• یکشنبه / ۲۶ شهریور ۱۳۹۶ / ۰۴:۵۲
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 96062514325
  • خبرنگار : 71551

واقعیت مجازی درد را تسکین می‌دهد

واقعیت مجازی درد را تسکین می‌دهد

یک پژوهش جدید نشان می دهد که انجام بازی‌های واقعیت مجازی می تواند به تسکین در بیماران کمک کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، بازی‌های واقعیت مجازی نه تنها با منحرف کردن ذهن بازیکنان درد آنها را تسکین می‌دهد بلکه باعث تغییرات در مغز نیز می‌شود.

بررسی شش مطالعه کوچک نشان می‌دهد که پرت شدن حواس در حقیقت نقش حیرت انگیزی در تسکین درد ایفا می‌کند.

این فناوری همچنین می‌تواند با برنامه‌ریزی مجدد نحوه واکنش فرد به درد و به ایجاد تغییر در سیستم عصبی کمک کند.

یکی از محققان این پژوهش اظهار کرد: محققان از روش تصویرسازی هدایت شده به مدت طولانی برای درمان اختلالات روحی استفاده کرده‌اند و واقعیت مجازی یک راه جذاب برای ارائه تصویرسازی هدایت شده است.

تصویرسازی هدایت شده به تنهائی یا با هیپنوتیزم به‌ کار می‌رود. در این روش به بیمار آموخته می‌شود که صحنه‌هائی را با رنگ، صدا، بو و احساسات مربوطه تصور کند. این صحنه ممکن است خوشایند باشد، که برای کاهش اضطراب به‌کار می‌رود، یا ناخوشایند که برای غلبه بر اضطراب به‌کار می‌رود. این روش برای درمان بیماران مبتلا به اختلالات اضطراب فراگیر، اختلال استرس پس از سانحه و فوبیا و به‌عنوان درمان کمکی برای بیماری‌های طبی یا جراحی به‌کار رفته است.

محققان این پژوهش اظهار کردند: برای اثبات اثربخشی واقعیت مجازی در تسکین درد، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

فناوری واقعیت مجازی به مدت چندین دهه است که مورد استفاده قرار می‌گیرد و اولین بار نیروهای نظامی از آن برای شبیه سازی پرواز استفاده کرده است.

اولین سخت افزار واقعیت مجازی کل یک اتاق را پر می‌کرد اما به مرور زمان این تکنولوژی کوچکتر و ارزان‌تر شده و برای انواع مختلف اهداف پزشکی از قبیل درمان زخم، درمان فیزیوتراپی، تسکین درد دندان و درمان سوختگی استفاده می‌شود.

امروزه دستگاه‌های واقعیت مجازی به تولید انبوه رسیده و در قالب یک گوشی هوشمند و هدست ویژه مورد استفاده کاربران قرار می‌گیرند.

در حال حاضر افراد زیادی از این ابزارها برای بازی کردن بازی‌های ویدئویی و تورهای سه بعدی از مکان‌هایی که ممکن است نتوانند در زندگی واقعی به آنجا بروند استفاده می‌کنند.

برای پژوهش حاضر، محققان مقاله‌های منتشر شده از سال‌های 2000 تا 2016 را مرور کردند که به شیوه‌های متفاوت کمک واقعیت مجازی به تسکین درد را مورد بررسی قرار داده‌اند.

محققان این پژوهش اظهار کردند: عوارض جانبی واقعیت مجازی می‌تواند شامل بیماری‌های حرکتی، حالت تهوع و سرگیجه باشد.

با این حال، این گزینه یک رویکرد غیرتهاجمی است که در حال فراگیر شدن بوده و در دسترس و مقرون به صرفه‌تر از روش‌های دیگر است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha