• چهارشنبه / ۱ شهریور ۱۳۹۶ / ۰۱:۱۷
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 96053119953
  • خبرنگار : 71214

شهریور هم آمد، پیاز ارزان نشد

شهریور هم آمد، پیاز ارزان نشد

با وجود وعده‌های فراوان مسئولان بخش خصوصی و دولتی، همچنان قیمت پیاز و سیب‌زمینی با وجود کاهش اندک در بازار عمده فروشی، در بازار مصرف ثابت مانده و قیمت آن نسبت به هفته‌های گذشته تغییری نکرده است.

به گزارش ایسنا، قیمت پیاز و پس از آن سیب زمینی با وجود وعده‌های فراوان مسئولان وزارت جهاد کشاورزی و تشکل‌های بخش خصوصی طی هفته‌های گذشته تغییری نکرده و همچنان بالاست، چرا که به گفته رییس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی، قیمت پیاز طی دو هفته گذشته ثابت مانده و هر کیلوگرم از آن در بازار عمده فروشی ۱۵۰۰ تا حدود ۲۲۰۰ تومان است و سیب زمینی نیز از کیلویی ۱۲۰۰ تا ۱۶۰۰ تومان عرضه می‌شود.

مهاجران در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چرا با وجود عرضه تولیدات استان‌های دیگر در بازارها قیمت این دو محصول متعادل نشده و همچنان بالا باقی مانده است؟ گفت: باید تا اواسط شهریورماه یعنی یکی دو هفته آینده صبر کرد تا تولیدات پیاز و سیب زمینی از مناطق پر تولیدی مانند آذربایجان، همدان و غیره به بازار وارد شود و آن را متعادل کند و به عنوان مثال می‌توان گفت قیمت پیاز در این بازه زمانی به کیلویی ۱۰۰۰ تومان در بازار عمده فروشی یعنی همان قیمت منطقی خواهد بود.

البته آمار بانک مرکزی از متوسط قیمت خرده فروشی برخی مواد خوراکی در تهران نشان می‌دهد که پیاز در هفته منتهی به بیستم مردادماه کیلویی ۲۳۰۰ تا ۲۴۰۰ تومان در میادین میوه و تره بار شهرداری و ۳۲۶۰ تومان در سطح شهر تهران عرضه شده است که البته نسبت به هفته قبل ۱۹.۱ درصد و نسبت به هفته مشابه ماه قبل ۱۴.۲ درصد کاهش داشته است. اما همچنان نسبت به هفته مشابه سال قبل ۱۰۶.۱ درصد بالاتر است و این نشان می‌دهد این کاهش قیمت‌ ناچیز لاک پشتی نمی‌تواند متعادل کننده قیمت این محصولات پرمصرف باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۰۶-۰۱ ۱۴:۲۰

با سلام و احترام خدمت نویسنده گرامی و ناشر محترم و همچنین خوانندگان عزیز ، درسته که این قیمتها برای ما اقشار کم درآمد و متوسط و حتی نسبتا مرفه بالاست ولی باید توجه داشت برای تولید محصولات کشاورزی چقدر هزینه می شود چقدر بهای آب مصرفی است؟ چقدر هزینه برق مزارع کشاورزی است؟ چقدر هزینه نهاده های اولیه تولید همچون بذر و کود و سم است؟چقدر هزینه نیروی انسانی شاغل در مزرعه است؟ و به طور کلی هزینه های کاشت و داشت و برداشت چقدر است؟و چه مقدار از بهای کالای تولید شده سهم سود کشاورز تولید کننده می باشد. خاطر نشان می کنم طی دو سه سال قبل محصول پیاز و سیب زمینی به عنوان نمونه کشاورزان شهرستان بسطام واقع در استان سمنان همانند سایر استانهای دیگر کشور به فروش نرسیده یا بعضا با نرخ پائینی به فروش رسیده و سالها کشاورز متضرر شده و به دنبال ضرر و زیانهای سالهای پی درپی ،کشاورز یا زمین خود را تغییر کاربری داده و فروخته یا به دنبال ایجاد باغات و تغییر محصول بوده است و تولید بر اثر مدیریتهای نا کارامد مدیران بخش اقتصادی و کشاورزی کاهش یافته است و عملا سودی از ناحیه قیمت این محصولات موجود در بازار عاید کشاورز نمی شود و دلال و واسطه های بازار سهم بیشتری از کشاورز تولید کننده داشته است. در مقایسه با سایر اجناس مصرفی و امکانات رفاهی و خدمات اجتماعی و پزشکی و تحصیل و غیره و اقلام مورد نیاز خانوار ، صحبت از گرانی پیاز و سیب زمینی و گوجه و خیار دو سه هزار تومانی بی انصافی به نظر می رسد . هزینه بلیط قطارعادی از یک شهر با فاصله 5ساعت به مقصد تهران یا مشهد و بالعکس برابر با سی هزار تا چهل هزار تومان است یا هزینه دندانپزشکی برای پر نمودن یک دندان بیش از دویست هزار تومان و عصب کشی دندان کودک سیصد و پنجاه هزار تومان است یا قیمت تهیه لباس و همینطور سایر خدماتی که مورد نیاز خانوار می باشد نقش عمده تری دارد و مورد بحث بیشتری باید قرار گیرد. با تشکر.