• چهارشنبه / ۱ تیر ۱۴۰۱ / ۱۲:۰۹
  • دسته‌بندی: فوتبال، فوتسال
  • کد خبر: 1401040100352
  • خبرنگار : 71536

فوتبال برای ۵۵ میلیون ایرانی اهمیت ندارد!

فوتبال برای ۵۵ میلیون ایرانی اهمیت ندارد!

شما فکر می‌کنید تیم محبوب‌تان چقدر هوادار دارد؟ اگر شما هم مانند برخی مسوولان، بازیکنان و هواداران استقلال، پرسپولیس و تراکتور فکر می‌کنید که تیم محبوب‌تان ۴۰ تا ۵۰ میلیون هوادار دارد باید این مقاله را با دقت بخوانید چون در اشتباه هستید. نتایج یک نظرسنجی نشان می‌دهد که تنها حدود ۳۱ میلیون نفر از جمعیت ایران علاقه‌مند به فوتبال هستند.

به گزارش ایسنا، اطلاعات و آمار و ارقام دقیقی درباره جمعیت فوتبالی در ایران وجود ندارد و هر کس مطابق با خواسته و هدف خود اظهارنظر می‌کند. البته اگر معیار، اظهارات مسئولان، مربیان، بازیکنان و برخی هواداران دو آتشه تیم‌ها باشد، ایران باید بیش از دو برابر جمعیت فعلی، جمعیت داشته باشد!

دست اندرکاران تیم‌های پرسپولیس، استقلال و تراکتور در این سال‌ها بارها هواداران تیم‌های خود را حدود ۴۰ تا ۵۰ میلیون نفر بیان کرده‌اند که جمع این موارد به اضافه جمعیتی که طبیعتا علاقه‌ای به فوتبال ندارند، جمعیتی ایران را  حدود ۲۰۰ میلیون نفر می‌کند.

۵۵ میلیون نفر از جمعیت ایران فوتبالی نیستند!

اگرچه نمی‌توان برای این مقوله یک ترازوی دقیق در نظر گرفت ولی یک نظرسنجی‌ در ایران - که توسط ایسپا انجام شده است - حکایت از علاقه‌مندی حدودا ۳۷ درصدی مردم ایران به فوتبال دارد؛ یعنی فقط یک سوم جمعیت ایران فوتبال را دوست دارند و دنبال می‌کنند که بالغ بر ۳۱ میلیون نفر می‌شود.

جام جهانی برای ۴۶ میلیون نفر اهمیت دارد

به جز این طیف ۳۱ میلیون نفری، گروهی هم فقط هنگام بازی‌های تیم‌ملی در جام جهانی به علت عرق ملی و هیجان حاکم بر جامعه، بازی‌ها را دنبال می‌کنند. طبق نظرسنجی ایسپا، برای ۵۴.۵ درصد جمعیت ایران مسابقات جام جهانی فوتبال اهمیت دارد که تقریبا عددی معادل ۴۶ میلیون نفر می‌شود که این موضوع حداقل در سنوات گذشته قابل مشاهده بوده که جام جهانی و حضور ایران در این مسابقات، جو غالب در جامعه است.

از نکات جالب توجه در این نظرسنجی، تخمین حدودی علاقه‌مندان زن و مرد و حتی تفکیک میزان علاقه‌مندان در رده‌های سنی مختلف است.

۲۳ میلیون مرد و ۸ میلیون زن علاقه‌مند به فوتبال در ایران

از میان جمعیت ۳۱ میلیون نفری هواداران فوتبال، ۷۴ درصد شامل مردان و ۲۴ درصد شامل زنان هستند؛ در واقع ۲۳ میلیون نفر از علاقه‌مندان فوتبال در ایران را مردان و ۸ میلیون نفر را زنان تشکیل می‌دهند.

تفاوت چندان معناداری در میزان علاقه‌مندی به پیگیری مسابقات فوتبال بر حسب گروه‌های سنی وجود ندارد. ۳۷.۴ درصد از افراد ۱۸ تا ۲۹ سال، ۳۷.۸ درصد از افراد ۳۰ تا ۴۹ سال و ۳۵.۹ درصد از افراد بالای ۵۰ سال گفتند که مسابقات فوتبال را پیگیری می‌کنند.

میزان علاقه‌مندی به مسابقات فوتبال در بین افراد ساکن در مراکز استان‌ها ۳۶.۳ درصد، افراد ساکن در روستاها ۳۶.۶ درصد و در سایر شهرها ۳۸.۶ درصد است.

درباره اطلاعات تکمیلی این نظرسنجی باید گفت، مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران با جامعه آماری افراد بالای ۱۸ سال کل کشور (شهر و روستا) و تعداد نمونه ۱۵۷۰ نفر به شیوه مصاحبه تلفنی در تاریخ ۲۱ تا ۲۵ فروردین ۱۴۰۱، نگرش شهروندان پیرامون ورزش فوتبال و مسابقات جام جهانی را مورد سنجش قرار داده است.

مشخصات پاسخگویان

۵۰.۷ درصد پاسخگویان این نظرسنجی مرد و ۴۹.۳ درصد زن هستند. ۲۷.۷ درصد پاسخگویان در رده سنی ۱۸ تا ۲۹ سال، ۴۷.۱ درصد در رده سنی ۳۰ تا ۴۹ سال و ۲۵.۲ درصد در رده سنی ۵۰ سال و بالاتر قرار دارند. ۶۳.۲  درصد گروه نمونه فاقد تحصیلات دانشگاهی و ۳۶.۶ درصد دارای تحصیلات دانشگاهی هستند. ۰.۲ درصد گروه نمونه به این سوال پاسخی ندادند. ۲۳.۸ درصد مجرد، ۶۹.۹ درصد متأهل و ۶.۳ درصد بدون همسر بر اثر طلاق یا فوت همسر هستند. ۷۴.۳ درصد پاسخگویان در نقاط شهری و ۲۵.۷ درصد در روستاها سکونت دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۴-۰۱ ۱۳:۵۱

همین هم کم نیست

avatar
۱۴۰۱-۰۴-۰۱ ۱۴:۰۳

به مسولان بگید که از بقیه رشته ها حمایت نکنند

avatar
۱۴۰۱-۰۴-۰۱ ۲۱:۱۹

همین هم زیاده

avatar
۱۴۰۱-۰۴-۰۱ ۲۲:۱۹

فوتبال ایران آخه به درد این بخوره وقتت رو پاش بزاری؟؟ از ۳۰ درصد هم خیلی کمتر فوتبال رو دنیال میکنن

avatar
۱۴۰۱-۰۴-۰۳ ۰۷:۵۳

نهایتا بیست درصد مردم فوتبالی هستن.

avatar
۱۴۰۱-۰۴-۰۴ ۱۲:۱۴

اصلا این ورزش ورزش ملی ایران نیست که کسی علاقه داشته باشد حاصل این همه علاقه چه بوده است ؟ هبچ !!

avatar
۱۴۰۱-۰۴-۰۴ ۱۲:۳۶

اگر یک جوانمرد با انصاف پشت پرده حیف ومیل بیت المال را در فوتبال برای مردم آشکار کند. قطعا. فوتبال از ایران جمع خواهد شد

avatar
۱۴۰۱-۰۴-۰۴ ۲۲:۲۹

تجربه سال‌های گذشته نشان داده که اگر مسئولان ورزش کشور بر روی ورزش‌های انفرادی سرمایه گذاری کنند و فقط نیمی از بودجه ای را که خرج ورزش فوتبال می کنند برای مجموع رشته های المپیکی و سایر رشته های ورزشی انفرادی هزینه کنند ما می توانیم در طول سال دهها مدال و عنوان برتر در سطح قاره آسیا بدست آوریم و به جهانی شدن فکر کنیم. اما صد افسوس که سالهای سال است که این حرفها گفته می شود ولی هیچکدام از این ها عملی نمی شود. ما دچار مافیای فوتبال هستیم. از طرفی باید این فهم و شعور درمجموعه افراد جامعه پیدا شود که گرایش و علاقمندی خود را بسوی ورزش‌هایی به غیر از فوتبال نشان دهند که ما در این زمینه راه درازی در پیش داریم.