• سه‌شنبه / ۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۰۹:۲۹
  • دسته‌بندی: دولت
  • کد خبر: 97020402151
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

رییس دفتر رییس جمهور:

اقتصاد دانش بنیان زیر بنای توسعه اقتصادی و توسعه پایدار است

اقتصاد دانش بنیان زیر بنای توسعه اقتصادی و توسعه پایدار است

رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان این‌که توسعه زمانی اتفاق می افتد که اقتصاد دانش بنیان و اقتصاد دیجیتالی به جایگاه خود دست یابند، گفت: این امر زمانی محقق می شود که ریل اقتصاد را از مسیر سنتی عوض کرده و به سمت اقتصاد دانش بنیان ببریم.

به گزارش ایسنا ، محمود واعظی در نشست فعالان توسعه فن آوری استان( شرکت های دانش بنیان و فناوران) با بیان این‌که در آذربایجان شرقی افراد بسیار باهوشی بودند که همواره نوآوری می کردند، اظهار کرد: اکنون سیستم نوآوری تغییر یافته است، ولی به هر حال ریشه آن برگرفته از فکر انسان می باشد؛ به طوری‌که وجود ۵۶ واحد دانشگاهی، سه هزار و ۸۰۰ هئیت علمی و  ۴۰ هزار دانشجو  در آذربایجان شرقی یک سرمایه محسوب می شود که در ایجاد نوآوری و خلاقیت نقش بسیار موثری را ایفا می کند.

وی ادامه داد: تعداد دانشجو، اعضای هیات علمی و تعداد دانشگاه های بسیاری از کشور های جهان به تنهایی به اندازه استان آذربایجان‌ شرقی نیست و این امر نشانگر این است که اقدامات بسیار بزرگ و موثری می تواند در این استان انجام شود.

وی با بیان این‌که با ایده‌های جدید می‌توان ثروت و قدرت جذب کرد، گفت: اکنون تغییر و تحولات بزرگی در زندگی  ایجاد شده است؛ از این رو ما نیز باید تحولات فناوری و اقتصادی دنیا را درک کرده و متناسب با تکنولوژی روز خودمان را برای انجام کار ها آماده کنیم؛ به عنوان مثال اگر دلیل موفقیت ۱۰ شرکت برتر را مطالعه کنید، خواهید دید که نه تنها با پول، بلکه با فکر و ایده های جدید به این ثروت دست یافتند.

رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان این‌که تا زمانی که در دانشگاه‌ها کارهای نوآورانه انجام نگیرد، شاهد پیشرفت نخواهیم بود، عنوان کرد: در حال حاضر، دانشگاه ها تنها برای تدریس و آموزش تاسیس نمی‌شوند، بلکه آموزش با هدف خلق ثروت از طریق نوآوری انجام می‌شود؛ به طوری‌که اگر در گذشته مقامات علمی در دانشگاه ها مطرح می شد؛ امروزه تمامی پترن‌ها در خصوص علم و فناوری نوشته می شود.

واعظی با بیان این‌که حمایت از شرکت های دانش بنیان وظیفه دولت است، تصریح کرد: اگر ما در دولت دست این شرکت ها را  تنها بگذاریم و سرمایه گذار بخش خصوصی فراهم نکنیم، شاهد عملیاتی و تجاری شدن این ایده نخواهیم شد.

رئیس دفتر رئیس جمهور با تاکید براین‌که باید مثلت بخش خصوصی، صنعت و دانشگاه را تقویت کنیم، خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم در کشور این بنگاه داری دولتی را ترتیب دهیم بسیار موثر خواهد شد؛ چراکه نقش دولت و وزارت خانه از نظر حمایت و رقابت دولتی بدون بخش خصوصی ناعادلانه است.

وی با بیان این‌که قوانین دست و پاگیر در تجاری و اقتصادی شدن ایده ها وجود دارد، گفت: زمانی که پیوند بخش خصوصی، صنعت و دانشگاه ها تقویت شود، ایده ها خود به خود تجاری و اقتصادی خواهند شد.

وی در رابطه با تصمیم دولت در خصوص نرخ ارز، یادآور شد: طبیعی است که در اوایل این اختلالات بروز دهند و ما نیز درصدد رفع این مشکلات هستیم.

واعظی با بیان این‌که شعار سال ۹۷، تنها با حرف زدن و تبلیغ کردن محقق نخواهد شد، خاطرنشان کرد: مادامی که در کشور محصولات با کیفیت و ارزان تولید نشود کسی به خرید کالای داخلی اقدام نخواهد کرد؛ از این رو شرکت های دانش بنیان در تولید محصولات با کیفیت و ارزان قیمت باید وارد عمل شوند تا بتوانیم در راستای بومی سازی تولید نیز گام برداریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha