به گزارش ایسنا و به نقل از بیزینس اینسایدر، هنگامی که «وویجر ۱»(Voyager ۱) در سال ۱۹۷۷ به فضا پرتاب شد، سفری نامحدود را به فضا آغاز کرد و به عنوان یک فرستاده از سوی بشر به فعالیت پرداخت. این فضاپیما امروزه، دورترین جرم ساخت دست بشر است که در فاصله ۱۵ میلیارد مایلی از خورشید در فضای میانستارهای میچرخد.
اگر آنجا بودید و در جایی قرار میگرفتید که همه اجرام شناختهشده در آن بسیار دور هستند و زندگی در آن غریبه است، آیا امکان داشت تحت تأثیر خورشید قرار بگیرید؟ از چنین فاصلهای، واقعا میتوان چیزی را در آنجا دید یا این همه سیاهی ابدی است؟
یکی از کاربران پرسید: اگر ما به نوعی میتوانستیم در کنار وویجر ۱ در فضا بایستیم، آیا میتوانستیم آن را ببینیم؟
پاسخ مثبت است. اگر در کنار وویجر ۱ سفر میکردید، میتوانستید به راحتی آن را ببینید.
وبسایت بیزینس اینسایدر در این رابطه با «مایکل زمکوف»(Michael Zemcov) اخترفیزیکدان تجربی و استاد «مؤسسه فناوری راچستر» صحبت کرده است.
زمکوف گفت: این یک پرسش واقعا جالب است.
او در آغاز گفت که اگرچه وویجر ۱ و ۲ هر دو در فضا و فراتر از همه سیارات اصلی قرار دارند اما هنوز بسیار آشکار هستند.
زمکوف برای پاسخ این پرسش درباره وویجر ۱ به ریاضیات استناد کرد.
وی افزود: ابتدا باید فاصله وویجر را با فاصله زمین و خورشید مقایسه کنید. سپس، این فاصله را برای محاسبه کردن شدت نور در این فاصله از خورشید به کار ببرید. این یک عدد را به شما ارائه میدهد که حدود ۲۵ هزار بار ضعیفتر از روشنایی روز در زمین است اما هنوز هم حدود ۱۵ برابر روشنتر از نوری است که زمین در طول ماه کامل در یک شب صاف میگیرد.
زمکوف ادامه داد: در این نور زیاد، قطعا میتوانید طرف رو به خورشید کاوشگر را با جزئیات ببینید اما ممکن است دیدن همه رنگهای آن امکانپذیر نباشد. علاوه بر این، احتمالا میتوانید در آنجا کتاب بخوانید.
۱۰۰ سال بعد هم میتوانید وویجر را ببینید
حتی زمانی که وویجر ۱ به سفر خود به فضا ادامه میدهد، همچنان برای مدتی طولانی آشکار خواهد بود زیرا حوزه نفوذ خورشید بسیار گسترده است. زمکوف گفت: از آنجا که کاوشگرها به طور نامحدود و عمیقتر به فضا میروند، اگر نخواهیم بگوییم برای هزاران سال، احتمالا برای صدها سال در محدوده نور خورشید خواهند بود.
مسافتی که کاوشگرهای وویجر قبلا طی کردهاند، حیرتانگیز است اما زمکوف گفت که از نظر کیهان، هنوز چیزهای زیادی باقی ماندهاند.
انتهای پیام
نظرات