• جمعه / ۱ شهریور ۱۳۹۲ / ۱۱:۵۵
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 92060100227

تولید گوی‌های آذرخش در محیط آزمایشگاه

تولید گوی‌های آذرخش در محیط آزمایشگاه

دانشمندان آمریکایی از ارائه شیوه موثرتری برای تولید نوعی گوی آذرخش در آزمایشگاه خبر دادند.

دانشمندان آمریکایی از ارائه شیوه موثرتری برای تولید نوعی گوی آذرخش در آزمایشگاه خبر دادند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، محققان آکادمی نیروی هوایی آمریکا توانسته‌اند ابرهای درخشان پلاسما را از یک محلول خاص تولید کرده و آنها را برای نزدیک به نیم ثانیه نگهدارند.

در طبیعت، گوی آذرخش بر روی زمین یا در ساختمان‌ها و حتی در راهروی هواپیما شناورند اما کمیاب بودن آن باعث شده تا مطالعه و درک این پدیده بسیار مشکل باشد.

محققان امیدوارند که رویکرد جدید آنها بتواند به علم در درک بهتر این پدیده عجیب کمک کند.

طبق برخی گزارش‌ها، نیکولا تسلا، فیزیکدان و مخترع مشهور در سالهای 1899-1900 توانسته بود در آزمایشگاه خود در کلرادو اسپرینگز، این گوی‌های آذرخش را تولید کند؛ اما تسلا حتی در صورت انجام این کار، شیوه خود را برای امکان‌پذیر کردن اجرای آن توسط سایرین توصیف نکرده بود.

گزارش‌های عینی از گوی آذرخش در مورد اندازه این گوی‌ها، طول عمر آنها و چگونگی حرکتشان متفاوت بوده است.

محققان در مقاله خود به توصیف پژوهش قبلی خود پرداخته‌اند که در آن یک تخلیه درخشان پلاسما را در بالای یک محلول الکترولیت تولید کرده بودند. آنها در آزمایش جدید خود از همان شیوه‌ استفاده کرده اما سپس با دستکاری شرایط، مدت زمان باقی ماندن گوی را بیشتر کردند.

محققان با استفاده از دوربین‌های پرسرعت برای ساخته خود دریافتند که تغییر اسیدیته محلول الکترولیت منجر به ایجاد گوی‌هایی با عمر بیشتر می‌شود.

هر چه زمان بقای این گوی‌ها بیشتر باشد، دانشمندان از فرصت بیشتری برای بررسی ویژگی‌های آنها برخوردار خواهند بود.

دانشمندان به جز فیلمبرداری از شیوه‌های دیگر تصویربرداری برای بررسی نمایه مادون قرمز گوی‌ها و چگونگی تغییر چگالی و ساختار آنها در طول زمان استفاده کردند.

نتایج به دست آمده نشان داده که بخار آب و دی‌اکسید کربن به همراه ویژگی‌های دیگر ناشناخته در گوی‌ها وجود دارد.

این پژوهش در مجله Physical Chemistry منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha