• چهارشنبه / ۲ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۱:۵۳
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 98110201212
  • خبرنگار : 30054

شیمی بازار در راستای توسعه‌ی صنایع شیمیایی کشور

شیمی بازار در راستای توسعه‌ی صنایع شیمیایی کشور

در اکثر کشورها یکی از پرحجم‌ترین اقلام صادرات و وارداتی مربوط به مواد شیمیایی است.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام شیمی بازار، ایران با دارابودن اولین ذخایر گازی دنیا، چهارمین ذخایر نفتی و قرار گرفتن در میان ۱۰ کشور اول منابع معدنی دنیا در کنار موقعیت ژئوپولتیک خود، این امکان بالقوه را دارد که به یکی از قطب‌های تولید و صادرات محصولات شیمیایی جهان تبدیل شود و کمکی به رشد خرید و فروش مواد شیمیایی داشته باشد. منظور از محصولات شیمیایی،  فقط مواد اولیه، پایه پتروشیمی و معدنی (مانند اسید فسفریک) نیست، بلکه کل زنجیره تولید محصولات شیمیایی تا سطح پیشرفته‌ترین و بالاترین ارزش‌افزوده مدنظر است.
در سال‌های گذشته ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا در صدر جدول صادرکنندگان محصولات شیمیایی بوده‌اند و کشورهای آمریکا و چین در جایگاه دوم و سوم قرار داشتند. سوئیس، ژاپن، جمهوری کره، سنگاپور، کانادا، هند و چین تایپه در رده‌های بعدی این فهرست قرار دارند. مزیت رقابتی این کشورها در صنایع تبدیلی مواد شیمیایی است. اگر صنایع تولیدی در ایران بتوانند از ظرفیت‌های خود برای تولید مواد شیمیایی استفاده کنند، دیگر نیازی به خام فروشی فراورده‌های نفتی وجود نخواهد داشت و ارزش تولید داخلی زیادی را برای کشور فراهم خواهند کرد.

همچنین یکی از اقلام پرمصرف وارداتی در ایران مواد شیمیایی است، بر اساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، ۶۸% حجم واردات کالا و مواد اولیه به کشور این‌گونه اقلام بوده است. مواد شیمیایی در بسیاری از صنایع تبدیلی به‌عنوان ماده‌ی اولیه مورد استفاده قرار می‌گیرد. با توجه به اعمال تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران در چند سال گذشته واردات مواد شیمیایی با مشکلات زیادی روبرو شده است. بسیاری از کالاها از کشورهای واسطه خریداری می‌شوند که هزینه‌های اضافی را بر واردکنندگان تحمیل می‌کند. مشکلاتی که در زمینهٔ‌ی واردات محصولات شیمیایی وجود دارد، ترجیحات فعالان این صنعت را به تهیه‌ی این مواد از داخل کشور سوق داده، به‌گونه‌ای که بعضاً شرکت‌ها ترجیح می‌دهند مواد اولیه‌ی خود را نیز تولید کنند.

شرکت‌ها برای تولید مواد شیمیایی جدید نیاز به دانش تولیدی دارند. دانش تولید در زمینه‌ی محصولات شیمیایی درگرو آنالیز ماده و تهیه‌ی فرمولاسیون آن است. به دلیل تخصصی بودن این امر و نیاز به تحقیقات خاص آزمایشگاهی اکثر شرکت‌های تولیدی برای تهیه‌ی دستور تولید ماده‌ی جدید، ناتوان هستند. برای یاری‌ رساندن به این‌گونه صنایع، شرکت‌های دانش‌بنیان و پژوهشکده‌های مطالعاتی بهترین گزینه هستند. شرکت‌های دانش‌بنیان با به‌کارگیری متخصصان و تجهیزات خاص آزمایشگاهی خود می‌توانند نیاز شرکت‌های تولیدی را برطرف کنند.

خلاء مشهود درزمینه‌ی عدم وجود حلقه‌ی ارتباطی بین سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان مواد شیمیایی با پژوهشکده‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان است. بسیاری از شرکت‌های دانش‌بنیان با استفاده از توان علمی و آزمایشگاهی خود قادر به تهیه‌ی فرمولاسیون مواد هستند، اما به دلایل مختلف نداشتن سرمایه و تجهیزات کافی یا عدم تمایل به وارد شدن در بحث تولید و... امکان تولید حجم بالای مواد را ندارند. از طرف دیگر شرکت‌های تولیدی با وجود داشتن سرمایه و تجهیزات، دانش کافی جهت تولید مواد جدید را ندارند. به همین دلیل نبود سیستم برقرارکننده‌ی پیوند بین این دو مجموعه بسیار مشهود است.

شیمی بازار با درک وجود این خلاء ارتباطی و پیرو درخواست‌های شرکت‌های فعال صنایع شیمیایی با ارائه‌ی برنامه‌های تخصصی خود، طرح ویژه‌ای برای شرکت‌های دانش‌بنیان و پژوهشکده‌های مطالعاتی در این پلتفرم در نظر گرفته است.

شیمی بازار به‌عنوان اولین پلتفرم B۲B در حوزه‌ی خریدوفروش مواد شیمیایی در راستای ارائه خدمات بیشتر و برطرف کردن نیاز فعالان این صنعت، طرح ویژه‌ای برای همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان صنعت مواد شیمیایی ارائه کرده است. شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند در حوزه‌های گوناگون از امکانات این پلتفرم بهره ببرند.

شرکت‌های دانش‌بنیان با ایجاد پروفایل اختصاصی خود در شیمی بازار از دو فرصت بهره‌مند می‌شوند:
۱- تجاری‌سازی محصولاتی که خود در سطوح آزمایشگاهی تولید کرده‌اند:

شرکت‌های دانش‌بنیان با استفاده از پلتفرم شیمی بازار می‌توانند مشتریان بالقوه‌ی خود را پیدا کنند و از مزایای بازاریابی دیجیتال بهره ببرند.

۲- در اختیار قرار دادن دانش تولید مواد به شرکت‌های دیگر:

اگر شرکتی تمایل به تجاری‌سازی محصول و تولید در حجم بالا را نداشته باشد، با استفاده از این پلتفرم و اتصال به دیگر تولیدکنندگان مواد شیمیایی می‌تواند خدمات مشاوره‌ای به شرکت‌های دیگر ارائه و آن‌ها را برای تجاری‌سازی محصول خاص یاری کند. به دلیل تخصصی بودن پلتفرم شیمی بازار امکان اتصال و ارتباط گرفتن با شرکت‌های تخصصی شیمیایی به‌راحتی امکان‌پذیر است.

با هدف یاری‌رساندن هر چه بیشتر و در راستای رسالت شیمی بازار، فرصت ویژه‌ای برای شرکت‌های دانش‌بنیان در نظر گرفته‌ شده است. شرکت‌های دانش‌بنیانی که مجوزهای لازم را از معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری دریافت کرده‌اند، با حضور در این پلتفرم می‌توانند از تخفیفات ویژه‌ی در نظر گرفته‌شده بهره‌مند شوند. شرکت‌های دانش‌بنیان برای دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانند با شماره تماس‌های ۰۲۱۸۶۰۴۶۷۲۵ و ۰۲۱۸۶۰۴۶۳۶۸ و ۰۲۱۸۶۰۴۶۰۷۱ و یا از طریق سایت Chemibazar.com با ما در ارتباط باشید.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha