• شنبه / ۱۴ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۱:۵۴
  • دسته‌بندی: ایکسنا
  • کد خبر: 1402111410154
  • منبع : فضای مجازی

آمریکا دنبال راهی برای فرار آبرومندانه

آمریکا دنبال راهی برای فرار آبرومندانه

آمریکایی‌ها می‌خواهند جو روانی را آرام کرده و سطح تنش را پایین بیاورند، و یکی از مسائل مهم در این رابطه اقناع افکار عمومی خودشان است. حتی خبر کذب رویترز در خصوص تخلیه نیروهای ایرانی از سوریه را نیز می‌شود در همین راستا، یعنی ایجاد دستاوردهای ساختگی برای مصرف داخلی و کنترل تنش در جبهه خارجی ارزیابی کرد.

به گزارش ایسنا، عبدالرحیم انصاری، فعال رسانه در کانال تلگرام خود نوشت:

گزارش پولیتیکو درباره پاسخ احتمالی آمریکا به‌ایران را می‌خواندم که حاوی نکات جالبی بود. همانطور که می‌دانید پولیتیکو از رسانه‌های مهم و تاثیرگذار نزدیک به کانون‌های قدرت در آمریکا و غرب است که مطالب منتشره در آن صرفا تحلیل و ارزیابی‌های چند روزنامه نگار نیست.

پولیتیکو و امثال آن در واقع ابزار دست واشنگتن جهت انتقال نظرات حاکمیت آمریکا برای پیشبرد سیاست‌های ایالات متحده در سطوح منطقه‌ای و جهانی هستند. لذا غالب اوقات از مطالبی که در آنها منتشر می‌شود می‌توان سیاست‌های پیدا و نهان واشنگتن را استخراج کرد. در یکی از آخرین مطالبی که روی خروجی این پایگاه قرار گرفته، به نقل از دو منبع اطلاعاتی آمده است که احتمالا تهران کنترل کاملی بر نیروهای نیابتی اش در خاورمیانه ندارد. لذا توصیه شده از رویارویی مستقیم با تهران اجتناب شود!

این البته همان حرفی است که امیرعبداللهیان بارها در رسانه‌ها اعلام کرده و گفته ما از گروه‌های مقاومت حمایت می‌کنیم اما آنها خودشان در می‌دان تصمیم می‌گیرند. پولیتیکو دقیقا همان حرفها را این بار به‌ عنوان ارزیابی نهادهای اطلاعاتی آمریکا منتشر کرده و گفته به نظر میرسد جمهوری اسلامی در فرماندهی عملیات‌های گروهای نیابتی نقشی ندارد. شما وقتی قدرت داشته باشید، بیش از آنکه خود قصد تبرئه خودتان از کاری را داشته باشید، دشمنتان برای اینکه با شما تقابلی سخت نداشته باشد شما را تبرئه می‌کند.

به اعتقاد نگارنده‌این ادعای مقامات اطلاعاتی آمریکا حرف دل آنها نیست، بلکه صرفا توجیهی برای نجات آمریکا از یک رویارویی سهمگین با جمهوری اسلامی است. اینجا است که نقش رسانه به‌ عنوان جاده صاف کن نهادهای سیاسی و امنیتی می‌تواند موثر باشد و اذهان عمومیِ معترض را برای پذیرش برخی موضوعات آماده نماید.

اینها می‌خواهند جو روانی را آرام کرده و سطح تنش را پایین بیاورند، و یکی از مسائل مهم در این رابطه اقناع افکار عمومی خودشان است. حتی خبر کذب رویترز در خصوص تخلیه نیروهای ایرانی از سوریه را نیز می‌شود در همین راستا، یعنی ایجاد دستاوردهای ساختگی برای مصرف داخلی و کنترل تنش در جبهه خارجی ارزیابی کرد.

البته برای این کار هوشیاری مقاومت نیز به آنها کمک می‌کند تا عقب نشینی ساده تری داشته باشند. منظور کتائب حزب الله عراق است که در بیانیه‌ای اعلام کرد حمله به آمریکایی‌ها را متوقف کرده است. در حالی که‌این بیانیه در رسانه‌های آمریکایی انعکاسی گسترده داشت و کاخ سفید توانست روی آن مانورهای رسانه‌ای بدهد، اما در می‌دان واقعیت تغییری نکرد و پایگاه‌های آمریکا دیروز توسط گروه‌های دیگری از مقاومت هدف حملات قرار گرفت. آمریکایی‌ها می‌دانند مقاومت یکپارچه و هماهنگ است اما در مقطع فعلی برای اینکه با ایران مواجه نشوند می‌گویند جمهوری اسلامی نظارت کاملی روی آنها ندارد و این گروه‌ها به صورت خودجوش عمل می‌کنند.

در گزارش پولیتیکو البته یک اعتراف مهم نیز وجود داشت و آن این بود که نهادهای اطلاعاتی و امنیتی آمریکا اعتقاد داشتند با حملات آمریکا و انگلیس به یمن عملیات‌های انصارالله در دریای سرخ متوقف می‌شود، اما اکنون به‌این نتیجه رسیده‌اند که اثر معکوس داشته و به نظر نمیرسد یمنی‌ها تا توقف کامل جنگ در غزه دست از عملیات‌های خود بردارند.

این پایگاه تحلیلی همچنین از فشارهای بایدن بر نتانیاهو برای رسیدن به یک آتش بس پرده برداشته است، زیرا احتمالا ادامه‌این تنش‌ها می‌تواند آمریکا را با ایران روبرو سازد؛ اتفاقی که واشنگتن به دلایل متعددی از وقوع آن اجتناب می‌کند!

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha