• چهارشنبه / ۱۰ آبان ۱۳۹۶ / ۰۷:۲۷
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 96081005797
  • خبرنگار : 71498

زمان اصلاح قیمت برق فرارسید

زمان اصلاح قیمت برق فرارسید

ایران در بین ۲۰۰ کشور دنیا، جزء سه کشور دارای کمترین تعرفه برق است؛ علاوه‌ بر این در هیچ جای دنیا نرخ برق برای بخش کشاورزی تا این اندازه پایین نیست، به همین دلیل مسوولان وزارت نیرو برنامه‌هایی را برای افزایش قیمت این کالا به هیات دولت ارائه داده‌اند.

به گزارش ایسنا، در بخش برق سالانه حداقل ۷۰۰۰ میلیارد تومان مابه‌التفاوت قیمت تمام شده در نرخ تکلیفی بدون احتساب هزینه سوخت است و سالانه ۲۴۰ میلیارد کیلووات ساعت برق یارانه‌ای در داخل کشور به فروش می‌رسد که  فاصله قیمت تمام شده و فروش تکلیفی تبدیل به بدهی  می‌شود. علاوه بر این، اگر سوخت نیروگاه‌ها حساب شود یارانه‌ای که دولت بابت این مابه‌التفاوت پرداخت می‌کند، بالغ بر ۱۵ هزار میلیارد تومان در سال است.

همچنین نرخ برق در مناطق گرمسیر کشور حدود ۱۶ تا ۱۷ تومان است که این نرخ‌ها نسبت به تعرفه‌های برق سایر کشورها بسیار پایین است، در همین راستا هوشنگ فلاحتیان معاون برق و انرژی وزیر نیرو با اشاره به مابه‌التفاوت قیمت‌های تکلیفی و واقعی در حوزه برق، از ارائه پیشنهاد افزایش قیمت برق به هیات دولت خبر داد و گفت: پیشنهادی برای سامان دهی به اقتصاد آب و برق به دولت ارائه شده که امیدواریم با تصویب آن بتوان بخشی از مشکلات این بخش را جبران کرد.

در مجموع مسوولان وزارت نیرو معتقدند که تعرفه‌های برق در ایران در قیاس با کشورهای دیگر بسیار ارزان‌تر است به طوری‌که در میان کشورهای اروپایی سوئد کمترین و ایتالیا بیشترین قیمت برق را دارند که البته این نرخ در ایران از کشور سوئد کمتر است.

شهروندان ایتالیایی به ازای هر کیلووات ساعت انرژی الکتریکی ۱۵.۷ سنت به اضافه مالیات مربوطه را پرداخت می‌کنند. همچنین آلمان با قیمت ۱۵.۲۲ سنت و انگلستان با فروش هر کیلووات ساعت برق به قیمت ۱۴.۱۶ سنت، بیشترین قیمت برق را در سطح جهان دارند.

علاوه‌ بر این شهروندان کشور بلژیک، پرتغال و اسپانیا به ترتیب با پرداخت ۱۱.۱۷ سنت، ۱۱.۰۵ سنت و ۱۱.۰۴ سنت به ازای هر کیلووات ساعت انرژی الکتریکی در جایگاه‌های بعدی قرار دارند، این درحالی است که در سال گذشته میلادی ساکنان کشور اسلوواکی به ازای هر کیلووات ساعت انرژی الکتریکی ۹.۹ سنت و ساکنان آمریکا نیز ۹.۴۳ سنت پرداخت کردند.

از سوی دیگر کشورهای فرانسه، آفریقای جنوبی، اتریش، لهستان، هلند، استرالیا و جمهوری چک نیز قیمت برقی بین ۸ تا ۸.۹ سنت به ازای هرکیلووات ساعت برق دارند و کشورهای کانادا با ۷.۲۳ سنت، فنلاند با ۶.۴۲ سنت و سوئد با ۵.۳۴ سنت نیز در جایگاه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

در ایران میانگین قیمت برق ۶۰ تومان معادل ۲ سنت به ازای هرکیلووات ساعت انرژی است به‌همین دلیل بسیاری معتقدند که افزایش تعرفه‌های برق می‌تواند موجب مدیریت مصرف شود بر همین اساس باید گفت که افزایش قیمت این تعرفه می‌تواند اثرات مثبتی در راستای صرفه جویی انرژی داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۰۸-۱۰ ۰۹:۳۵

خیلی مسخره است قبض برق و گاز و قیمت حاملهای انرژی ما را با اروپا مقایسه می کنند اما حقوق مردم را که کمتر از 10درصد اروپاییها است در نظر نمی گیرند حداقل حقوق را به 3 میلیون ببرید وحقوق کارمندها را برای چند سال 30درصد افزایش بدهید آنوقت حاملهای انرژی را نیز با اروپا برابر کنید

avatar
۱۳۹۶-۰۸-۱۰ ۱۰:۳۷

واقعی کردن قیمت برق بهترین راه کاهش مصرف و صرفه جویی و ترغیب مصرف کنندگان به کالاهای کم مصرف و تکنولوژی های نو می باشد.

avatar
۱۳۹۶-۰۸-۱۰ ۱۰:۵۱

ياد گرفته اند هميشه هزينه ها را در مقايسه با ايران ذكر كنند!؟ كه فلان جا اينقدر است ولي در ايران پائين است. ولي آنها ياد نگرفته اند كه درآمد هاي آنان را با ما مقايسه كنند؟! هر كشوري بايد با درآمد و هزينه هاي آن كشور مقايسه شود. مثال ساده ميزنم قيمت هر ليتر بنزين در اروپا حدود 6 هزار تومان است در حالي كه حداقل درآمد كارمندان حدود 7 ميليون و دويست هزار تومان است. يعني در اروپا يك نفر بابت يك ليتر بنزين 1.2% از درآمد خود را صرف يك ليتر بنزين ميكند. در حاليكه در ايران فرضاً حقوق كارمند را 1.5 ميليون تومان در نظر بگيريم بايد 1.5% از درآمد خود را صرف يك ليتر بنزين بكند. پس نتيجه ميگيريم كه نسبت به درآمد و هزينه در ايران، ما هزينه بيشتري را بابت يك ليتر بنزين ميپردازيم.

avatar
۱۳۹۶-۰۸-۱۰ ۱۴:۲۴

خوب شما که میخوابد قیمت حاملهای انرژی رو واقعی کنید فکری هم به حال کارگر و کارمندان بکنید فکری برای یارانه بکنید که الان باید حداقل چهاربرابر به پای تورم بیشتر شود چرا زمانی که صحبت از حقوق میشه ساکتید آنقدر تورم بالاست روح از تنمان جدا شد هر روز قیمتها بیشتر میشود

avatar
۱۳۹۶-۰۸-۱۶ ۲۱:۲۳

مردم اروپا در آمدشان با دلاره و دلار هم خرج میکنند ما ایرانی ها درآمدمون ریاله خرجمون با دلاره متاسفم