• جمعه / ۲۸ آذر ۱۳۹۹ / ۱۱:۲۶
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 99092821572
  • خبرنگار : 30057

برگزاری وبینار آموزش دانش اقیانوس شناسی برای دبیران استان‌های جنوبی

برگزاری وبینار آموزش دانش اقیانوس شناسی برای دبیران استان‌های جنوبی

رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی با اشاره به برگزاری دوره‌های آموزشی دانش پایه اقیانوسی برای دبیران آموزش و پرورش ۳ استان شمالی کشور، از برگزاری وبینارهای آموزشی برای دبیران آموزش و پرورش استان‌های جنوبی خبر داد.

به گزارش ایسنا، دکتر بهروز ابطحی در دومین دوره آموزش دانش پایه اقیانوسی که برای دبیران آموزش و پرورش استان‌های گیلان، مازندران و گلستان به صورت وبینار برگزار شد، افزود: از سوی سازمان ملل متحد دهه ۲۰۲۱ تا ۲۰۳۰ به عنوان دهه علوم اقیانوسی به منظور توسعه پایدار و افزایش سواد اقیانوسی در بین آحاد جامعه از طریق آموزش و پرورش به عنوان متولی اصلی تعلیم و تربیت نسل آینده، نامگذاری شده است.

وی اظهار کرد: با توجه به این که کشور ما یک کشور دریایی است، ترویج علوم دریایی و اقیانوسی برای توسعه دانش عمومی همواره جزو اولویت‌های پژوهشگاه بوده که از طریق کمیته ملی اقیانوس شناسی و کمیته آموزش و فرهنگ شورای عالی اقیانوس شناسی دنبال شده است. 

ابطحی با تاکید بر اینکه از اوایل دهه ۹۰ شمسی پژوهشگاه تلاش کرد با همکاری وزارت آموزش و پرورش حجم مطالب مربوط به دریا و اقیانوس را در کتاب‌های درسی افزایش دهد، یادآور شد: پس از آن با تولید بسته‌های آموزشی ویژه از جمله فیلم، پوستر و کتابچه‌های آموزشی تلاش کرد فعالیت‌های خود را توسعه دهد. توسعه همکاری با انجمن ترویج علم و شرکت در نمایشگاه‌های ویژه ترویج علم این انجمن، برگزاری برنامه‌های متعدد بازدید دانش آموزان از پژوهشگاه و ایستگاه‌های ساحلی در بوشهر، بندرعباس، چابهار و نوشهر، بخشی از فعالیت‌های ترویج علم این پژوهشگاه است.

رییس پژوهشگاه علوم جوی افزود: پژوهشگاه با استفاده از ظرفیت مناسبت‌های دریایی مانند روز ملی خلیج فارس، روز جهانی دریا و اقیانوس، روز جهانی حفاظت از اکوسیستم‌های مانگرو، روز منطقه‌ای دریای خزر، روز جهانی آگاه سازی سونامی و روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه و همچنین ایام هفته پژوهش و فناوری، برنامه‌های ترویجی مانند پاکسازی سواحل، برگزاری همایش‌های علمی- ترویجی مرتبط با موضوع، مسابقه نقاشی ویژه کودکان، بازدید دانش آموزان از ایستگاه‌ها و ساختمان مرکزی پژوهشگاه را در سطوح مختلف ویژه طیف‌های مختلف علاقه مندان برگزار می‌کند.  

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته برنامه آموزش دانش پایه اقیانوسی ویژه ۱۲۰ نفر از دبیران آموزش و پرورش شهر تهران در محل ساختمان مرکزی پژوهشگاه برگزار شد، اما امسال با توجه به همه گیری کروناویروس تلاش کردیم با بهره گیری از ظرفیت فضای مجازی این برنامه ترویج علم را برای دبیران آموزش و پرورش استان‌های شمالی کشور با عنوان خزرشناسی برگزار کنیم که خوشبختانه با استقبال بسیار خوب آموزش و پرورش روبرو شد.

به گفته وی در این برنامه مباحث مختلف مانند اهمیت سواد اقیانوسی، زیست شناسی و تنوع زیستی در دریای خزر، وضعیت آلودگی‌ها و محیط زیست دریا، شیمی آب ، فیزیک دریا، امواج و جریان‌ها در دریای خزر، حوضه آبریز، زمین شناسی و وضعیت اقلیمی دریا و اثرات آن بر سواحل مورد بحث و بررسی قرار گرفت و برای مخاطبان تشریح شد.

ابطحی یادآور شد: بنا داریم در طی ماه آینده دوره آموزشی مشابهی را ویژه استان‌های جنوبی کشور یعنی خوزستان، بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان برگزار کنیم که مکاتبات و هماهنگی‌های اولیه در این خصوص با ادارات کل آموزش و پرورش این استان‌ها انجام شده یا در حال انجام است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha