• سه‌شنبه / ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۱:۴۴
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1403012815667
  • منبع : بازار

مزایا و معایب ثبت شرکت

مزایا و معایب ثبت شرکت

مزایا و معایب ثبت شرکت از آن دسته موضوعاتی است که بسیاری از کارفرمایان به دنبال دانستن آنها هستند. در این مطلب به بررسی مزیت ها و معایب آن می پردازیم.

به گزارش ایسنا به نقل از سایت ثبت شاخص، یکی از سوالات پرتکرار افراد پیش از شروع فعالیت کسب و کارشان این است که چرا باید شرکت خود را به صورت رسمی ثبت کنیم و مزایای ثبت شرکت برای مجموعه ما چیست؟ و حتی پرسش هایی از این قبیل که پس از ثبت قانونی چه تسهیلاتی در اختیار شرکت ها قرار می گیرد و اداره دارایی چه میزان مالیات را برای اشخاص حقوقی در نظر می گیرد؟

در این مطلب به طور کامل به این سوالات پاسخ خواهیم داد و مزایا و معایب ثبت شرکت ها را بررسی خواهیم نمود. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

اهمیت ثبت شرکت در چیست؟

به طور کلی کسب و کارهای کوچک و بزرگ برای فعالیت در امور تجاری نیازمند ثبت یک شرکت هستند که در کنار فعالیت قانونی بتوانند از مزیت های انجام آن بهره مند شوند.

اینکه شما در قالب شخصیت حقیقی یا حقوقی فعالیت  کنید بستگی به شرایط و حوزه فعالیتتان دارد. البته این نکته را نیز باید مد نظر داشته باشید که شرکت ها به عنوان شخصیت حقوقی دارای قوانین و ساز و کار خاص خود هستند و ثبت رسمی آن برای مدیران و شرکای آن وظایف و مسئولیت هایی را به همراه خواهد داشت.

در مجموع هدف از ثبت شرکت در ایران این است که بتوانید به صورت قانونی و سازمان دهی شده به تجارت و انجام فعالیت های سودآور بپزدارید و به صورت هدفمند برای گسترش کسب و کار خود برنامه ریزی نمایید.

مزایای ثبت شرکت

مزایا و معایب ثبت شرکت

همان طور که پیش تر اشاره شد ثبت یک شرکت مزایای متعددی را به دنبال دارد. از جمله این مزیت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • اولین و مهم ترین مزایای ثبت شرکت فعالیت به صورت رسمی و قانونی است.
  • ثبت شرکت ها منجر به افزایش اعتبار و ارزشمندی بیشتر آن کسب و کار می شود.
  • شرکت در مزایده ها و مناقصه های خصوصی و دولتی را می توان یکی دیگر از مزیت های ثبت شرکت دانست.
  • امکان استفاده از تسهیلات مختلف برای گسترش کسب و کارهای ثبت شده وجود دارد.
  • ایجاد شعب و اعطای نمایندگی برای شرکت های ثبت شده امکان پذیر است که این خود مزیت بزرگی به حساب می آید.
  • با ثبت رسمی شرکت، میزان سهم الشرکه در اساسنامه به طور کاملا شفافانه درج می شود و همچنین تقسیم سود و زیان شرکت به سادگی انجام می گیرد.
  • در پروسه ثبت، اطلاعات کلی آن نظیر نوع فعالیت، میزان سهام، میزان سرمایه، آدرس شرکت و... در اساسنامه درج می گردد که امکان استعلام آن برای اشخاص ثالث وجود دارد. همین مورد منجر به افزایش اعتمادسازی مشتریان و سرمایه گذاران می گردد.
  • در شرکت های ثبت شده هر یک از شرکا از مسئولیت ها و وظایفی برخوردار می باشند و میزان سهام یا سهم الشرکه آنها نیز به صورت مشخص ثبت گردیده است.
  • یکی دیگر از مزایای ثبت شرکت جلوگیری از توقیف اموال شخصی شرکای آن در صورت ورشکستگی است. بدین صورت که در شرکت های با مسئولیت محدود و سهامی خاص شرکا فقط تا میزان سرمایه آورده شده به شرکت، مسئولیت پرداخت بدهی های شرکت را برعهده دارند.
  • با ثبت رسمی شرکت امکان اخذ کارت بازرگانی از طریق نماینده قانونی آن و فعالیت در امور واردات و صادرات امکان پذیر است.

معایب ثبت شرکت

تا به اینجا در مورد مزایای ثبت شرکت به ده مورد مهم اشاره کردیم. در کنار اینها می توان مواردی را نام برد که از نظر برخی از افراد می تواند معایب ثبت رسمی آن در نظر گرفته شود. در ادامه به این موارد اشاره می کنیم:

اولین مورد تشکیل پرونده مالیاتی و پرداخت مالیات بر درآمد است. در واقع نماینده قانونی شرکت حداقل یک بار در سال باید نسبت به تکمیل پلمپ دفاتر قانونی و تحویل آن به اداره امور مالیاتی اقدام کند.

محل فعالیت شرکت باید در اساسنامه شرکت ثبت شود. این بدان معناست که کارفرمایان باید محل مشخصی را برای فعالیت در نظر بگیرند که هزینه های آن ممکن است برای برخی از صاحبین کسب و کارها سنگین باشد.

پس از ثبت رسمی، شرکت موظف به دریافت کد کارگاهی بیمه تامین اجتماعی بوده و باید همه کارکنان خود را طبق قانون بیمه نماید.

جمع بندی نهایی

در این مطلب به طور کامل به بررسی مزایا و معایب ثبت شرکت پرداخته شد. در مجموع مزیت های ثبت شرکت به مراتب بیشتر از معایب آن است و در صورت انجام آن می توان با خیال آسوده تر برای موفقیت مالی و  پیشرفت کسب و کار برنامه ریزی کرد.

البته صرفا انجام پروسه ثبت نمی تواند دلیلی کافی برای موفقیت آن کسب و کار باشد و نیاز است که کارفرمایان برای گسترش بیزنس خود به سراغ بازاریابی و تعامل و گسترش دامنه ارتباطات کسب و کار خود بروند. ناگفته نماند که ثبت رسمی در کنار مزیت ها و امتیازات ثبت شرکت می تواند مسیر را برای موفقیت آن کسب و کار هموارتر کند. قبل از هر اقدامی پیشنهاد می شود که از مشاوره ثبت شرکت استفاده کنید تا اطلاعات کامل تری در این زمینه کسب نموده و بهترین انتخاب را برای شروع فعالیت کسب و کارتان داشته باشید.

انتهای رپرتاژ اگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha