• دوشنبه / ۲۵ دی ۱۴۰۲ / ۱۵:۵۶
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1402102518073
  • خبرنگار : 71381

اخبار سیاسی ۲۵ دی؛ مصوباتی درباره قیمت بنزین و واردات خودروی برقی/نقش ائمه جمعه از نگاه رئیسی

اخبار سیاسی ۲۵ دی؛ مصوباتی درباره قیمت بنزین و واردات خودروی برقی/نقش ائمه جمعه از نگاه رئیسی

«گردهمایی ائمه جمعه کشور»، «قیمت بنزین»،‌ «واردات خودروهای کارکرده» و «انتخابات ۱۴۰۲» از موضوعات مهم خبری بیست و پنجم دی‌ماه ۱۴۰۲ حوزه سیاست بود که می‌توانید در گزارش زیر مشروح آنها را بخوانید.

به گزارش ایسنا، سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ در نشستی خبری به تشریح مصوبات این کمیسیون پرداخت و تاکید کرد: دولت در لایحه بودجه قیمت حامل‌های انرژی را ثابت در نظر گرفته بود لذا قیمت گازوئیل، بنزین و دیگر فرآورده‌ها در سال آینده همچون سال ۱۴۰۲ خواهد بود و تغییری در نرخ قیمت حامل‌های انرژی در سال آینده نخواهیم داشت.

رحیم زارع همچنین با اشاره به اینکه کمیسیون تلفیق میزان ضریب افزایش حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان را در سال آینده ۲۰ درصد تعیین کرد، افزود: کف حقوق کارکنان دولت ۱۰ میلیون تومان و برای بازنشستگان ۹ میلیون تومان تعیین شد. همچنین معافیت مالیاتی حقوق کارکنان دولت هم تا سقف ۱۲ میلیون تومان پیش بینی شد. مالیات مازاد حقوق ۱۲ تا ۱۶.۵ میلیون تومان ۱۰ درصد، مازاد ۱۶ تا ۲۷ میلیون تومان ۱۵ درصد و مازاد ۲۷ تا ۴۰ میلیون تومان ۲۰ درصد و مازاد ۴۰ میلیون تومان مشمول مالیات ۳۰ درصد می‌شود.

وی درباره مصوبات کمیسیون تلفیق در خصوص ایثارگران اظهار کرد: کمیسیون تلفیق کف حقوق والدین شهدا را ۱۵ میلیون تومان تعیین کرد میزان حقوق رزمندگان معسر هم با حداقل حقوق یعنی ۱۰ میلیون تومان خواهد بود.

از طرف دیگر نایب رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۳ با اشاره به جلسه امروز این کمیسیون گفت: کمیسیون تلفیق برای تسهیل واردات خودروهای برقی کاهش عوارض واردات این خودروها را تصویب کرد که هدف از آن، مقرون به صرفه تر و قابل دسترس تر کردن خودروهای برقی برای مصرف کنندگان ایرانی است. کاهش تعرفه‌های واردات هم مشوقی برای استفاده از خودروهای برقی به جای خودروهای بنزینی معمولی است که در نهایت به کاهش مصرف بنزین و آلایندگی هوا کمک می‌کند.

علیرضا سلیمی، عضو دیگر این کمیسیون نیز از مصوبه کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۳ برای رایگان شدن هزینه های برق، گاز و آب مدارس در سال آینده در صورت رعایت الگوی مصرف خبر داد.

****

امروز همچنین «بیست و ششمین گردهمایی سراسری ائمه جمعه کشور» با حضور رئیس جمهور برگزار شد.

سید ابراهیم رئیسی در بخشی از اظهارات خود در این نشست امام جمعه را پناه مردم و شخصیتی موثر در تنویر افکار عمومی، امیدآفرینی و رفع گره‌های ذهنی جامعه دانست و گفت: ائمه جمعه گره‌های ذهنی را که یا از روی غفلت و یا از روی دشمنی در جامعه ایجاد شده رفع می‌کنند و از سوی دیگر ستادهای نماز جمعه یکی از مهمترین جایگاه‌های نیروسازی برای نظام و دستگاه‌ها هستند و در عرصه‌های مختلف از دوران دفاع مقدس تا پس از آن همواره به تعلیم و تعدیل بوده‌اند.

وی در بخش دیگری از صحبت هایش عدم دخالت ائمه جمعه کشور در انتصابات را قابل تقدیر دانست و اظهار داشت: به رغم این‌که گاهی فشارهای گوناگون از سوی برخی موجب خستگی مدیران دولت می‌شود، اما تا به امروز حتی در یک مورد ائمه جمعه در انتصابات دخالتی نداشته‌اند، گر چه خواسته دولت همواره اخذ دیدگاه‌ها، نظرات و پیشنهادات ائمه جمعه بوده است.

****

در آستانه برگزاری انتخابات دوزادهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، ایسنا در گزارشی به بررسی تاثیرات ویژگی های نظام حزبی بر برگزاری انتخابات پرداخته است.

در این گزارش آمده است: «نظام انتخاباتی» و «نظام حزبی» تاثیر مستقیمی بر کیفیت برگزاری انتخابات دارند. منظور از نظام انتخاباتی، مجموعه ای از قوانین و مقررات است که نحوه انتخاب نمایندگان مردم را مشخص می کنند. نظام حزبی نیز مجموعه ای از روابط متقابل میان احزاب با یکدیگر و روابط آنها با نظام سیاسی است. تعداد داوطلبان انتخابات در نظام هایی سیاسی که احزاب سیاسی قوی و با سابقه دارند، معمولا محدود است چون احزاب نامزدهای خود را تایید و معرفی می کنند و مردم به جای رای به افراد به برنامه های حزب رای می دهند. این شرایط در ایران هنوز وجود ندارد.

مولفه های اثرگذار در افزایش مشارکت مردم در انتخابات هم موضوع گفت و گوی ایسنا با یکی از اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی بود.

سیدجواد حسینی کیا با بیان اینکه مردم باید بدانند که با مشارکت قوی در انتخابات مجلسی قوی با پشتوانه کل مردم تشکیل خواهد شد، افزود: مردم باید بدانند که با مشارکت قوی در انتخابات مجلسی قوی با پشتوانه کل مردم تشکیل خواهد شد. آنگاه اگر تصمیم های سخت نیز گرفته شود، مردم نیز همراهی لازم را خواهند داشت. همچنین حضور مردم در پای صندوق های رای دشمن شکن بوده و اقتدار کشور را ارتقا می دهد.

در همین ارتباط علیرضا سلیمی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: مشارکت حداکثری مردم در انتخابات توطئه بدخواهان علیه نظام اسلامی را خنثی می کند. همچنین فشار کشورهای معاند برای جلوگیری از پیشرفت کشور در حوزه های مختلف از جمله حوزه سیاسی و اقتصادی را کاهش خواهد داد.

انتخابات و حضور حداکثری آحاد مختلف جامعه پای صندوق‌های رای همواره از مهمترین نگرانی‌ها و دغدغه‌های حضرت آیت الله خامنه ای، عالی‌ترین مقام سیاسی و مذهبی ایران در همه انتخابات‌ها بوده است. این مسئله به حدی برای ایشان اهمیت دارد که بخش زیادی از صحبت‌ها و سخنرانی‌های‌شان در جمع مردم و مسوولان کشور بر آن تاکید چند باره کرده‌اند.

۱۱ اسفند ۱۴۰۲ موعد رای‌گیری دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری است و مقام معظم رهبری از ماهها قبل در پیام‌ها و دیدارهای‌شان با مقامات شورای نگهبان، وزارت کشور و سایر دستگاه‌های مسوول در انتخابات بر فراهم کردن بستر حضور نمایندگان همه جریان‌های اصلی فکری و سیاسی در این انتخابات، تاکید کردند.

****

همزمان با سی و سومین سالگرد جنگ اول خلیج‌فارس معروف به عملیات طوفان صحرا، ایسنا در گزارشی با عنوان «اُردنگی سهمگین به صدام در کویت» به مرور تاریخی این واقعه پرداخته است.

در ابتدای این گزارش آمده است: جنگ هشت ساله رژیم بعث عراق علیه جمهوری اسلامی ایران با صدها هزار شهید، میلیون‌ها زخمی و اسیر و صدها هزار دلار خسارت فیزیکی به شهرها و زیرساخت‌های حیاتی ایران قلب هیچ یک از اعضای ائتلاف غربی بر ضد ایران را به درد نیاورد، اما به محض تهاجم نظامی صدام به خاک کویت و به خطر افتادن منافع آمریکا و غرب در منطقه، اولین جنگ ویرانگر خلیج‌فارس را ترتیب دادند و تا عقب‌نشینی صدام به پشت رود دجله ادامه دادند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۱۰-۲۶ ۱۱:۱۴

امیدوارم به موارد زیر رسیدگی شود 1- شلوغی بی آرتی ها در حد انفجار در ساعات پیک 2-شلوغی مترو ها در ساعات پیک 3-نبود حمل و نقل ارزان برای برخی مسیر ها و یا گذاشتن ون و مینی بوس برای مسیر های کم تردد. 4- یکپارچه نبودن سیستم حمل و نقل شهری و بلاتکلیفی برای برخی مسیرهای طولانی 5-عدم توسعه استفاده از دوچرخه در شهرهای پر ترافیک اینارو بررسی کنید