• چهارشنبه / ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ / ۱۶:۴۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 97112412732
  • خبرنگار : 71607

کشف یک "دهانه شهاب سنگ" مدفون شده

کشف یک "دهانه شهاب سنگ" مدفون شده

دانشمندان ناسا اخیراً موفق به کشف یک "دهانه شهاب سنگ" (meteorite crater) عظیم شده‌اند که در زیر یخسار گرینلند مدفون شده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسکای نیوز، پهنای این دهانه بیش از ۳۶ کیلومتر (۲۲ مایل) است و در عمق ۲ کیلومتری (۱.۲ مایل) قسمت شمال غربی یخسار گرینلند واقع شده است.

ناسا بر این باور است که این دهانه می‌تواند یک دهانه برخوردی عظیم حاصل برخورد یک شهاب سنگ پنهان در زیر یخسار گرینلند باشد.

"آژانس فضایی آمریکا" گفت: کشف یک دهانه برخوردی جدید و عظیم دیگر در زمین واقعاً نادر بود.

با استفاده از داده‌های ماهواره‌ای و اندازه گیری‌های رادار که وسط هواپیماها جمع‌آوری شده است، پژوهشگران موفق به کشف این دهانه شدند.

این دهانه که به تارگی کشف شده است در فاصله ۱۸۳ کیلومتری (۱۱۴ مایلی) از یک دهانه دیگر که آن هم به تازگی کشف شده بود، قرار دارد.

دهانه‌ای که چندی پیش پژوهشگران آن را کشف کرده بودند،" Hiawatha " نام داشت و پهنای آن ۳۱ کیلومتر و قدمت آن ۱۲ هزار سال بود.

اما این دهانه‌ای که آنها به تازگی کشف کرده‌اند می‌تواند بیست و دومین دهانه بزرگ در زمین باشد.

تاکنون دهانه وردفرت بزرگترین دهانه برخوردی در جهان است. دهانه وردفرت (Vredefort crater) بزرگترین دهانهٔ برخوردی شناخته شده بر روی زمین است که در زمان پدید آمدن و درست پس از برخورد بیش از ۳۰۰ کیلومتر پهنا داشته است. بازمانده‌های این دهانه امروزه در ایالت آزاد کشور آفریقای جنوبی جای گرفته و به نام شهر وردفرت، که در نزدیکی مرکز دهانهٔ برخوردی جای گرفته، نام‌گذاری شده است. هر چند خود دهانه دچار فرسودگی‌های بسیاری شده ولی ساختارهای زمین‌شناختی بازمانده در مرکز دهانه با نام‌هایی چون گنبد وردفرت یا ساختار برخوردی وردفرت شناخته می‌شود. دهانه وردفرت به جا مانده از دوره اوروسیرین است.

دومین دهانه برخوردی بزرگ در زمین دهانه "دهانه چیکشلوب" (Chicxulub crater) در مکزیک است. دهانه چیکشلوب یا دهانه چیکسالوب یک دهانه برخوردی ماقبل تاریخ است که در پایین شبه‌جزیره یوکاتان در مکزیک مدفون است. مرکز آن در نزدیکی شهر چیکشلوب، یوکاتان قرار دارد.

پژوهشگران اکنون قصد دارند تعیین کنند که آیا دهانه کشف شده جدید به دهانه برخوردی "Hiawatha " مربوط است یا خیر.

یافته‌های این مطالعه در مجله " Geophysical Research Letters " منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha