• یکشنبه / ۲۱ آذر ۱۳۹۵ / ۱۵:۰۹
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 95092112782
  • منبع : نمایندگی اردبیل

«کیلاگر» سارق اطلاعات اقتصادی اصناف‌داران اردبیل

«کیلاگر» سارق اطلاعات اقتصادی اصناف‌داران اردبیل

ایسنا/اردبیل رئیس پلیس «فتا» استان اردبیل هشدار داد کلاهبرداران از طریق بد افزار جدید کیلاگر اطلاعات اقتصادی اصناف‌داران را به سرقت می‌برد.

به گزارش ایسنا، سرهنگ «شریفی» رئیس پلیس فتا استان اردبیل با اعلام این خبر، گفت: عدم اطلاعات کافی و غفلت برخی اصناف‌داران که از طریق سیستم‌های رایانه‌ای اقدامات اقتصادی روزمره خود را ثبت می‌کنند، موجب شده، برخی کلاهبرداران با استفاده از نرم‌افزارهای کیلاگر اطلاعات آن‌ها را به سرقت ببرند.

وی در خصوص عملکرد این نوع بدافزارها اعلام کرد: با نصب بدافزار کیلاگر که به دو صورت سخت‌افزاری و نرم‌افزاری صورت می‌گیرد علاوه‌بر سرقت اطلاعات موجود در سیستم‌های رایانه‌ای اصناف‌داران، اطلاعات عملیات بانکی و اقتصادی آن‌ها نیز برای مجرمین فضای سایبر ارسال می‌شود.

شریفی با اشاره به این‌که تاکنون هیچ پرونده‌ای در این خصوص در استان تشکیل نشده و با توجه به این‌که یکی از وظایف ذاتی پلیس فتا اقدامات پیشگیرانه قبل از وقوع جرایم سایبری بوده است، اضافه کرد: اصناف‌داران استان سیستم‌های رایانه‌ای خود را به روش‌های اصولی از جمله دور از دسترس قرار دادن سیستم رایانه‌ای از افراد غیرمسئول حتی نزدیکان خویش، به روز کردن آنتی‌ویروس‌های سیستم رایانه‌ای و عدم اتصال فلش و سایر حافظه‌های جانبی دیگران به سیستم رایانه‌ای حفاظت کرده و مراقب باشند تا گرفتار این نوع کلاهبرداری قرار نگیرند.

وی هم‌چنین توصیه کرد: کسانی که در این مدت از دیگران فلش یا دیگر حافظه‌های جانبی گرفته‌اند و حتی گوشی‌های هوشمند دیگران را به سیستم رایانه‌ای خود نصب کرده‌اند حتماً برای بررسی اساسی و به روزرسانی آنتی ویروس سیستم رایانه‌ای خود اقدام کنند.

این مقام انتظامی گفت: با توجه به این‌که هدف اصلی کلاهبرداران از ارتکاب به این نوع جرایم، دسترسی به اطلاعات بانکی بوده، بنابراین، رعایت هشدارهای پلیسی برای مصون ماندن از  گرفتاری در دام این کلاهبرداران به نکاتی اهتمام کنند.

وی ادامه داد: آنتی ویروس سیستم‌های رایانه‌ای خود را برای مقابله از اقدامات خرابکارانه کیلاگرها همیشه به روز نگه دارید، به هیچ وجه اطلاعات مالی و بانکی خود را در سیستم‌های رایانه‌ای موجود در محل کارتان نگهداری نکنید، در صورتی که اطلاعات مالی و بانکی خود را در سیستم‌های رایانه‌ای ثبت و ضبط می‌کنید لازم است که تصمیمات حفاظتی لازم را اتخاذ کنید، در صورت امکان جهت انجام عملیات بانکداری اینترنتی اطلاعات خود را از طریق کیبورد مجازی رایانه وارد کنید، همیشه بکوشید اطلاعات خود را بصورت رمز گذاری شده نگه دارید، از اتصال فلش مموری،حافظه‌های جانبی و گوشی‌های همراه دیگران به سیستم رایانه‌ای خود تحت هر عنوانی پرهیز کنید، چیدمان سیستم رایانه ای خود را طوری قرار دهید که پشت سیستم رایانه ای در دسترس مشتری قرار نگیرد تا از این طریق نتواند کیلاگر های سخت افزاری را نصب کند و از قرار گرفتن افراد غیر مسئول حتی دوستان و نزدیکانتان پشت سیستم های رایانه خود پرهیز کنید.

سرهنگ حافظ شریفی در پایان از شهروندان خواست: در صورت مواجهه با موارد مشکوک‌، آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir بخش مرکز فوریت‌های سایبری لینک ثبت گزارش‌های مردمی یا تماس با شماره تلفن های 110 و 2183417 اعلام کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha