• سه‌شنبه / ۲۶ آذر ۱۳۹۸ / ۱۱:۴۳
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 98092619551
  • خبرنگار : 71589

هواپیمای مافوق صوت ساکت ناسا آماده مونتاژ شد

هواپیمای مافوق صوت ساکت ناسا آماده مونتاژ شد

کار ساخت قطعات هواپیمای مافوق صوت اما بی صدای ناسا موسوم به "X-۵۹" با آماده شدن دماغه خاص آن تمام شده است و مجوز لازم برای سرهم بندی نهایی این هواپیما صادر شده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، هواپیمای مافوق صوت و در عین حال بی‌صدای ناسا موسوم به "X-۵۹ QueSST" که توسط شرکت لاکهید مارتین در حال ساخت است، نقطه عطف توسعه نهایی خود را پشت سر گذاشته و به مرحله مونتاژ نهایی می‌رود.

مدیران ارشد طراحی و پیشبرد فناوری‌های نسل بعدی هواپیماهای مافوق صوت تجاری، ورود این پروژه به مرحله مونتاژ را تایید کردند.

وقتی که هواپیماها چند دهه قبل موفق به عبور از سرعت صوت شدند، شکستن دیوار صوتی صدای بسیار بلند و ناهنجاری تولید می‌کرد که موجب شکسته شدن شیشه‌های ساختمان‌ها و آسیب به شنوایی مردم می‌شد و همین امر باعث شده است تا به امروز استفاده از آنها به صورت تجاری و برای مقاصد حمل و نقل برچیده شود.

اکنون چند سالی است که ناسا قصد کرده تا یک هواپیمای مافوق صوت بی صدا بسازد تا بتوان از آن در صنعت حمل و نقل هوایی استفاده کند و زمان سفرها را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

ناسا این هواپیمای مافوق صوت را برای پرواز در سال ۲۰۲۱ برنامه‌ریزی کرده است.

هواپیمای "X-۵۹" در کارخانه لاکهید مارتین واقع در کالیفرنیا تحت یک قرارداد ۲۴۷.۵ میلیون دلاری ساخته می‌شود.

هنگامی که ساخت این هواپیما تمام شود، قادر خواهد بود با سرعت ۱.۲۷ ماخ (۱۵۱۲ کیلومتر در ساعت) در ارتفاع ۵۵۰۰۰ فوت (۱۷ هزار متر) پرواز کند، در حالی که صدای تولید شده توسط آن تنها ۷۵ دسی بل خواهد بود. یعنی تقریباً به اندازه صدای بستن درب اتومبیل است.

هدف از ساخت "X-۵۹" نه تنها نمایش فناوری‌های جدید است که باعث به حداقل رساندن صدای شکستن دیوار صوتی خواهد شد، بلکه از طریق مجموعه حسگرهای ویژه و پرواز بر فراز مناطق مختلف ایالات متحده به جمع آوری داده‌های فنی و سنجش واکنش‌های عمومی نسبت به این هواپیما خواهد پرداخت که برای بازنویسی مقررات زیست محیطی آمریکا که برای اولین بار در دهه ۱۹۷۰ تدوین شده و در آن پرواز تجاری هواپیماهای مافوق صوت ممنوع اعلام شده است، مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

مونتاژ نهایی و سرهم بندی سیستم‌ها برای پایان سال ۲۰۲۰ و اولین پرواز این هواپیما برای سال ۲۰۲۱ برنامه ریزی شده است.

"باب پیرس" مدیر هوانوردی ناسا می‌گوید: با تکمیل دماغه این هواپیما و آماده کردن آن برای مونتاژ نهایی نشان دادیم که این پروژه طبق برنامه زمان بندی شده خود پیش می‌رود و در مسیر صحیحی قرار دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha