چه نانی بخوریم؟

یک کارشناس ارشد تغذیه به افراد توصیه کرد، مصرف نان‌های بربری و سنگک، به شرط آن که در پخت آنها از آرد سبوس‌دار استفاده شده باشد را در اولویت قرار دهند.

فرشاد رشیدی به مناسبت پویش ملی تغذیه سالم با محوریت نان که از ۱۵ تا ۳۰ آذر در کشور برگزار می‌شود، در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه نان نقش بسیار مهمی در تغذیه افراد دارد، گفت: این نقش هم از نظر تامین انرژی روزانه فرد و هم تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن حائز اهمیت است.

وی، نیاز روزانه انرژی یک فرد با وزن ۶۰ تا ۷۰ کیلوگرم و فعالیت متوسط را حدود ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ کیلوکالری اعلام کرد و افزود: حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد این انرژی باید از طریق غلات و کربوهیدرات‌ها تامین شود که نان سهم قابل توجهی در تامین این میزان انرژی دارد، زیرا نان به عنوان خوراک غالب بسیاری از افراد جامعه محسوب می‌شود.

این کارشناس ارشد تغذیه، از نقش نان در تامین پروتئین و املاح مورد نیاز بدن خصوصا ویتامین‌های گروه B نیز یاد کرد و ادامه داد: بخش قابل توجهی از افراد جامعه بخشی از پروتئین مورد نیاز خود را از نان دریافت می‌کنند که از نظر میزان پروتئین تفاوت چندانی بین انواع نان وجود دارد.

رشیدی با اشاره به اینکه فرق اصلی انواع نان در میزان املاح و ویتامین‌های گروه B آنها است، خاطرنشان کرد: هر نانی که ترکیبات آن به گندم نزدیک‌تر باشد، حاوی مواد مغذی و خصوصا ویتامین‌های گروه B بیشتری است. نان‌هایی که از آردی تهیه می‌شوند که میزان سبوس آنها بیشتر است و سبوس‌گیری نشده‌اند، قطعا میزان ویتامین بیشتری دارند.

وی، بهترین نوع نان از نظر مواد مغذی و ویتامین‌ها را «نان کامل» که آرد آن همراه با سبوس باشد دانست و اضافه کرد: در شرایطی که نان کامل در اختیار نباشد، نان بربری و سنگک به شرط آنکه از آرد سبوس‌دار در پخت آنها استفاده شود، ارزش غذایی بیشتری نسبت به سایر انواع نان دارند.

این کارشناس ارشد تغذیه یادآور شد: چنانچه آردی که در پخت نان‌های سفید استفاده می‌شود، در پخت نان‌های سنگک و بربری هم مورد استفاده قرار گیرد، در این صورت این دو نوع نان نیز ارزش غذایی بیشتری نسبت به سایر نان‌ها نخواهند داشت.

رشیدی از اهمیت نحوه پخت نان در کیفیت و میزان مواد مغذی موجود در آن نیز یاد کرد و ادامه داد: وقتی نان با حرارت مستقیم پخت شود، از مواد مغذی موجود در آن کاسته خواهد شد. همچنین بسیار ضروری است که در پخت نان به جای جوش شیرین که به مواد مغذی موجود در نان آسیب می‌زند، از خمیرمایه استفاده شود.

این کارشناس ارشد تغذیه، به افرادی که مبتلا به دیابت، قند خون و چربی خون هستند؛ توصیه کرد از نان کامل و یا نان سبوس‌دار استفاده کنند و گفت: این امر باعث می‌شود قند خون این افراد به میزان کمتری بالا برود.

رشیدی همچنین نان جو را نیز یکی از انواع نان مناسب برای سلامت افراد دانست.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۷ آذر ۱۴۰۴ / ۱۲:۵۸
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1404091711153
  • خبرنگار : 50181