• شنبه / ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۴:۳۲
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1400021107494
  • خبرنگار : 30054

آشنایی با انواع بالابر ساختمانی

آشنایی با انواع بالابر ساختمانی

امروزه ساخت ساختمان ها در کشور ما و دیگر کشورهای جهان بسیار توسعه یافته است. در همین راستا تجهیزات بسیار جدید و نوینی به وجود آمده که باعث می شود کار در کارگاه های ساخت کمی آسان تر شده و زمان ساخت نیز کاهش یابد.

به گزارش ایسنا بنابر اعلام نیکا کورپ، یکی از تجهیزات بسیار مهم اساسی در کارگاه های ساخت و ساز ساختمان ها، بالابر های ساختمانی می باشند. با استفاده از بالابر ساختمانی می توان مصالح را به طبقات مختلف ساختمان در حال ساخت منتقل کرده و دیگر از نیروهای کار بابت جابه جایی مصالح استفاده نکنیم. در این مطلب قصد داریم تا درباره بالابرهای ساختمانی اطلاعات به خصوصی را در اختیار شما قرار دهیم، بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای این مطلب ما را یاری کنید.

بالابر چیست؟

اگر بخواهیم یک تعریف کلی برای همه بالابرها در نظر بگیریم، می توان بیان کرد که بالابر به ماشینی گفته می شود که از آن برای حمل بار و یا حمل انسان ها و ... استفاده می شود. بالابرها برای انتقال بار یا موارد دیگر، عملکرد های بسیار مختلفی دارند و نیروهای متفاوتی را برای بالا بردن اجسام و ... استفاده می کنند ( البته به نوع بالابر نیز بستگی خواهد داشت ).

بالابرها چه کاربردی دارند؟

بالابرهای ساختمانی در همه جا کاربرد دارند، از کاربردهای بالابر می توان به موارد زیر توجه داشت:

· جهت انتقال مصالح و بارهای ساختمانی در مقیاس های مختلف و خاص بهره گیری از بالابرهای ساختمانی بسیار رایج است.

· حمل بارهای داخل کامیون و هم چنین تخلیه آن ها

· برای بارگیری در کارگاه ها و کارخانه های گوناگون، انبارهای بزرگ، معدن، بنادر و ... از انواع بالابرهای ساختمانی استفاده می شود.

· برای بارگیری در تمامی ماشین آلات ساختمانی مانند کامیون و وانت و ...

· در زمان ساخت و ساز ساختمان ها و پروژه های عمرانی، برای جابه جایی مصالح بین طبقات استفاده می شود

· در بخش های صنعتی برای انتقال بار در کارخانجات و انبارها از بالابرها استفاده می شود

· برای انتقال آب از داخل چاه می توان از بالابرها استفاده کرد.

اجزای تشکیل دهنده بالابرهای ساختمانی:

بالابر های ساختمانی از اجزای بسیار مختلفی تشکیل می شوند، که در زیر به آن ها اشاره می نماییم:

· الکتروموتور

لازم به ذکر می باشد که الکتروموتور در بالابر نیروی الکتریکی را به نیروی دورانی تبدیل می کند و وظیفه دارد که نیروی محرک را تأمین نمایدو باید بدانید که موتور بالابر ساختمانی بر اساس وزن بالابر و هم چنین ارتفاع آن انتخاب می گردد.

· گیربکس

گیربکس ها اجزایی هستند که باعث کاهش یا افزایش دور می شوند. نکته بسیار مهم این است که جنس و کیفیت گیربکس در بالابرهای ساختمانی از اهمیت بسیاری برخوردار می باشد. به دلیل آن که در هنگام مواقع حساس مانند قطع برق، مشکلات خاصی برای بالابر یا افراد آن به وجود نیاید.

· وینچ

ویچ همان قرقره در بالابرهای ساختمانی می باشد که ز آن جهت جمع کردن یا بار کرد و هم چنین هدایت کردن سیم بکسل استفاده می شود. قرقره ها معمولا از فولاد ساخته می شوند.

· سیم بکسل

سیم بکسل در واقع یک طناب است که از فولاد ساخته شده است. چند کابل فولادی بسیار قوی و محکم، در کنار یکدیگر، سیم بکسل را به وجود می آورد! سیم بکسل که برای بالابرها استفاده می شود، باید بسیار محکم باشد تا در هنگام جابه جایی بار پاره نشده و خطر آفرین نباشد.

· جعبه نگه دارنده

جعبه نگه دارنده بخشی از بالابر است که تمامی قطعات بالابر ساختمانی از جمله الکتروموتور و ... بر روی آن قرار گرفته است.

· پایه ها

زمانی که بخواهند بالابر را روی زمین نصب کنند، به پایه هایی بسیار محکم و با مقاومت بسیار بالا نیاز می باشد. به صورت کلی هر بالابر از دو پایه تشکیل شده است که برای جلوگیری از اتفاق های ناگوار، باید این پایه ها به شکل محکم به زمین وصل شوند، برای کمک به این کار نیز می توان از وزنه های سنگین بر روی پایه ها استفاده کرد.

· ریل

ریل تجهیزی در بالابر ساختمانی می باشد که برای وصل کردن جعبه نگه دارنده بر روی پایه ها از آن استفاده می گردد. نکته بسیار مهمی که باید بدانید این است که انتهای این ریل باید بسته باشد تا امکان خارج شدن جعبه از درون ریل به حداقل برسد.

·  باکت

قسمتی از بالابر ساختمانی است که مصالح در درون آن قرار گرفته و یه طبقات بالاتر فرستاده می شود.

· سیستم ترمز ( در برخی از بالابرها )

این سیستم برای برخی از بالابرها طراحی شده تا در هنگام وقوع اتفاق های غیرمترقبه، باعث پرت شدن مصالح به پایین ساختمان نشود.

· کرپی ها

· قلاب

انواع بالابر ساختمانی:

قطعا بالابرهای ساختمانی انواع و اقسام مختلفی دارند که می توان از آن ها استفاده کرد. بالابر های ساختمانی بر اساس وزن و ظرفیتشان به انواع زیر تقسیم بندی می شوند:

· بالابرهای ساختمانی 350 کیلو گرمی

· بالابرهای ساختمانی 500 کیلو گرمی

· بالابرهای ساختمانی 750 کیلوگرمی

· بالابر ساختمانی 1 تن یا هزار کیلو گرمی

برای انتخاب هر یک از این بالابرها باید در ابتدا مشخص نمایید که در کارگاه ساختمانی خود، چه مقدار مصالح را می خواهید جابه جا کنید و همچنین کارگاه ساختمانی شما چقدر بزرگ است؟! با پاسخ به این دو سوال می توانید بالابر ساختمانی مناسب خود را تهیه کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت نیکا کورپ مراجعه فرمایید.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha