• پنجشنبه / ۱۵ شهریور ۱۳۹۷ / ۱۲:۴۵
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 97061507644
  • خبرنگار : 71604

استفاده از چربی مصنوعی برای محافظت از غواصان

استفاده از چربی مصنوعی برای محافظت از غواصان

پژوهشگران آمریکایی، لباس شنای جدیدی طراحی کرده‌اند که می‌تواند مقاوت در برابر سرما را تا سه برابر افزایش دهد.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، "اداره پژوهش‌های دریایی آمریکا"(ONR) با همکاری دانشگاه‌های "ام.آی.تی"(MIT) و "جرج میسون" (GMU)، یک لباس شنا حاوی گازهای بی‌اثر ابداع کرده‌اند که می‌تواند مقاومت غواصان را در برابر سرمازدگی افزایش دهد.  

با وجود ابداع تجهیزات بسیار برای غواصی، واضح است که انسان نمی‌تواند کاملا با شرایط اقیانوس سازگار باشد و این مشکل، تنها با استفاده از مخزن‌های هوا حل نمی‌شود.

غواصان برای محافظت از خود در برابر سرمازدگی، لباس‌های متفاوتی می‌پوشند که به میزان سرمای آب بستگی دارد. متداول‌ترین مدل این لباس، ترکیبی از "نئوپرن" منبسط و لایه نازکی از آب است که بدن کاربر، آن را گرم نگه می‌دارد.

لباس‌های شنا، سیستم ساده و موفقی هستند اما محدودیت زمانی و مکانی دارند؛ در نتیجه پژوهشگران، روش ساده‌ای برای محافظت بهتر بدن ارائه دادند که تحمل سرما را تا سه برابر افزایش می‌دهد.

آنها در این لباس شنا از هوای محبوس شده در فوم "نئوپرن" استفاده کردند که به همراه گازهای بی‌اثر، یک عایق گرمایی فراهم می‌کند که عملکرد آن مانند یک بافت چربی است. برای این کار، لباس نئوپرن در یک مخزن فشار و در میان گازهای بی‌اثر قرار گرفت. پس از چند ساعت، گاز به داخل لباس نفوذ کرد و هوای محبوس‌شده را بیرون فرستاد.

به گفته پژوهشگران، این کار موجب شد که لباس، به جای چند دقیقه، برای ساعت‌ها موثر باشد. این شرایط ثابت نیست زیرا گازها بیش از 20 ساعت نشت می‌کنند اما پژوهشگران باور دارند این زمان، از زمانی که غواصان زیر آب سپری می‌کنند، بیشتر است.

این لباس تاکنون فقط در آزمایشگاه، بررسی شده اما پژوهشگران قصد دارند آن را در نمایش‌های غواصی نیروی دریایی به کار گیرند.

"ماریا مدروس"(Maria Medeiros)، از اعضای برنامه‌ریزی در اداره پژوهش‌های دریایی آمریکا گفت: این پژوهش می‌تواند آمادگی نیروی دریایی را برای عملیات امداد و نجات افزایش دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha