• یکشنبه / ۲۲ آبان ۱۴۰۱ / ۱۰:۱۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401082214935
  • خبرنگار : 71604

پرتاب ۲ ماهواره مخابراتی در چهاردهمین ماموریت موشک "فالکون۹"

پرتاب ۲ ماهواره مخابراتی در چهاردهمین ماموریت موشک "فالکون۹"

موشک "فالکون۹" شرکت "اسپیس ایکس" در چهاردهمین ماموریت خود، دو ماهواره مخابراتی دیگر را پرتاب کرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، شرکت "اسپیس ایکس"(SpaceX) روز شنبه ۱۲ نوامبر، دو ماهواره مخابراتی را به فضا پرتاب کرد و رکورد استفاده مجدد از موشک خود را در این فرآیند بر جای گذاشت.

یک موشک "فالکون۹"(Falcon ۹) اسپیس ایکس از "ایستگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال"(CCSFS) فلوریدا به پرواز درآمد و ماهواره‌های "گلکسی۳۱"(Galaxy ۳۱) و "گلکسی۳۲" (Galaxy ۳۲) شرکت "اینتل‌ست"(Intelsat) را با خود به فضا برد.

این چهاردهمین ماموریت برای نخستین مرحله فالکون۹ بود و باعث ثبت یک رکورد توسط اسپیس ایکس شد. همچنین، این تقویت‌کننده به انجام دادن ماموریت "دمو-۲" (Demo-۲) در مه ۲۰۲۰، ماموریت "رادارسات"(RADARSAT)، پرتاب فضاپیمای "SXM-۷" برای شرکت "سیریوس اکس‌ام"(SiriusXM) و ۱۰ گروه بزرگ از ماهواره‌های "استارلینک" (Starlink) اسپیس ایکس کمک کرد.

با وجود این، پانزدهمین پرواز برای این تقویت‌کننده وجود نخواهد داشت زیرا اسپیس ایکس تلاش نکرد تا آن را برای فرود ایمن و استفاده مجدد در آینده پایین بیاورد.

"سیوا بهارادواج"(Siva Bharadvaj)، مهندس عملیات فضایی اسپیس‌ ایکس گفت: محموله امروز به عملکرد بیشتر فالکون۹ نیاز داشت. بنابراین ما مجبور شدیم از سوخت‌هایی استفاده کنیم که معمولا برای ورود به جو و فرود به کار می‌روند تا بتوانیم محموله را به مدار ببریم.

گلکسی۳۱ و گلکسی۳۲ هر دو بسیار سنگین هستند و فالکون۹ آنها را به مدار انتقالی زمین‌ایستا در فاصله دور برد. مرحله فوقانی موشک، دو ماهواره را طبق برنامه‌ریزی به ترتیب حدود ۳۳ دقیقه و ۳۸ دقیقه پس از بلند شدن مستقر کرد.

اسپیس ایکس در وب‌سایت خود اعلام کرد که این دو ماهواره به اینتل‌ست کمک می‌کنند تا به تجدید قوای ناوگان ارتباطی خود بپردازد. مقامات اینتل‌ست اظهار داشتند که ماهواره‌های پرسرعت، نشان‌دهنده نسل جدیدی از فناوری برای مشتریانی هستند که عمدتا پخش‌کننده‌های تلویزیون را شامل می‌شوند.

گلکسی۳۱ و گلکسی۳۲، جایگزین ماهواره‌های قدیمی متمرکز بر آمریکای شمالی در مدار انتقالی زمین‌ایستا خواهند شد. این بدان معناست که آنها به طور مداوم بالای یک منطقه از زمین باقی خواهند ماند.

پرتاب روز شنبه، دومین ماموریت اینتل‌ست در کمی بیش از یک ماه برای اسپیس ایکس بود که در هشتم اکتبر، ماهواره‌های گلکسی۳۳ و گلکسی۳۴ را با استفاده از فالکون۹ پرتاب کرد.

در آن زمان، مقامات اینتل‌ست گفتند که دو ماهواره گلکسی، قابلیت‌های جدیدی را در "باند C" ارائه خواهند کرد. باند C، محدوده فرکانس رادیویی است که گلکسی ۳۱ و ۳۲ نیز از آن استفاده خواهند کرد.

پرتاب روز شنبه، پنجاه و دومین پرتاب کلی اسپیس ایکس در سال ۲۰۲۲ بود که به رکورد رو به رشد یک ساله این شرکت اضافه شد. همچنین، این چهل و هشتمین پرواز در سال جاری بود که با استفاده از موشک فالکون۹ صورت گرفت.

اکثریت قریب به اتفاق پرتاب‌های اسپیس ایکس در سال ۲۰۲۲، به گسترش ماهواره‌های استارلینک این شرکت کمک کرده‌اند اما اسپیس ایکس، ماهواره‌های سایر شرکت‌ها و همچنین ماموریت‌های شامل محموله و خدمه را نیز با فالکون۹ در سال ۲۰۲۲ به ایستگاه فضایی بین‌المللی پرتاب کرده است.

علاوه بر این، اسپیس ایکس در اول نوامبر، موشک "فالکون هوی"(Falcon Heavy) خود را به پرواز درآورد. این ماموریت که محموله‌هایی را برای نیروی فضایی آمریکا حمل می‌کرد، نخستین پرواز موشک قوی فالکون هوی از ژوئن ۲۰۱۹ بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha