• شنبه / ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۸:۳۱
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 98022814888
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

ستاری در همایش گرامیداشت خیام:

دانشگاه‌ها خلاقیت را افزایش دهند/ترجمه رباعیات خیام در دنیا تحول ایجاد کرد

دانشگاه‌ها خلاقیت را افزایش دهند/ترجمه رباعیات خیام در دنیا تحول ایجاد کرد

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور گفت: وظیفه دانشگاه‌ها ایجاد بستر مناسب برای بازگرداندن دانشجویانی است که در کشورهای دیگر مشغول به تحصیل هستند و دانشگاه‌ها باید به سمتی بروند که خلاقیت‌ها افزایش یابد.

به گزارش ایسنا، سورنا ستاری در همایش گرامیداشت حکیم خیام نیشابوری که در دانشگاه نیشابور برگزار شد، عنوان کرد: در تاریخ ایران هیچ‌گاه به اندازه امروز برای تحصیل هزینه نشده است و آموزش جزء سه پایه اصلی تقسیم بودجه کشور است.

ستاری ادامه داد: چه اتفاقی افتاده است که دیگر نمی‌توانیم فرهیختگانی مانند خیام، عطار و ابن سینا و غیره تربیت کنیم؟ چه اتفاقی افتاده که دیگر حافظ‌ها و سعدی‌ها متولد نمی‌شوند؟ متاسفانه ما فکر می‌کنیم دانش و ابتکار پولی است، اگر بخواهیم دوباره مفاخر خود را خلق کنیم، احتیاج به یک سیستم واحد داریم. در واقع ظهور دانشمندان برجسته نیازمند وجود زیست بوم است.

ترجمه رباعیات خیام توسط فیتز جرالد در دنیا تحول ایجاد کرد

وی بیان کرد: یک ترجمه از رباعیات خیام توسط "فیتز جرالد" چه تحولی در دنیا ایجاد کرد. ما همان ملتی هستیم که ابن سینا، خیام و عطار را دوست داریم و آن‌ها در حال حاضر نیز میان ما هستند، اما باید کشف شوند. دانشگاه‌های استان باید به سمتی بروند تا خلاقیت‌ها افزایش یابد. وظیفه دانشگاها ایجاد بستر مناسب برای بازگرداندن دانشجویانی است که در کشورهای دیگر مشغول به تحصیل هستند.

ستاری افزود: اگر در خارج از کشور شیشه عطری خریداری کنید،  ۱۰۰ دلار می‌شود، در صورتی که ما نفت را صادر می‌کنیم که ارزش هر بشکه آن ۵۰ دلار است. ایران باید به جای خام‌خواری یا صادرات مواد خام به سمتی حرکت کند که بتواند با مواد و منابعی که در اختیار دارد، ارزش افزوده ایجاد کند.

وی ادامه داد: ما با اقتصاد نفتی در حال نابود کردن جوانان خود هستیم. امکان پیشرفت شهرستان نیشابور در اختیار جوانان است، ما نباید در گذشته زندگی کنیم، بلکه باید از آن تنها درس بگیریم تا رویکردها و نوع نگرشمان تغییر یابد.

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور گفت: توسعه ذاتی است و باید از دل جامعه بیرون آید. کسی که آرزوی حقوق ماهانه را دارد، سقف آرزوهایش نیز معلوم است.

وی عنوان کرد: بزرگانی همچون خیام و عطار یادگاران گرانبهایی برایمان به جا گذشته‌اند و همچنان درباره خیام صحبت می‌شود.

ستاری گفت: بزرگ‌ترین رصدخانه خاورمیانه در کاشان به بهره‌برداری خواهد رسید و تمام وسایل آن نیز در ایران ساخته شده است. تکنولوژی خریدنی نیست، بلکه آموختنی است. امیدوارم تنها به گذشته نگاه نکنیم و فقط از آن درس بگیریم.

بر اساس این گزارش، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور در سفر یک روزه خود به نیشابور از مجتمع اخترشناسی و افلاک‌نمای خیام بازدید کرد، همچنین با حضور وی مرکز نوآوری پارک علم و فناوری این شهر نیز افتتاح شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha