• یکشنبه / ۵ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۱:۲۶
  • دسته‌بندی: فوتبال، فوتسال
  • کد خبر: 99110502955
  • خبرنگار : 71617

کارت بی‌رنگ برای تیم‌های رنگی/ چرا دستت می‌لرزد آقای داور؟

کارت بی‌رنگ برای تیم‌های رنگی/ چرا دستت می‌لرزد آقای داور؟

انگار دست به کارت بردن، کار سختی برای داوران شده است. شاید رنگ تیم‌ها باعث شده شاهد مماشات داورها باشیم؛ چیزی که در جنجال بازی دیشب دو تیم استقلال و سایپا رخ داد.

به گزارش ایسنا، در جریان هفته دوازدهم رقابت‌های لیگ برتر، دو تیم استقلال و سایپا به مصاف رفتند که این بازی را استقلال در خانه خود مقابل شاگردان ابراهیم صادقی، متحمل شکست یک بر صفر شد.

در اواخر نیمه اول این بازی، جنجال بزرگی درون زمین رخ داد. استقلال در صحنه آخر نیمه اول، معتقد بود پشت محوطه جریمه، توپ به دست بازیکن سایپا برخورد کرده است اما داور اعتقادی به خطا نداشت و لحظه‌ای بعد سوت پایان نیمه اول را به صدا درآورد. اندکی بعد شاهد اعتراض‌های شدید محمد دانشگر به تصمیم داور بودیم و در ادامه اعضای کادر فنی دو تیم سایپا و استقلال به درون زمین ریختند تا حاشیه‌ها بیش از پیش شود. سایپایی‌ها معتقد بودند که داور، دانشگر را باید با کارت زرد دوم از زمین بازی اخراج می‌کرد اما فشاری که روی داور آمد، باعث شد اتفاقات دیگری رقم بخورد و دانشگر اخراج نشود.

داوران در برخی بازی‌ها انگار نمی‌توانند آن طور که باید قاطع برخورد کنند؛ قاطعیتی که باعث شده حرف و حدیث‌های بسیاری ایجاد کند و برخی فکر کنند، تیم‌های مشخص و بزرگ از یک مصونیت قابل توجهی برخوردار هستند. در صحنه‌ جنجالی بازی استقلال با سایپا که داور به دانشگر کارت زرد داد، او همچنان به اعتراض خود ادامه داد و به نظر رسید که داور قصد دارد کارت زرد دوم را به او بدهد اما وقتی بازیکنان و کادر فنی استقلال داور را دوره کردند و به تصمیم او اعتراض کردند، تصمیمش عوض شد و به همان کارت زرد اول اکتفا کرد. وضعیت آن صحنه به گونه‌ای بود که اگر بازی استقلال به جای سایپا، برابر یک تیم بین‌المللی مثلا در لیگ قهرمانان آسیا بود، نه تنها دانشگر اخراج می‌شد بلکه محمود فکری، حنیف عمران‌زاده و چند بازیکن استقلال هم که در آن صحنه با داور روبرو شدند، کارت زرد می‌گرفتند.

همچنین بحث نیمکت‌های شلوغ که در دوران کرونا توانسته عرض اندام کند، در این بازی هم به صورت قابل توجهی در جریان بازی وجود داشت و در چند برهه مختلف کادر فنی سایپا سعی داشت فضای بازی را به نفع خود کند. این مساله هنوز مورد توجه داوران قرار نمی‌گیرد و این اتفاق موجب شده روند بازی در برخی مسابقات تحت تاثیر قرار بگیرد.

از طرفی شلوغ‌کاری بازیکنان در میدان بازی، در این مدت به مساله‌ای تبدیل شده که هیچکس به فکر کنترل آن نیست. اگر کمیته انضباطی، کمیته اخلاق و داوران در برخورد با صحنه‌های حاشیه‌ساز بازی، واکنش قاطعی داشته باشند، آیا باز هم این اتفاقات تکرار می‌شود؟ اگر کمیته انضباطی تصمیمی درست برای عملکرد بازیکنانی مثل محمد دانشگر می‌گرفت، یا کمیته اخلاق با جدیت به درگیری فیزیکی چند بازیکن استقلال با هواداران در فرودگاه برخورد می‌کرد، شاهد ادامه روند این حاشیه‌ها بودیم؟

مطمئنا قانون باید برای همه یکی باشد و فرقی ندارد آن تیم استقلال، پرسپولیس، تراکتور یا هر تیم پرطرفدار دیگری باشد. اگر فوتبال ایران قصد پیشرفت دارد، باید پیه دشنام تیم‌های پرهوادار را به تن خود بمالد و در این موقعیت‌ها تصمیم‌هایی بگیرد که بر محور عدالت باشد و رنگ خاصی را از خود راضی نگه ندارد. با این وجود باید منتظر ماند و دید تا چه زمانی این روند ادامه‌دار خواهد بود و کمیته‌های مرجع برای رفع چنین حاشیه‌هایی اقدام خاصی صورت می‌دهند یا بازهم دست روی دست خواهند گذاشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۱۱-۰۵ ۱۲:۰۹

دوست عزیز اگر قرار بود دانشگر رو دیروز اخراج کنه خودتون بگید جریمه اعتراضات کنعانی‌زادگان در بازی قبل چی بود؟؟

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۰۵ ۱۳:۲۹

این یک مشکل ریشه ای و اساسی در فوتبال ایران هست. دلیل اصلیش هم برمی‌گرده به برنامه نود و فرهنگی که این برنامه وارد فوتبال ایران کرد یعنی: توجه و تمرکز بیش از حد روی داوران! این توجه زیاد و اصلا بحث کارشناسی داوری در واقع کار داوران رو سنگین‌تر، حساس‌تر و پر استرس‌تر می‌کنه. شما در هیچ کجای دنیا نمی‌بینید که برنامه های تلویزیونی فوتبال این همه در مورد داوران حرف بزنن. اصلا چیزی به نام "قسمت یا تحلیل داوری" اون جوری که در تلویزیون ایران هست ندارن. مشکل دیگری هم که در فوتبال ایران هست، مساله فرهنگی و قانونی برخورد با داور و احترام به تصمیمات داور هست که در ایران وجود نداره. اصلا مثل این که ایرانی‌ها شعور و فهم داوری، یعنی کسی که تصمیم گیرنده و مجری قانون هست رو ندارن! خیلی راحت به خودشون اجازه میدن که مخالف تصمیم و سوت داور باشن, به داور حمله ور بشن, اعتراض کنن, کولی بازی در بیارن. سکوها و تماشاگران هم که از همه بی‌جنبه‌تر، به خاطر تعصب به تیمشون، داور رو فحش بارون می‌کنن. یعضی ایرانی‌ها شباهت زیادی به مردم برره دارن! کله شق، بی‌سواد و قانون و داور نفهم. داور رو جر میدن اگر مخالف‌شون سوت بزنه.

avatar

باسلام ضمن تایید کامل نظر نویسنده محترم ایکاش ایشان وقتی اظهار می‌کند تیم های رنگی به بازی پرسپولیس و فولاد و مساله آشوب طلبی کنعانی‌زادگان هم اشاره می‌کردند که با آن صحنه‌های اعتراض‌آمیز مضحک و غیر مترقبه هرچند هم که داور اشتباه کرد ایشان هم صد درصد باید کارت قرمز می گرفت ...وقتی تحلیلی به این درستی صورت میگیرد جا دارد چشم بر بعضی اتفاقات مشابه نبندیم -موفق باشید