• پنجشنبه / ۲۴ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۰:۲۶
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1402122417201
  • منبع : دانشگاه تهران

پیش‌نشست کنگره بین‌المللی علم و قرآن؛

پیشنهاد استاد ممتاز دانشگاه تهران برای راه‌اندازی «مرکز تحقیقات علم و الهام از قرآن» در کشور

پیشنهاد استاد ممتاز دانشگاه تهران برای راه‌اندازی «مرکز تحقیقات علم و الهام از قرآن» در کشور

رئیس مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران تاکید کرد: در ثمره اصلی کنگره بین‌المللی علم و قرآن، یک مرکز تحقیقات اعجاز علمی یا الهام از قرآن در کشور ایجاد شود، حتی به صورت مجازی.

به گزارش ایسنا، علی‌اکبر موسوی موحدی، رئیس مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران و دبیر کنفرانس بین‌المللی علم و قرآن، روز چهارشنبه در پیش‌نشست این کنفرانس که در تالار شهید سلیمانی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: درست است که قرآن کتاب هدایت است اما کتاب تکوین هستی هم هست، یعنی آزمایشگاه قرآن همین عوالم است که کره زمین هم جزو کوچکی از آن است.

وی افزود: لذا بحث مهمی که به نظرم می‌رسد امروز دنیا توجه کرده و زمینه‌ای را به وجود آورده که سایر رشته‌ها را به آن سو دارد می‌کشد، بحث زیست الگو و الهام زیستی است (biomimetic and Bioseparations Science and technology) یعنی علوم و فناوری‌های بر مبنای الگوگیری از طبیعت و الهام زیستی.

موسوی موحدی ادامه داد: وقتی روزولت رئیس جمهور آمریکا شد نامه‌ای به معاون دانشگاه MIT نوشت و گفت ما جنگ را بردیم، حال چطور جهان را رهبری کنیم؟ معاون دانشگاه MIT یک نامه ۶۰ صفحه‌ای به روزولت می‌نویسد و می‌گوید اگر خواستی رهبر جهان شوی، اول برو دنبال علوم بنیادی و دوم اینکه الهام بگیر از طبیعت. الآن هر چه که دستاورد علم است علوم بنیادی و الهام از طبیعت است.

استاد ممتاز دانشگاه تهران با بیان اینکه قوانین کلی طبیعت زیر آئین قرآن است، بیان داشت: درست است که آئین کتاب تکوینی و کتاب شرع است ولی تئوری تمامی قواعد عالم، قرآن است لذا از این زوایه پیشنهاد می‌کنم اسم کنگره بین‌المللی علم و قرآن به کنگره بین‌المللی علم و الهام از قرآن تغییر پیدا کند.

وی افزود: قرآن نور است و باید از اشعه‌های آن استفاده کرد. تمام علوم‌مان را زیر نور این نور و عقل بزرگ و حکمت قرار دهیم.

رئیس مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران در پایان سخنانش گفت: هر کنگره‌ای باید یک اثر پایدار بگذارد. ایجاد مرکز تحقیقات اعجاز علمی قرآن یا مرکز تحقیقات علم و الهام از قرآن در کشور می‌تواند به عنوان یک اثر پایدار کنگره بین‌المللی علم و قرآن باشد که جای راه‌اندازی آن هم در دانشگاه تهران است.

وی گفت: مرکز تحقیقات اعجاز قرآن در مصر خیلی سابقه‌دار است و کشور آمریکا و کشورهای دیگر هم این مرکز را دارد اما تاکنون ندیده‌ایم که کشوری دارای مرکز تحقیقات علم و الهام از قرآن باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۱۲-۲۵ ۰۸:۳۰

از کسانی که در این زمینه در ایران بسیار کارکرده و معتقد بودند که می توان بین علم و دین پیوند و آشتی برقرار کرده و دستورات دینی را با مبانی علمی اثبات کرد شادروان مهندس بازرگان است

avatar
۱۴۰۲-۱۲-۲۸ ۱۰:۳۷

سلام وقت بخیر. مجموعه حوزوی - دانشگاهی جامعة المصطفی ۱۷ سال است که ۱۰ گرایش در زیر مجموعه قرآن و علوم را در سطح دکتری با مجوز وزارت علوم اجرا می‌کند.