• سه‌شنبه / ۱۱ مهر ۱۳۹۶ / ۱۰:۳۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 96071105412
  • خبرنگار : 71402

انتخابات قرقیزستان محکی برای سنجش ثبات سیاسی منطقه

انتخابات قرقیزستان محکی برای سنجش ثبات سیاسی منطقه

در شرایطی که "المازبیک آتامبایف" طبق قانون اساسی قرقیزستان نمی‌تواند مجددا در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند، بازار کمپین‌ نامزدها به شدت داغ شده است و هر کس برای گرفتن سکان هدایت این کشور شش میلیون نفری تقلا می‌کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، "قرقیزستان" این کشور فقیر آسیای میانه که میزبان پایگاه هوایی ارتش روسیه است، ید طولایی در ناآرامی سیاسی دارد خصوصا آنکه دو رئیس‌جمهوری پیشین آن با شورش‌های خشونت‌آمیز سرنگون شدند.

المازبیک آتامبایف، رهبر کنونی قرقیزستان که بیشکک را در طول شش سال حکومتداری خود وارد مدار روسیه کرد، آماده کناره‌گیری از قدرت است چرا که قانون اساسی به او اجازه نمی‌دهد برای دومین دوره سکان هدایت این کشور شش میلیونی را در انتخابات ۱۵ اکتبر (۲۳ مهر) به دست بگیرد. با این وجود حزب سوسیال دموکراتیک آتامبایف که رهبری ائتلاف پارلمانی را در دست دارد، از متحد او "سورونبای جینبکف"، نخست‌وزیر سابق قرقیزستان حمایت می‌کند.

خانم "توکتاییم اومتالیوا" ۵۵ ساله از دیگر نامزدهای ریاست جمهوری قرقیزستان است که بر خلاف دو رقیب اصلی مرد به عنوان گزینه محبوب برای پیروزی در نظر گرفته می‌شود. این فعال مبارز در حوزه حقوق بشر پیشتر هم در سال ۲۰۰۵ وارد گود انتخابات شده بود؛ درست پس از آنکه عسکر آقایف، اولین رئیس‌جمهوری خودکامه قرقیزستان با اعتراضات خیابانی از قدرت عزل شد. او سال ۲۰۰۹ هم یکسال پیش از آنکه قربان‌بیک، باقی‌یف جانشین آقایف به اتهام تخلف انتخاباتی و اعتراضات مردمی از قدرت کنار برود، وارد رقابت ریاست جمهوری شد.    

قرقیزستان با وجود ناآرامی‌های سیاسی و کمپین‌های انتخاباتی پر سر و صدا، با پنج کشور سابق شوروی در آسیای میانه کاملا متفاوت است و جزو دموکرات‌ترین کشور در این منطقه عمدتا خودکامه محسوب می‌شود.

انتخابات ریاست جمهوری قرقیزستان با حضور ۱۲ نامزد که ۱۱ تن از آنان را مردان تشکیل می‌دهند، برگزار خواهد شد. این جمهوری با جمعیت اکثرا مسلمان کاملا در مدار سیاسی روسیه قرار دارد و برای سرمایه‌گذاری ضروری در عرصه صنعت و زیر ساخت به چین چشم دارد. بعید به نظر می‌رسد که انتخابات بتواند رویه‌های بلند مدت قرقیزستان را تغییر دهد.

از اصلی‌ترین رقبای خانم اومتالیوا، یکی متحد رهبر کنونی است و دیگری عمربک بابانف ۴۷ ساله از قانونگذاران ثروتمند اپوزیسیون است که سابقا در کار تجارت نفت بود. از دیگر رقبای قدرتمند، "تمیر ساریف" است که همانند جینبکف و بابانف در دوره ریاست جمهوری آتامبایف به عنوان نخست‌وزیر روی کار بودند.

انتهای پیام   

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha