• یکشنبه / ۲۸ خرداد ۱۳۹۱ / ۱۱:۰۹
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 91032815985
  • منبع : دانشگاه اصفهان

محققان فناوري نانو موفق به تصفیه پسابها با بقایای محصولات کشاورزی شدند

محققان فناوري نانو موفق به تصفیه پسابها با بقایای محصولات کشاورزی شدند

محققان دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان با ارائه طرحی، امکان تصفیه منابع آب نامتعارف را با بهره گیری از فناوری نانو و با استفاده از بقایای محصولات کشاورزی فراهم كردند.

محققان دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان با ارائه طرحی، امکان تصفیه منابع آب نامتعارف را با بهره گیری از فناوری نانو و با استفاده از بقایای محصولات کشاورزی فراهم كردند.

به گزارش سرويس پژوهشي ايسنا، در این طرح که از پایان‌نامه کارشناسی ارشد الهام مهري اصفهاني، دانش‌آموخته مهندسي آب دانشكده كشاورزي دانشگاه صنعتی اصفهان و با راهنمایی دكتر جهانگير عابدي كوپايي، عضو هیأت علمی این دانشگاه استخراج شده، با استفاده از خاکستر بقاياي گياهي پوسته شلتوك و پوسته بادام، امکان ارتقاي کیفی فيلتر شني سيستم آبياري قطره‌اي فراهم شده است.

عابدی کوپایی با اشاره به مشكلات تأمين آب در ايران و نياز مبرم كشور به منابع آبی جدید افزود: نیاز فزاینده بهره‌برداری از آب با کیفیت پائین برای مصارف مختلف شرب، صنعت و کشاورزی در مناطقی که آب شیرین کمیاب است، ضرورت بهره گیری از فناوري‌هاي نوين در تصفیه آبهای نامتعارف از قبيل زه ‌آب‌هاي کشاورزی، آب شور، پساب شهری و پسابهاي صنعتي را نمایان می‌كند.

وی ورود فناوری نانو به عرصه صنعت آب را شاخه جدیدی از موضوعات تحقیقاتی در این حوزه عنوان کرد و ادامه داد: آنچه که فناوری نانو می‌تواند در اختيار قرار دهد، بهبود کيفيت فاضلاب‌های خانگی و نيز پساب‌های صنعتي تصفيه شده برای استفاده مجدد در کشاورزی، کشت هيدروپونيك، مصارف صنعتی يا حتی شرب و بهداشت است.

عضو هیأت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان این که واكنش بهتر، سطح ويژه بيشتر و ويژگي كمپلكس سازي نانومواد از مزیتهای این فناوری است، تصریح کرد: در بخشي از تحقيق انجام شده، به منظور كاهش شوري يا هدايت الكتريكي (EC) آب آبياري، از خاکستر بقاياي گياهي پوسته شلتوك و پوسته بادام، در دو اندازه ميلي ذرات و نانوذرات با دو سطح حجم ذرات 10 و 20 درصد، در فيلتر شني سيستم آبياري قطره‌اي استفاده شده است. وی افزود: دبي آب ورودي به محيط متخلخل فيلتر شنی داراي دو سطح سه و شش متر مكعب در ساعت در نظر گرفته شد که بر مبنای نتايج آن، هر دو نانوذرات خاكستر پوسته بادام (AHA) و پوسته شلتوك (RHA) توانستند شوري آب را به ميزان 94 درصد كاهش دهند.

عابدی کوپایی كاهش شوري ميلي ذرات مذكور به ميزان 81 درصد، كاهش بیشتر کاتيون و آنيون‌هاي موجود در آب بدست آمده از روش نانوذرات و در نهایت استفاده از جاذب‌هاي ارزان قيمت حاصل از مواد زائد فعاليتهاي صنعتي و بويژه کشاورزی در ارتقاي فيلتر شني سيستم آبياري قطره‌اي را از نتایج و دستاوردهای مطلوب این تحقیق بیان کرد. بر اساس اين گزارش، این طرح در چهارمين كنفرانس بين‌المللي نانوساختارها که اردیبهشت ماه سال جاری در پرديس بين‌الملل دانشگاه صنعتي شريف در کیش برگزار شد، ضمن کسب عنوان برتراز میان 625 طرح ارائه شده در این کنفرانس، جایزه ستاد ويژه توسعه فناوري نانو را نیز به خود اختصاص داد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha