• سه‌شنبه / ۲ آذر ۱۳۹۵ / ۱۰:۲۶
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 95090200914
  • منبع : دفتر علم‌سنجی مرکز اطلاعات علمی

رتبه‌بندی نمایه نیچر اعلام شد؛

جایگاه ایران از نظر مقالات گروهی در میان کشورهای غرب آسیا

جایگاه ایران از نظر مقالات گروهی در میان کشورهای غرب آسیا

ایران بر اساس رتبه‌بندی نمایه نیچر در سال 2016 در بخش مقالات گروهی در رده چهارم کشورهای منطقه غرب آسیا قرار گرفت.

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID) بر اساس آخرین رتبه‌بندی نمایه نیچر که مربوط به سپتامبر 2015 تا 31 آگوست 2016 است، ایران با 208 مقاله علمی در رتبه چهارم کشورهای منطقه آسیای غربی قرار گرفته است.

بر این اساس، در بین سازمان‌ها و مؤسسات ایرانی، پژوهشگاه دانش‌های بنیادی در رتبه نخست قرار گرفته و دانشگاه‌های تهران و صنعتی اصفهان به ترتیب در رتبه‌های دوم و سوم مؤسسات برتر کشور در نمایه نیچر قرار گرفته‌اند. همچنین بر اساس حوزه موضوعی این نمایه، علوم فیزیک بیشترین فراوانی را در میان سایر حوزه‌های موضوعی این رتبه‌بندی به خود اختصاص داده است.

بنا براین گزارش، مقاله "ISG15 deficiency and increased viral resistance in humans but not mice" در حوزه علوم زیستی بر اساس نمره آلتمتریکس به عنوان مقاله برتر ایران مشخص شده که با مشارکت 27 نویسنده از 5 کشور جهان و با همکاری سه محقق ایرانی با نام‌های داوود منصوری، پیام طبرسی و نهال منصوری از دانشگاه شهید بهشتی به نگارش درآمده و در مجله «Nature Communications » منتشر شده است.

هم‌چنین یک مقاله با عنوان "The Synergistic Enhancement of Cloning Efficiency in IndividualizedHuman Pluripotent Stem Cells by Peroxisome Proliferative-Activated Receptor-γ (PPARγ) Activation and Rho-associated Kinase (ROCK) Inhibition" با مشارکت 8 نویسنده که 6 نفر از آن‌ها وابسته به جهاد دانشگاهی هستند، به رشته تحریر درآمده است.

بر اساس رتبه‌بندی نمایه نیچر در میان کشورهای جهان، آمریکا، چین و آلمان رتبه‌های اول تا سوم جهان را در اختیار دارند.

بر اساس اعلام دفتر علم‌سنجی مرکز اطلاعات علمی، نمایه نیچر پایگاهی از اطلاعات کتابشناختی مقالات گروهی از مجلات منتخب شامل 68 مجله است که تلاش می‌کند تا شاخصی از خروجی اثرگذار تحقیق ارائه کند. شاخص‌های این نمایه شاملAC یعنی تعداد مقالات، FC سهم نسبی از مقالات در یک مقاله و WFC شاخص تعدیل شده بر اساس اندازه مقالات نجوم و اختر فیزیک است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha