برای اولین بار در کشور، مرکز ملی و منطقهای حلال ایران تاسیس میشود.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، دکتر محمود مولینژاد، قائم مقام رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران در امور بینالملل به منظور مشارکت این سازمان در ایجاد مرکز ملی و منطقهای حلال ایران در پژوهشکده کشاورزی سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران حضور یافت.
وی در خصوص ایجاد این مرکز گفت: با عنایت به آییننامه ابلاغی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درخصوص نحوه تشکیل و فعالیت واحدهای پژوهشی و تبیین ضرورت ایجاد چنین مرکزی در کشور کلیات موارد مورد مشارکت مورد بررسی قرار گرفت و با انعقاد تفاهمنامه مشترک میان پژوهشکده کشاورزی بعنوان مجری طرح و شرکت سرمایهگذار خصوصی توافق بعمل آمد.
وی افزود: همچنین به منظور تدوین قرارداد و شیوه اجرای مفاد این تفاهمنامه کمیتهای متشکل از مدیر کل دفتر تجاریسازی، رئیس پژوهشکده کشاورزی و مجری طرح مسؤولیت تدوین قرارداد را در قالب شیوه تاسیس مرکز تحقیقاتی ملی و منطقهای نوع دوم در سازمان بر عهده خواهند داشت.
مولینژاد در خصوص ضرورت ایجاد این مرکز بعنوان اولین و تنها مرکز استاندارد در کشور گفت: بحث تغذیه حلال به واسطه گستردگی و وسعت بازار آن در دنیا از اهمیت ویژهای برخوردار است و هنوز چنین جایگاهی در کشور ایجاد نشده است.
وی اظهار کرد: به دلیل مطرح شدن مباحث مربوط به فناوری و تجاریسازی و نیز بعد شرعی و آئینی محصولات حلال در کشورهای مسلمان و بویژه در ایران و نبود سیستمهای نظارتی جامع و متمرکز در کشور ایجاد مرکزی ملی با تدوین استانداردهای خاص ضروری به نظر رسید.
مولینژاد افزود: با راهاندازی این مرکز، بررسی و ارزیابی تمام محصولات مربوط به صنایع مختلف از جمله دارویی، غذایی، رنگ، چرم و پوست، روغنهای خوراکی و محصولات آرایشی و بهداشتی انجام و با استانداردهای موجود در مرکز مطابقت داده میشود.
وی از ساماندهی وضعیت حلال در تمام محصولات وارداتی در صنایع مختلف مرتبط به داخل کشور خبر داد و گفت: با تاسیس این مرکز همچنین نظارت کامل و کیفی بر تمام محصولات وارداتی در صنایع دارویی، غذایی، رنگ، چرم و پوست، روغنهای خوراکی و محصولات آرایشی و بهداشتی انجام و نسبت به صدور گواهینامه از مرکز مزبور اقدام خواهد شد.
انتهای پیام


نظرات