• دوشنبه / ۷ آبان ۱۳۹۷ / ۰۹:۵۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 97080703344
  • خبرنگار : 71603

خطرناک‌ترین آتشفشان‌های آمریکا رتبه‌بندی شدند+تصاویر

خطرناک‌ترین آتشفشان‌های آمریکا رتبه‌بندی شدند+تصاویر

سازمان زمین شناسی آمریکا اخیرا خطرناک‌ترین آتشفشان‌های این کشور را رتبه‌بندی کرده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمودو، سازمان زمین‌شناسی آمریکا به تازگی خطرناک‌ترین آتش‌فشان‌های آمریکا را رتبه‌بندی کرده است.

جای تعجب نیست که کوه آتشفشانی "کیلاویا" جزایر "هاوایی" خطرناک‌ترین کوه آتشفشانی آمریکا است.

پنج کوه آتشفشانی خطرناک این رتبه‌بندی هم از نظر احتمال انفجار خطرناک هستند و هم تهدیدی بالقوه به حساب می‌آیند.

زمانیکه صحبت از آتشفشان‌ به میان می‌آید، آمریکا کشوری است که کوه‌های فعالی دارد.

دو تن از محققان "سازمان زمین‌شناسی آمریکا"(USGS) با نام‌های "جان اورت" و "آنجلا دیفنباخ" اظهار کردند، از سال ۱۹۸۰ تاکنون آمریکا ۱۲۰ فوران آتشفشانی داشته است.

آمریکا خانه ۱۰ درصد از آتشفشان‌های فعال کره زمین است.

محققان "سازمان زمین‌شناسی آمریکا" هشدار داده است که با پیش رو بودن روند رو به رشد جوامع، زیرساخت‌ها و املاک، آگاهی داشتن نسبت به آتشفشان‌ها امری ضروری است.

در گزارش منتشر شده از سازمان زمین شناسی آمریکا، ۱۶۱ آتشفشان فعال و جوان در آمریکا وجود دارد که ۱۸ مورد از آنها تهدیدی جدی به حساب می‌آیند.

خطرناک‌ترین آتشفشان‌های آمریکا به ترتیب زیر است:

۱-کوه آتشفشانی "کیلاویا" جزایر "هاوایی"

کیلاویا" یک کوه آتشفشان سپری است که در حال حاضر در جزایر هاوایی آمریکا فعال است.

این کوه فعال‌ترین آتشفشان از پنج آتشفشانی است که با هم جزیره "هاوایی" را شکل داده‌اند.

"آتشفشان سپری" یکی از انواع آتشفشان است. از روی هم قرار گرفتن روانه‌های متوالی آتشفشان، ساختار مدور کم‌ارتفاعی شبیه سپر تشکیل می‌شود که قطر آن غالبا به چند ۱۰ کیلومتر می‌رسد و به آن آتشفشان سپری می‌گویند.

این آتشفشان بین ۳۰۰ هزار تا ۶۰۰ هزار سال عمر دارد.

۲- کوه آتشفشانی "سنت هلن" در "واشنگتن"

کوه "سنت هلن" آتشفشان چینه‌ای فعالی در ایالت واشنگتن است که هم‌اکنون ارتفاعی بیش از دو هزار و ۵۰۰ متر دارد. این کوه در سال ۱۹۸۰ میلادی دچار فوران آتشفشانی شد و پیش از انفجار نیز بیش از دو هزار و ۹۰۰ متر ارتفاع داشت. در این فوران ۵۷ نفر کشته شدند.

۳- کوه آتشفشانی "رینیر" در " سیاتل، واشنگتن"

کوه "رینیر"، بلندترین کوه آمریکا است و در پارک طبیعی و ملی کوه رینیر قرار دارد. ارتفاع این کوه بیش از چهار هزار و ۳۰۰ متر است و یک آتشفشان چینه‌ای است.

آتشفشان چینه‌ای، آتشفشانی مرتفع و مخروطی شکل است که از روی هم قرار گرفتن لایه‌های سفت‌ شده‌ای از گدازه، تفرا، سنگ آذرین و خاکستر آتشفشانی به‌ وجود آمده‌ است.

۴- کوه آتشفشانی "ردابت" در "آلاسکا"

کوه "ردابت" یک آتشفشان فعال در آلاسکا است که از نوع آتشفشان چینه‌ای است و بیش از سه هزار و ۱۰۰ متر ارتفاع دارد. آخرین فوران این کوه به سال ۲۰۰۹ بازمی‌گردد.

۵- کوه آتشفشانی  "شاستا" در  "کالیفرنیا"

این کوه در شمال کالیفرنیا قرار داشته و به عنوان پنجمین کوه بلند کالیفرنیا است. آتشفشان "شاستا" از نوع "مطبق" است و بیش از  چهار هزار و ۳۰۰ متر ارتفاع دارد.

۶- کوه آتشفشانی "هود" در "اورگن"

کوه "هود" بلندترین کوه ایالت "اورگن" است و بیش از  سه هزار و ۴۰۰ متر ارتفاع دارد. آخرین فوران آتشفشانی این کوه به سال ۱۸۶۶ میلادی برمی‌گردد و از نوع "مطبق" است.

۷- رشته کوه آتشفشانی "۳ خواهر"(Three Sisters) در "اورگن"

هر کدام از کوه‌های این رشته‌ کوه سه هزار متر ارتفاع و در فاصله ۱۶ کیلومتری از شهر سیسترز قرار دارند. کوه‌های سیستر شمالی و میانی آخرین بار ۱۴ هزار بار قبل فوران کرده‌اند و کوه سیستر جنوبی آخرین بار حدود دو هزار سال پیش فوران کرد و ممکن است در آینده نیز فوران کند و تهدیدی برای جان مردم منطقه به حساب می‌آید.

۸- جزیره "آکوتان" در "آلاسکا"

جزیره "آکوتان" در مجمع‌الجزایر "روباه"(Fox Islands) قرار دارد و حدود ۳۱ کیلومتر است. این جزیره چهارمین جزیره بزرگ جزایر "روباه" است و حدود ۷۱۳ نفر در این جزیره ساکن هستند. در بخش غربی این جزیره کوه آتشفشانی بسیار فعال "آکوتان"(Akutan) قرار دارد که آخرین فوران آن به سال ۱۹۷۹ میلادی بازمی‌گردد.

 ۹-کوه آتشفشانی "ماکوشین" در "آلاسکا"

کوه پوشیده از برف "ماکوشین" بیش از دو هزار متر ارتفاع دارد و از نوع آتشفشان چینه‌ای است. این آتشفشان جزو ۵۲ آتشفشان فعال آلاسکا است که آخرین فوران آن به سال ۱۹۹۵ میلادی بازمی‌گردد.

۱۰-کوه آتشفشانی "اسپور" در "آلاسکا"

این کوه از نوع آتشفشان چینه‌ای است که سنگ‌های آن ۱۰ هزار سال قدمت دارد که ارتفاع آن بیش از سه هزار و ۳۰۰ متر است و آخرین فوران آن به سال ۲۰۰۴ میلادی برمی‌گردد.

۱۱-مرکز آتشفشانی "لسن" در "کالیفرنیا"

این کوه فعال آتشفشانی در رشته‌کوه‌های "کَسکیدز "(Cascade) قرار داشته و بیش از سه هزار و ۱۰۰ متر ارتفاع دارد.

"گنبده گدازه" این کوه ۲.۵ کیلومتر مکعب است و بزرگترین گنبده آتشفشانی روی کره زمین به شمار می‌آید.

در سال ۱۹۱۵ میلادی این کوه فوران عظیمی داشت که خاکسترهای آتشفشانی حاصل از آن تا ۴۵۰ کیلومتری شرق امتداد یافت.

۱۲-کوه آتشفشانی " آگوستین " در "آلاسکا"

آتشفشان "آگوستین" مجموعه‌ای از گنبد گدازه مرکزی و جریان گدازه است که توسط خرده‌سنگ‌های آذرآواری احاطه شده است. مجموعه‌ای از گنبد گدازه مرکزی و جریان گدازه است که توسط خرده‌سنگ‌های آذرآواری احاطه شده است.

۱۳-کوه آتشفشانی "نیوبری" در "اورگن"

این کوه بیش از دو هزار و ۴۰۰ متر ارتفاع دارد و سن سنگ‌های آن حدود ۶۰۰ هزار سال است.

۱۴-کوه آتشفشانی "بیکر" در "واشنگتن"

این کوه یک یخچال طبیعی فعال و از نوع آتشفشان "چینه‌ای" است. ارتفاع این کوه به بیش از  سه هزار و ۲۰۰ متر می‌رسد.

۱۵-کوه آتشفشانی "گلاسیر" در "واشنگتن"

این کوه چهارمین کوه بلند واشنگتن است و یکی از فعال‌ترین آتشفشان‌های این ایالت به حساب می‌آید. این کوه از حدود یک میلیون سال پیش تاکنون بزرگترین و سهمگین‌ترین فوران‌های منطقه را داشته است.

۱۶-کوه آتشفشانی "ماونا لوا" در جزایر "هاوایی"

ماونا لوا یک آتشفشان سپر شکل و یکی از پنج آتشفشان جزایر هاوایی ایالات متحده در اقیانوس آرام است.  ماونا لوا بزرگترین آتشفشان کره زمین است که بخشی از جزایر هاوایی را تشکیل می‌دهد. 

محیط قاعده مخروط این آتشفشان ۶۰۰ کیلومتر و قله آن نسبت به کف اقیانوس آرام که آن را احاطه کرده‌ است ۱۰ کیلومتر ارتفاع دارد.

۱۷-دریاچه آتشفشانی "کراتر" در "اورگن"

دریاچه "کراتر" یک دریاچه آتشفشانی در غرب آمریکا است.  این دریاچه بخشی از یک کاسه آتشفشانی به عمق ۶۵۵ متر را پر کرده که حدود هفت هزار و ۷۰۰ سال پیش به وجود آمده‌ است. 

این دریاچه با ژرفای ۵۹۴ متر عمیق‌ترین دریاچه در ایالات متحده آمریکا و نهمین دریاچه عمیق دنیا بر پایه بیشینه ژرفا و سومین دریاچه دنیا بر پایه میانگین ژرفا به‌ شمار می‌رود.

۱۸-کاسه آتشفشانی "لانگ‌ولی" در کالیفرنیا"

این کاسه آتشفشانی در کوه ماموت قرار داشته و یکی از بزرگترین کاسه‌های آتشفشانی دنیا است. هرچه قدر که محققان بیشتر راجع به آتشفشان‌ها آگاهی پیدا کنند، توانایی بالاتری در طراحی مدل‌های پیش‌بینی خواهند داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha