فرشید پورحاجت در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: به عنوان یک فعال حوزه مسکن، انتظاری جز این نداریم که آقای اسلامی یا هر شخصی که به عنوان وزیر انتخاب میشود شرایط را برای بهبود تولید مسکن در کشور فراهم کند. هماکنون حوزه ساخت و ساز در رکود به سر میبرد و شرایط سختی دارد. در حوزه بافت فرسوده برای استفاده از صندوق توسعه ملی پیشنهاد دادیم که خوشبختانه دیروز تفاهمنامه آن انجام شد. در این حوزه میشود هزینههای تولید را کاهش داد. اما مصوباتی که بعضا در مجلس دنبال میشود و نیز سمت و سوی تسهیلات، برای حوزه تولید کفایت نمیکند. منابع به سمت استفاده از صندوقهای پسانداز مسکن یکم سوق یافته که در آینده چالش خود را خواهد داشت. بنابراین حتما باید در استفاده از صندوق توسعه ملی برای بافت فرسوده تمهیدات لازم صورت گیرد.
وی با بیان اینکه بخش تولید، ابتدا باید وارد فرآیند بازآفرینی شود گفت: در مرحلهی دوم، واحدها در قالب فروش اقساطی و صندوقهای پسانداز مسکن یکم به خریداران واگذار شود. این سیاست الان وجود ندارد و صندوق توسعه ملی عملا به سمت صندوق پسانداز مسکن یکم و خرید مسکن شیفت پیدا کرده است. علت این است که دولت و مجلس به درستی نظرات بخش خصوصی را رعایت نکردند.
دبیر کانون انبوهسازان تاکید کرد: انتظار داریم وزیر آینده راه و شهرسازی با توجه به اینکه یکی از وزارتخانههای بزرگ و تاثیرگذار کشور را در اختیار خواهد گرفت سامانی را به وضعیت موجود بدهد و بخش خصوصی را از بلاتکلیفی که در دو سه ماه گذشته ایجاد شده دربیاورد. وزارت راه و شهرسازی باید به آرامش برسد و اگر این آرامش ایجاد میشود ما کمک میکنیم.
به گفته پورحاجت، بخش خصوصی در حوزه تولید مسکن طی دوره پنج ساله وزارت آخوندی سعی کرد سیاستهای دولت را به عنوان حفظ منافع ملی و حفظ سیاستهای کلان نظام دنبال کند. سیاستگذاری بخش مسکن روی دو محور ساماندهی بازار مسکن و حوزه بازآفرینی شهری بود. گاها بحث مسکن اجتماعی هم دنبال شد؛ هرچند شاید میشد بهتر از این هم عمل کرد.
وی افزود: آقای آخوندی در مبارزه با فساد در حوزه نظام مهندسی به عنوان یکی از تشکلهای تاثیرگذار در حوزه صنعت ساختمان، عملکرد مناسبی داشت و بخشنامههای اثرگذاری برای جلوگیری از انحراف سازمان نظام مهندسی ساختمان صادر کرد.
دبیر کانون انبوهسازان با بیان اینکه در حوزه بازآفرینی انتظار این بود دستگاههای متولی در سیاستگذاری و اجرا کمکهای لازم را به وزارت راه و شهرسازی انجام دهند، خاطرنشان کرد: چیزی که برای ما به عنوان بخش خصوصی مشخص است این حمایت از طرف دولت و از طرف دستگاههای دولتی ملموس نبود. آییننامههای وزارت راه و شهرسازی برای بازآفرینی شهری تدوین شد ولی عملا فرآیندها برای اجرای آن لحاظ نشد؛ زیرا بخش مسکن، فرابخشی است و تمام دستگاهها باید در کنار یکدیگر کمک کنند.
پورحاجت درباره عدم توفیق مسکن اجتماعی اظهار کرد: در حوزه مسکن اجتماعی، سیاستگذاری را وزارت راه و شهرسازی انجام داد. آخوندی معتقد بود دولت نباید در امور اجرایی دخالت کند. بخش خصوصی باید در حوزه اجرا باشد و دولت برای ایجاد بستر و تسهیل امور تلاش کند ولی حمایتهای لازم برای این منظور هم صورت نگرفت. در حوزه مسکن اجتماعی، آخوندی را چندین نوبت به مجلس بردند اما کمتر به نقش نهادهایی مثل کمیته امداد، بنیاد مستضعفان و بنیاد مسکن که دارای جایگاه در این حوزه هستند پرداخته شد.
انتهای پیام