کتاب دیگری از آندره شدید در راه است

«شام خانوادگی» مجموعه داستان کوتاهی از "آندره شدید" نویسنده سوری - لبنانی‌تبار اهل فرانسه با ترجمه نیکو قاسمی راهی بازار می‌شود.

به گزارش ایسنا، «شام خانوادگی» از سوی انتشارات خاموش منتشر خواهد شد.

پیش‌تر کتاب «جسم می‌رود و جان می‌ماند» این نویسنده که شامل مجموعه‌ای دیگر از داستان‌های وی است با ترجمه دکتر دادور استاد دانشگاه تهران راهی بازار شده بود.


در معرفی آندره شدید عنوان شده است: آندره شدید، نویسنده، نمایشنامه‌نویس و شاعر فرانسوی زبان، در ۲۰ مارس ۱۹۲۰ از مادری سوری و پدری لبنانی در قاهره متولد شد. او در مدارس فرانسوی زبان قاهره درس خواند؛ سپس به دانشگاه امریکایی قاهره رفت و در سال ۱۹۴۲ در رشته‌ خبرنگاری فارغ‌التحصیل شد. در سال ۱۹۴۳ و بعد از ازدواجش با لوئی شِدید، به لبنان رفت. آن‌جا بود که نخستین مجموعه‌ شعرش به زبان انگلیسی را منتشر کرد. در سال ۱۹۴۶، خسته از ناآرامی‌های لبنان، آندره و همسرش به پاریس رفتند تا برای همیشه در آن جا اقامت کنند. نوشته‌های شِدید، رمان، داستان کوتاه، نمایشنامه و شعر، حاکی از دغدغه‌ شِدید برای انسان و انسانیت است.
آثار او بیانگر عشق او به زندگی است و آگاهی از ناپایداری آن. تلاش او بر این بوده تا آدم‌ها، «دیگری» و «تفاوت‌ها» را پذیرا باشند. سبک نگارش او روان، اما دقیق است. او هم از زیبایی‌ها و عطرهای دل‌انگیز شرق می‌گوید، هم از جنگ لبنان، هم از رابطه‌ی انسان و دنیا.
او در ۷ فوریه ۲۰۱۱ در سن نودسالگی، با بر جا گذاشتن مجموعه‌هایی قابل ملاحظه از شعر، رمان، نمایشنامه و داستان کوتاه، در پاریس از دنیا رفت. «جسم می‌رود و جان می‌ماند» جمله‌ای است از کرِتین دو تروا بر سنگ مزار آندره شِدید مانده است.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۸ خرداد ۱۳۹۶ / ۱۳:۵۳
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 96031810028
  • خبرنگار : 90002

برچسب‌ها