• یکشنبه / ۲۷ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۰:۴۰
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1402012713738
  • خبرنگار : 71604

آغاز «هفته بین‌المللی آسمان تاریک» برای مقابله با آلودگی نوری

آغاز «هفته بین‌المللی آسمان تاریک» برای مقابله با آلودگی نوری

«هفته بین‌المللی آسمان تاریک» که از ۱۵ تا ۲۲ آوریل ادامه دارد، هدف مقابله با آلودگی نوری را دنبال می‌کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، آلودگی نوری ناشی از منابع گوناگون، چه در زمین و چه در مدار، آسمان شب را با سرعت نگران‌کننده‌ای تهدید می‌کند. پژوهشی که اخیرا انجام شده، نشان می‌دهد که جهان در حال حاضر شاهد افزایش میانگین ۹.۶ درصدی در روشنایی آسمان است. این بدان معناست که اگرچه ۱۸ سال پیش تماشاگران آسمان به طور میانگین ۲۵۰ ستاره را در آسمان شب می‌دیدند اما امروز به طور میانگین فقط ۱۰۰ ستاره قابل مشاهده است.

«انجمن بین‌المللی آسمان تاریک»(IDA) امیدوار است که با برگزاری «هفته بین‌المللی آسمان تاریک ۲۰۲۳»(International Dark Sky Week 2023) بتواند آگاهی را در مورد بحران رو به رشد آلودگی نوری افزایش دهد. ستاره‌شناسان و تماشاگران آسمان طی این رویداد که از روز ۱۵ آوریل آغاز شده است، برای افزایش آگاهی در مورد آسیب‌های ناشی از آلودگی نوری تلاش خواهند کرد. از ۱۵ تا ۲۲ آوریل، ستاره‌شناسان سراسر جهان با تمام سطوح مهارت تشویق می‌شوند تا در فعالیت‌هایی شرکت کنند که شگفتی‌های آسمان شب را جشن می‌گیرند و توجه را به آنچه هر یک از ما می‌توانیم برای مبارزه با آلودگی نوری انجام دهیم، جلب می‌کنند.

این رویداد هشت روزه، یک دلیل جدی دارد. این دلیل، نیاز به حفاظت از محیط طبیعی شبانه ما توسط سیاست‌گذاران و عموم مردم است و همچنین نشان می‌دهد که آسمان تاریک چقدر برای تحقیقات مداوم ما در مورد فضا حیاتی است. انجمن بین‌المللی آسمان تاریک در وب‌سایت این رویداد نوشت: آلودگی نوری شاید بی‌ضرر به نظر برسد اما پیامدهای گسترده‌ای دارد که برای همه موجودات زنده مضر است.

آلودگی نوری که به عنوان نور مصنوعی غیرضروری جاری‌شده در آسمان شب تعریف می‌شود، هم‌زمان با رشد پیشرفت‌های فناوری در دهه‌های اخیر و افزایش تعداد و وسعت مناطق شهری و صنعتی، به طور قابل توجهی افزایش یافته است. طبق گزارش انجمن بین‌المللی آسمان تاریک، آلودگی نوری در واقع دو برابر جمعیت انسانی در حال رشد است. این امر، زیستگاه‌های طبیعی را مختل می‌کند، میزان تولید مثل و مهاجرت گونه‌های پستانداران، پرندگان، حشرات و خزندگان را کاهش می‌دهد و در عین حال، به افزایش یافتن خطر شکار می‌انجامد. علاوه بر این، آلودگی نوری روی دیدن ستارگان در آسمان شب نیز تأثیر می‌گذارد.

به گفته انجمن بین‌المللی آسمان تاریک، تخمین زده می‌شود که ۸۳ درصد از انسان‌ها در حال حاضر آسمان آلوده به نور را می‌بینند. مقدار زیادی از آلودگی نوری در مناطق شهری، ناشی از نورپردازی در فضای باز است که در شب استفاده می‌شود و ناکارآمد، بیش از اندازه روشن و با هدف‌گیری ضعیف است. این نورپردازی در بسیاری از موارد کاملا غیر ضروری است و به جای تمرکز کردن بر اشیا و مناطقی که نیاز به روشنایی دارند، به آسمان سرازیر می‌شود. اگرچه آلودگی نوری یک مشکل به سرعت در حال رشد است اما می‌توان با آن مقابله کرد.

آغاز «هفته بین‌المللی آسمان تاریک» برای مقابله با آلودگی نوری

انجمن بین‌المللی آسمان تاریک نوشت: نورپردازی موثر در فضای باز، آلودگی نوری را کاهش می‌دهد و کیفیت زندگی را برای همه بهبود می‌بخشد. جنبش آسمان تاریک در تلاش است که روشنایی بهتری را برای جوامع سراسر جهان به ارمغان بیاورد تا زندگی همه بهبود یابد.

علاقمندان به تماشای آسمان یا هر کسی که به محافظت از حق انسان در آسمان شب علاقمند است، می‌تواند در هفته بین‌المللی آسمان تاریک شرکت داشته باشد تا به افزایش آگاهی در مورد این موضوع کمک کند. انجمن بین‌المللی آسمان تاریک در یک بسته تبلیغاتی، برخی از رویدادهایی را که می‌توانید برای کمک به این تلاش سازمان‌دهی کنید، شرح داده است. این ایده‌ها شامل میزبانی یک شب پیاده‌روی در جامعه محلی شما، میزبانی یک مهمانی تماشای ستاره‌ها یا برگزاری یک جلسه «هر چیزی از من بپرس» در رسانه‌های اجتماعی پیرامون تأثیر آلودگی نوری بر نجوم و دیدگاه ما نسبت به ستارگان است.

همچنین، این بسته تبلیغاتی شامل اعلان‌هایی است که می‌توان از آنها در رسانه‌های اجتماعی برای کمک به افزایش آگاهی استفاده کرد. کسانی که قصد دارند مشارکت طولانی‌تری در این امر داشته باشند، می‌توانند به طرفداران آسمان تاریک تبدیل شوند، به مردم در مورد آلودگی نوری آموزش دهند، به تصویب قوانین کمک کنند و به عنوان منابع محلی برای سایر داوطلبان خدمت کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha