• سه‌شنبه / ۲۴ دی ۱۳۹۸ / ۱۱:۰۱
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 98102418535
  • منبع : معاونت علمی ریاست جمهوری

با حضور ستاری صورت گرفت

افتتاح فاز دوم "پتروشیمی تخت جمشید"/۵۵ هزار تن به ظرفیت سالانه محصولات پتروشیمی کشور افزوده شد

افتتاح فاز دوم "پتروشیمی تخت جمشید"/۵۵ هزار تن به ظرفیت سالانه محصولات پتروشیمی کشور افزوده شد
عکس دریافتی است

معاون علمی و فناوری رییس جمهور در نخستین بخش از سفر یک روزه خود به بندر ماهشهر فاز دوم «پتروشیمی تخت جمشید» را افتتاح کرد تا محصولات «ایران ساخت» این حوزه با اتکا به توانمندی‌های داخل تولید شود.

به گزارش ایسنا، سورنا ستاری که  صبح امروز به بندر ماهشهر وارد شد، در بخش نخست سفر خود «پتروشیمی تخت جمشید» را افتتاح کرد. تمام مراحل مهندسی، ساخت و نصب این مجموعه با اتکا به توان و دانش فنی بومی انجام شده است و امروز با حضور معاون علمی و فناوری به بهره برداری رسید.

در فاز دوم این مجموعه واحدهای تولید PBR با دانش فنی بومی با ظرفیت ۵۵ هزار تن در سال، تولید گرید HIPS با دانش فنی بومی با ظرفیت ۱۸ هزار تن در سال، تولید STR با ظرفیت پنج هزار تن در سال و تولید LATEX با دانش فنی بومی با ظرفیت ۹۸ هزار تن در سال  مستقر هستند.

در این افتتاح، ۱۰ کاتالیست «ایران ساخت» با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهور رونمایی شد.

کاتالیست Revamp لایسنس با استفاده از نیکل به جای فلزات گران‌بها یکی از این تولیدات است که در یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان تولید می‌شود. همچنین کاتالیست‌های هم‌رسوبی LTSC و HTSC، متاناسیون و سنتز متانول تولیدشده در یک شرکت دانش‌بنیان در این مجموعه رونمایی خواهد شد. کاتالیست سنتز آمونیاک و کاتالیست ریفرمینگ خشک، کاتالیست فرآیند اتیلن اکساید و کاتالیست‌های زیگلرناتا تولید شرکت‌های دانش‌بنیان وارد چرخه صنعت می‌شود.

با این اقدام، بخش قابل توجهی از نیازهای صنعت پتروشیمی با اتکا به توانمندی داخل رفع می‌شود. 

در صنعت پتروشیمی ۴۰ گروه کاتالیست به ارزش تقریبی ۲۶۰ میلیون دلار مورد نیاز است که ۱۶ گروه به ارزش ۱۰۵ میلیون دلار بومی شده است.

آغاز تولید بومی کاتالیست‌ها

معاون علمی و فناوری رییس جمهور از پایلوت تولید ۹ کاتالیست با مشارکت شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی و هلدینگ HNT بازدید کرد. 

همچنین از قراردادهای واگذاری دانشگاه‌های فنی تولید این کاتالیست‌ها رونمایی شد. 

بر اساس اعلام معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، با این زیگلر ناتا ایزومراسیون، اتیلن اکساید، متانول، رفرمینگ خشک گاز طبیعی،  سنتز متانول، انتقال آب دما بالا و سنتز آمونیاک به تولید می‌رسد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha