• چهارشنبه / ۲ مرداد ۱۳۹۲ / ۰۹:۲۸
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 92050200833
  • خبرنگار : 71452

تبخیر کردن سیارک‌های خطرناک در کمتر از یک ساعت با لیزر!

تبخیر کردن سیارک‌های خطرناک در کمتر از یک ساعت با لیزر!

محققان دانشگاه پلی تکنیک کالیفرنیا طرحی را برای استفاده از پرتو لیزر به منظور تبخیر یا منحرف کردن سیارک‌های تهدید کننده زمین در مدت کمتر از یک ساعت ارائه کرده‌اند.

محققان دانشگاه پلی تکنیک کالیفرنیا طرحی را برای استفاده از پرتو لیزر به منظور تبخیر یا منحرف کردن سیارک‌های تهدید کننده زمین در مدت کمتر از یک ساعت ارائه کرده‌اند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، طرح لیزر DE-STAR‌ شامل دو صفحه بسیار عظیم است که با دریافت انرژی خورشید، پرتوهای لیزر را به سمت هدف مشخص شده هدایت می کند.

پنل های خورشیدی فتوولتائیک بر روی یک سطح عریض، انرژی مورد نیاز برای تاباندن پرتوهای لیزر از سطح همجوار را تأمین می کنند.

با هماهنگ سازی و متمرکز کردن لیزر می توان یک آرایه فازی ایجاد کرد که پرتوهای هدایت شونده با قدرت 70 گیگاوات را بسمت سیارک می تاباند؛ یک سیستم آنبورد، دستورات لازم را برای هدایت پرتوهای لیزر بسمت یک هدف خاص دریافت می کنند.

این پرتو متمرکز قادر به ایجاد حفره‌ای به قطر 30 متر بر روی سیارک است که باعث افزایش چند هزار درجه‌ای دمای سطح سیارک می‌شود و در مدت کمتر از یک ساعت، سیارک بطور کامل تبخیر شده و از بین می‌رود.

همچنین در زمان تبخیر، فشاری در جهت مخالف ایجاد می‌شود که معادل بوستر موشک شاتل فضایی است و علاوه بر کاهش میزان تابش پرتوهای لیزر، باعث تغییر مدار سیارک می‌شود.

از لیزر DE-STAR‌ می توان برای تأمین انرژی مورد نیاز روی زمین یا فضا استفاده کرد؛ انرژی الکتریسیته تولید شده توسط پنل های خورشیدی از طریق امواج مایکروویو به زمین ارسال می شوند یا از طریق پرتوهای لیزر بصورت مستقیم برای فضاپیماها فرستاده می شوند.

اما مشکل اساسی در مسیر اجرایی کردن این طرح، لزوم ساخت صفحات عظیمی بطول 9.5 کیلومتر است که تاکنون چنین ساختارهایی با این ابعاد در فضا طراحی نشده اند و ساخت آنها بین 30 تا 50 سال بطول خواهد انجامید!

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha