد. نظر این حقیر......

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۲۱ ۱۹:۰۳

مبارک باشه

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۲۱ ۲۳:۲۸

متاسفانه خیلی ها فکر می کنند هواپیما خریدن فقط به درد اونهایی می‌خورد که سوارش می‌شوند که سخت در اشتباه هستند. باید گفت که بسیاری از شغلها از جمله از آن فرد زحمتکشی که فرودگاه را جارو می کند تا خدمه پروازی و دفاتر هواپیمایی و صدها شغل مربوط به گردشگری وابسته به این موضوع است.

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۲۲ ۰۰:۳۵

چرا 10 سال؟ تا 10 سال ديگه صد مرتبه پول هواپيماها رو به بهونه تحريم مجدد بالا ميكشن

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۲۲ ۰۷:۱۷

نجات کارخانه های ورشکسته با اجرای سناریوی تحت عنوان پیروزی !!!!!!! بزک نمیر بهار میاد هواپیماها با اوباما میاد. وابستگی کامل به شرکت های بزرگ آمریکایی