• شنبه / ۷ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۱:۲۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1402050703948
  • خبرنگار : 71604

ناسا ارتباط خود را با یکی از دورترین فضاپیماهایش از دست داد

ناسا ارتباط خود را با یکی از دورترین فضاپیماهایش از دست داد

فضاپیمای «وویجر ۲» که آنتن آن اخیرا کمی دورتر از زمین قرار گرفته بود، تماس خود را با زمین قطع کرده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از آرس تکنیکا، اپراتورهای فضاپیمای «وویجر ۲»(Voyager ۲) حدود یک هفته پیش، مجموعه‌ای از دستورات را ارسال کردند که به طور ناخواسته باعث شد کاوشگر آنتن خود را کمی دورتر از زمین قرار دهد. در نتیجه، ناسا اکنون ارتباط خود را با فضاپیمایی که نزدیک به نیم قرن قدمت دارد و در حال حاضر در فاصله ۱۹.۹ میلیارد کیلومتری از سیاره ما واقع شده، از دست داده است.

ناسا و دانشمندان ماموریت در حال حاضر نگران این مشکل نیستند. آژانس فضایی روز جمعه اعلام کرد که وویجر ۲ طوری برنامه‌ریزی شده است که جهت خود را چندین بار در سال تغییر دهد تا آنتن خود را به سمت زمین نگه دارد. قرار است این کار دوباره در ۱۵ اکتبر انجام شود تا شاید بتواند به از سر گرفتن ارتباطات کمک کند. ناسا گفت که پیش‌بینی نمی‌کند فضاپیما از مسیر خود منحرف شود.

فضاپیماهای وویجر ۱ و ۲ که به طور جداگانه در سال ۱۹۷۷ با دو موشک متفاوت پرتاب شدند، پیشگامان واقعی ناسا و جهان بودند زیرا پیش از آن هرگز یک فضاپیما مانند دو کاوشگر وویجر از چهار سیاره مشتری، زحل، اورانوس و نپتون دیدن نکرده بود.

پیش از پرتاب فضاپیماهای وویجر، انسان‌ها برای صدها سال به این سیاره‌های منظومه شمسی خیره شده بودند. فضاپیماهای «پایونیر ۱۰»(Pioneer ۱۰) و پایونیر ۱۱، نماهای بهتری را از مشتری و زحل ارائه دادند اما هنوز اطلاعات کمی در مورد این سیاره‌ها یا قمرهای آنها وجود داشت و تقریبا چیزی در مورد اورانوس و نپتون شناخته نشده بود. وویجرها، منظومه‌های سیاره‌ای پیچیده و قمرهای باورنکردنی مانند «آیو»(Io) پوشیده از آتشفشان، «اروپا»(Europa) پر از یخ و «تایتان»(Titan) پر از دریاهای متان را کشف کردند.

این دو کاوشگر در سنین پیری نیز به کاوش ادامه داده‌اند. وویجرهای ۱ و ۲، منظومه شمسی را ترک کرده‌اند و محیط میان‌ستاره‌ای بی‌ثمر اما از نظر علمی جالب را بررسی می‌کنند. آنها تاکنون به صورت ثابت با زمین تماس داشتند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha