• سه‌شنبه / ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ / ۰۳:۱۵
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 99121107983
  • خبرنگار : 71463

کاندیداهای ۱۴۰۰؛ دو قطعی و یک لشگر احتمالی!

کاندیداهای ۱۴۰۰؛ دو قطعی و یک لشگر احتمالی!

کمتر از چهار ماه تا انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ باقی مانده، اما تاکنون تنها دو نفر به صورت قطعی آمادگی خود را برای نامزدی در این انتخابات اعلام کرده‌اند. انتخاباتی که در حالی که کمتر از چهار ماه به آن باقی مانده بر خلاف ادوار گذشته، فضای سردی بر آن حکمفرماست و بسیاری از شخصیت‌های سیاسی هم تحت تاثیر این فضا، هنوز یخ احساس خدمتشان آب نشده است.

به گزارش ایسنا، علی مطهری روز پنج‌شنبه ۷ اسفند در یک نشست خبری به صورت رسمی اعلام کرد که در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ به عنوان نامزد ریاست جمهوری نام‌نویسی خواهد کرد و گفت: من با توجه به شرایط داخلی و خارجی کشور احساس کردم و با توجه به تجربه و توانایی که در خودم احساس می‌کنم لازم دیدم وارد این میدان بشوم و تصمیم گرفتم نامزدی خود را برای انتخابات اعلام کنم. برای انسانی که برای انجام وظیفه به میدان آمده باشد، شکست معنی ندارد. هر اتفاقی بیفتد برای ما خوشایند است. من صرفا احساس کردم در اینجا کسی مثل من باید وارد شود. به خدا توکل می‌کنیم و هر چیزی که پیش آید خوب است.

این نماینده ادوار هشتم تا دهم مجلس که برای انتخابات دوره یازدهم مجلس صلاحیتش از سوی شورای نگهبان رد شد، در پاسخ به پرسشی درباره رایزنی با شورای نگهبان جهت تایید صلاحیتش اظهار کرد: با شورای نگهبان رایزنی نداشتم، اما دلیلی برای رد صلاحیت خودم نمی‌بینم. هیچ تلاشی برای رایزنی نکردم. نمی‌دانم در آن دوران چه شرایطی بود، اما دلیلی برای رد صلاحیتم نمی‌بینم.

مطهری در سال‌های اخیر از چهره‌های جنجالی سیاسی کشور بوده است. فرزند ۶۳ ساله شهید مرتضی مطهری، دکترای فلسفه دارد و برادر همسر علی لاریجانی رئیس مجالس هشتم تا نهم است. او که مدیر موسسه فرهنگی صدرا (ناشر آثار شهید مطهری) است، در انتخابات سال ۱۳۸۶ به عنوان نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس وارد مجلس هشتم شد و از همان ابتدا از منتقدان سرسخت محمود احمدی‌نژاد به حساب می‌آمد. مطهری در استیضاح و برکناری علی کردان وزیر کشور دولت احمدی‌نژاد نقشی کلیدی ایفا کرد. در سال ۱۳۹۰ هم پیگیر سوال از رئیس دولت دهم بود تا جایی که به خاطر پیگیری نشدن این موضوع از نمایندگی مجلس استعفاء داد. هرچند نمایندگان مجلس وقت با این استعفاء موافقت نکردند.

مواضع مطهری در برخی موارد مثل موضوع رفع حصر، نحوه تعامل با مردم و شیوه تبعیت از ولایت فقیه از اصلاح‌طلبان تندرو هم رادیکال‌تر می‌شود و در برخی موارد مثل موضوع حجاب و مسائل فرهنگی گوی سبقت را از اصولگرایان تندرو می‌رباید. به همین دلیل هم در اظهار نظرهایش خود را اصولگرایی خواهان اصلاح یا اصلاح‌طلبی پایبند به اصول می‌نامد. در سال ۱۳۹۰ و در انتخابات مجلس نهم برخی جریانات موضوع تک رای به مطهری در تهران را مطرح کردند و او از همین طریق دوباره ردای نمایندگی را بر تن کرد و به انتقاداتش از دولت احمدی‌نژاد و نحوه برخورد با اتفاقات انتخابات جنجالی ۱۳۸۸ ادامه داد.

مطهری در انتخابات مجلس دهم در سال ۱۳۹۴ در لیست امید اصلاح‌طلبان جا داده شد و به نایب‌رئیسی دوم این مجلس هم رسید. هرچند که در سال آخر این مجلس نایب‌رئیسی را به عبدالرضا مصری واگذار کرد. حمله عده‌ای تندرو در شیراز به او، درگیری لفظی‌اش در صحن علنی مجلس با مهدی کوچک‌زاده، نظراتش درباره نوع پوشش زنان و... از جمله حاشیه‌هایی است که به وی مرتبط بوده است. مطهری هم مثل بسیاری دیگر از نمایندگان، برای انتخابات مجلس یازدهم صلاحیتش از سوی شورای نگهبان احراز نشد. حالا مطهری اسب خود را برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم زین کرده، اما شاید اولین مانع او در راه رسیدن به این هدف، شورای نگهبانی باشد که صلاحیتش را حتی برای نمایندگی مجلس احراز نکرد.

همچنین سردار حسین دهقان مشاور فرمانده کل قوا در صنایع دفاعی از دیگر شخصیت‌هایی است که کاندیداتوری خود برای انتخابات ۱۴۰۰ اعلام را کرده است. دهقان در ۴ آذر ۱۳۹۹ با اعلام کاندیداتوری برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ اظهار کرد: خودم را یک عنصر کاملا ملی و انقلابی و فردی می‌دانم که آنچه تا به امروز برایم مهم بوده، در اختیار گذاشتن ظرفیت فکری، اجرایی و ذهنی خودم برای پیشبرد اهداف و منافع نظام و انقلاب بوده است.

دهقان ۶۴ ساله از جمله چهره‌های نظامی است که در این دوره سودای ریاست جمهوری در سر دارد. او دکترای مدیریت دارد و از سال ۱۳۵۸ عضو سپاه پاسداران بوده است. جانشینی فرمانده نیروی هوایی سپاه (۱۳۶۵ تا ۱۳۶۹)، فرماندهی نیروی هوایی سپاه (۱۳۶۹ تا ۱۳۷۰) و جانشین رئیس ستاد مشترک سپاه (۱۳۷۱ تا ۱۳۷۵) از جمله سوابق اوست. وی در سال ۷۶ به عنوان قائم‌مقام علی شمخانی وزیر وقت دفاع دولت سید محمد خاتمی انتخاب شد و مدتی هم سرپرست این وزارتخانه بود. دهقان در اردیبهشت ۱۳۸۳ به عنوان معاون رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت دوم سیدمحمد خاتمی انتخاب شد و با روی کار آمدن محمود احمدی‌نژاد در سال ۱۳۸۴ همچنان تا سال ۱۳۸۸ در این سمت باقی ماند و پس از آن مشاور رئیس دولت شد.

دهقان در سال ۱۳۸۹ نزد همکار سابقش علی شمخانی بازگشت و به معاونت او در مرکز مطالعات استراتژیک نیروهای مسلح رسید و پس از آن در سال ۱۳۸۹ به عنوان دبیر کمیته سیاسی، دفاعی و امنیتی مجمع تشخیص مصلحت نظام با اکبر هاشمی‌رفسنجانی رئیس وقت و محسن رضایی دبیر مجمع همکاری کرد. با آغاز دولت حسن روحانی در سال ۱۳۹۲ دهقان به عنوان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح از مجلس رای اعتماد گرفت و تا پایان دولت یازدهم در این سمت حضور داشت. مشاوره علی لاریجانی رئیس وقت مجلس و محمدباقر قالیباف شهردار وقت تهران، علاوه بر استادی در دانشگاه‌های نظامی از دیگر مناصب دهقان بوده است. وی هم اکنون مشاور رهبر انقلاب اسلامی در صنایع دفاعی است.

دهقان به عنوان یک شخصیت نظامی با دولت‌ها و شخصیت‌های مختلف سیاسی همکاری کرده است. از دولت اصلاح‌طلب سیدمحمد خاتمی تا دولت دست راستی محمود احمدی‌نژاد، از دولت اعتدالگرای حسن روحانی تا مشاوره به محمدباقر قالیباف اصولگرا در کارنامه دهقان دیده می‌شود. موضوعی که می‌تواند برای او هم یک نقطه قوت باشد و هم یک نقطه ضعف. با این حال شاید روی همین موضوع و همکاری‌اش با همه جناح‌های سیاسی کشور حساب کرده و پا به عرصه گذاشته است. هر چند که هنوز هیچ کدام از دو جناح اصلی سیاسی کشور از کاندیداتوری او استقبال نکرده‌اند، ولی شاید تاکید برخی افراد بر روی حضور نظامیان در راس قوه مجریه باعث شده تا دهقان بخت خود را برای رسیدن به ریاست جمهوری بالا ببیند.

به جز این دو نفر هنوز کس دیگری به صورت قطعی اعلام نکرده که می‌خواهد در انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم نام‌نویسی کند، اما در جناح‌های مختلف سیاسی کشور نام‌های متفاوتی هستند که اعمال و گفتار خودشان یا اظهارات نزدیکانشان این احتمال را تقویت می‌کند که ممکن است بخواهند شانس خود را در انتخابات ۱۴۰۰ امتحان کنند.

محمود احمدی‌نژاد یکی از اشخاصی است که با جنجال‌های همیشگی‌اش، خود را کاندیدای محبوب این انتخابات می‌داند و به همین دلیل از طرفی رسانه‌های مرتبط با او به صورت متداوم در حال انتشار اخباری مبنی بر دعوت مردم نقاط مختلف از وی برای حضور در انتخابات هستند و از سوی دیگر خودش با اظهارات و مصاحبه‌هایش تلاش می‌کند در کانون توجهات قرار گیرد. جدال لفظی او با حدادعادل که احتمال داده بود صلاحیت احمدی‌نژاد باز هم تایید نشود و ضدحمله سریع احمدی‌نژاد و پیش کشیدن ماجرای دست‌بوسی فرح پهلوی نشان داد که او همچنان قابلیت جنجال‌سازی را دارد.

از طرفی گفت‌وگوهایش با رسانه‌های خارج از ایران به خصوص تلویزیون وابسته به عربستان سعودی و اظهاراتی که در مقایسه با رفتارهای گذشته او باعث شگفتی می‌شود، یا نامه‌نگاری به سران دنیا از دیگر اقداماتی است که احمدی‌نژاد تلاش دارد با آن‌ها توجه‌ها را به سوی خود جلب کند. هرچند عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان عنوان کرد که کسانی که پیش از این رد صلاحیت شده‌اند امیدی به تایید صلاحیت نداشته باشند اما با این وجود احمدی‌نژاد نشان داده که چندان به حرف دیگران توجهی ندارد و کار خود را می‌کند.

دکان شلوغ اصولگرایان

در جناح راست نظرات مختلفی وجود دارد و اصولگرایان که از هم اکنون خود را پیروز انتخابات آینده می‌دانند با تعدد گزینه‌ها مواجهند. شورای ائتلاف نیروهای انقلاب (شانا) که تقریبا توانست کاندیداهای لیست خود را در انتخابات مجلس یازدهم به بهارستان بفرستد به ریاست غلامعلی حدادعادل و دبیر کلی پرویز سروری هنوز به جمع‌بندی نهایی برای انتخابات ۱۴۰۰ نرسیده و با ائتلاف لحظه آخری خود در انتخابات ۹۸ با جبهه پایداری نشان داد که چندان هم مورد وثوق همه جناح راست نیست. 

از طرفی برخی اطرافیان محمدباقر قالیباف بر کاندیداتوری او اصرار دارند و از سوی دیگر برخی نزدیکان سیدابراهیم رئیسی، وی را کاندیدای اصولگرایان معرفی می‌کنند. این در حالی است که هر کدام از این دو نفر ریاست یکی از قوای کشور را در دست دارد. به گفته علی مطهری، کاندیداتوری قالیباف به عنوان رئیس مجلس به نوعی بی‌احترامی به رای مردم تهران که به او به عنوان نماینده مجلس رای دادند به حساب می‌آید و بنا به اعتقاد برخی نیروهای حزب‌اللهی، کاندیداتوری رئیسی، بی‌توجهی وی به حکم ریاست قوه قضاییه خواهد بود.

با این حال گفته شده که در صورت کاندیداتوری هر یک از این دو، نفر دیگر پا به عرصه انتخابات نخواهد گذاشت. ناصر ایمانی تحلیلگر سیاسی روز ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ در گفت‌وگو با ایسنا، درباره احتمال ورود رئیسی و قالیباف به انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: آقای رئیسی واقعا خودش تمایل ندارد، وارد انتخابات شود، زیرا اقدامات او در قوه قضاییه متوقف می‌ماند، اما عده‌ای از جریان‌های سیاسی تمایل دارند که به خاطر اهمیت جایگاه ریاست جمهوری، وی وارد انتخابات شود. به هر حال اهمیت جایگاه ریاست جمهوری از ریاست قوه قضاییه بیشتر است. این افراد معتقدند که آقای رئیسی هم میان اصولگرایان و هم میان اصلاح‌طلبان رای دارد. در واقع مسئله آنها اهمیت جایگاه ریاست جمهوری است.

وی همچنین در مورد احتمال حضور قالیباف در انتخابات خاطرنشان کرد: اگر رئیسی وارد انتخابات شود حتما قالیباف کاندیدا نمی‌شود، اما اگر رئیسی نیاید، احتمال کاندیدا شدن قالیباف وجود دارد. تفاوت قالیباف با رئیسی این است که او کارهای اجرایی و مدیریتی زیادی کرده و کارنامه  مفیدی هم داشته است و ممکن است اگر رئیسی نیاید، او به انتخابات وارد شود.

از طرفی محسن پیرهادی نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی و از اعضای جمعیت پیشرفت و عدالت ایران اسلامی که از احزاب نزدیک به قالیباف است روز ۸ اسفند ۱۳۹۹ در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «‏دکتر قالیباف در پاسخ به توصیه‌ها برای نامزدی در ⁧انتخابات ۱۴۰۰⁩ گفت "بر مجلس تمرکز داشته و بنای کاندیداتوری ندارند. نیروهای انقلاب تلاش کنند ظرفیت خود را متمرکز بر موفقیت گزینه ‌واحد کنند". برداشت من این است که با افزایش احتمال حضور آیت‌الله رییسی، دکتر قالیباف آمادگی کمک به او را دارد.»

از سوی دیگر امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در ۲۴ خرداد ۱۳۹۹ در صفحه شخصی خود در توییتر در واکنش به مطرح شدن نام رییسی برای حضور در انتخابات ۱۴۰۰نوشته بود: «سخن برادرم آقای امیرآبادی بر لزوم حضور آیت‌الله رئیسی در انتخابات ۱۴۰۰ جدید نیست. جمع‌بندی بسیاری از انقلابی‌ها همین بود که مطرح هم شد اما ایشان به شدت مخالفت کردند و ضمن تاکید بر برنامه ۵ ساله خود در قوه‌قضاییه، طرح بحث‌های این‌چنینی را انحراف در مسیر تحولی قوه و گفتمان مبارزه با فساد دانستند.»

تمرکز قالیباف بر مجلس و تاکید سال گذشته رییسی بر برنامه پنج ساله خود در قوه قضاییه به نوعی باید نشان‌دهنده ثبت‌نام نکردن روسای قوای مقننه و قضاییه در انتخابات ۱۴۰۰ باشد، اما صحنه سیاست به خصوص در ایران قابل پیش‌بینی نیست و ممکن است هر اتفاقی رخ دهد. به خصوص که اعضای جامعه روحانیت مبارز بر کاندیداتوری رئیسی تاکید دارند. در همین زمینه غلامرضا مصباحی‌مقدم سخنگوی جامعه روحانیت مبارز روز ۲۶ بهمن ۱۳۹۹ در چهارمین نشست جمهور با تاکید بر اینکه تردیدی در حمایت از  رئیسی نداریم، تصریح کرد: هیچ گونه بحثی در مورد آقای لاریجانی در جامعه روحانیت مبارز صورت نگرفته است. اینکه جامعه روحانیت در پی روی کار آمدن اقای لاریجانی است و دیگران به دنبال اقای رئیسی هستند، یک القاء از سوی دیگران است. آقای رئیسی خود عضو جامعه روحانیت مبارز است و هیچ گاه از عضویت جامعه کنار نرفته است. در انتخابات گذشته نیز به ایشان رای دادیم و هیچ گونه تردیدی در حمایت از آقای رئیسی نداریم.

سعید جلیلی که نتوانست در انتخابات ۱۳۹۲ به پاستور راه یابد یکی از گزینه‌هایی است که از سوی برخی جریانات در جناح راست به عنوان کاندیدای اصلح مطرح شده است. جلیلی در این چند سال با دولت در سایه معروف خود و انجام سفر به نقاط مختلف کشور تلاش کرد بیشتر به معرفی خود بپردازد اما همچنان بخشی از اصولگرایان برای اجماع بر کاندیداتوری او توافق ندارند.

رستم قاسمی وزیر نفت دولت دو سال پایانی دولت دوم احمدی‌نژاد که سابقه نظامی بودن و فرماندهی قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء را هم در کارنامه دارد از جمله کاندیداهای احتمالی اصولگرایان به حساب می‌آید. قاسمی در ۱۴ بهمن ۱۳۹۹ در پاسخ به این سؤال که نام شما به عنوان یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری مطرح می‌شود، آیا به کاندیداتوری در ۱۴۰۰ فکر می‌کنید یا خیر، گفت: هر کسی ممکن است به خیلی چیزها فکر کند، فکر کردن مشکلی ندارد.

عزت‌الله ضرغامی رئیس اسبق سازمان صداوسیما از دیگر شخصیت‌هایی است که با رفتارهای اخیر خود گمانه‌زنی‌هایی را درباره کاندیداتوری‌اش مطرح کرده است. او که در سال ۱۳۹۶ هم اعلام حضور کرد، اما مجبور به کنار رفتن شد، این بار تلاش دارد با نشان دادن شخصیتی متفاوت و فارغ از جناح‌های سیاسی، خود را کاندیدایی خاکستری نشان دهد. ضرغامی که در سال‌های اخیر تلاش کرده با شخصیت‌های مختلف جناح‌های متفاوت سیاسی کشور جلسات بحث و گفت‌وگو داشته باشد در ۳۰ دی ۱۳۹۹ در توییتر نوشت: «جریانهای خودبرتربین سیاسی، اکثریت مردم را قشر خاکستری می‌دانند و خودشان را قشر سفید و قبه نور! آنان غافل از "سیاهی" های خودشان، به دنبال "سپید" کردن دیگرانند. خود را ‎خاکستری بدانیم و به آن افتخار کنیم.»

خیلی‌ها این توییت ضرغامی را استارت او برای ورود به کارزار انتخابات دانستند و از طرفی اظهارات متفاوت وی در قیاس با نوع رفتارش در زمانی که رئیس سازمان صداوسیما بود، از سوی برخی کارشناسان به چرخش برای حضور در انتخابات ۱۴۰۰ تعبیر شده است. بعضی از مفسران هم معتقدند که ضرغامی تلاش دارد با رفتارهای عوام‌گرایانه شبیه احمدی‌نژاد برای خود پایگاه رای ایجاد کند.

حمیدرضاحاجی بابایی وزیر آموزش‌وپرورش دولت دوم احمدی‌نژاد و نماینده شش دوره مجلس شورای اسلامی که اکنون رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس هم اخیرا در گفت‌وگو با یک رسانه محلی همدان از کاندیداتوری خود در انتخابات ۱۴۰۰ خبر داده است، اما واکنش چندانی از سوی اصولگرایان دریافت نکرده است. او در انتخابات ۱۳۹۶ هم کاندیدا شد ولی نتوانست در جمع کاندیداهای نهایی حاضر شود.

سردار سعید محمد فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء دیگر شخصیتی است که در برخی رسانه‌ها و فضای مجازی تبلیغات زیادی برای حضورش در انتخابات می‌شود. او هنوز به صورت رسمی اعلام نامزدی نکرده اما به نظر می‌رسد کمپین بزرگی برایش تدارک دیده شده است.

از محسن رضایی هم نباید غافل شد. دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام که از سال ۱۳۸۴ سودای ریاست جمهوری در سر دارد و هر بار به دلیلی نمی‌تواند مسافر پاستور شود گویا این بار تلاش دارد خود از اصولگرایان فاصله گرفته و به عنوان کاندیدایی مستقل آماده انتخابات ۱۴۰۰ شود.

سردرگمی اصلاح‌طلبان

در جناح مقابل هم هنوز تکلیف اصلاح‌طلبان مشخص نیست. به نظر می‌رسد آن‌ها که در انتخابات۱۳۹۲ با حمایت از کاندیدای نیابتی خود یعنی حسن روحانی در انتخابات به پیروزی رسیدند قصد دارند این بار به گفته خودشان با یک کاندیدای اصیل اصلاح‌طلب وارد انتخابات شوند، اما شورای نگهبان و احتمال رد صلاحیت کاندیداهای اصلاح‌طلب برایشان یک مشکل جدی است. به همین دلیل برخی از اصلاح‌طلبان از ائتلاف با کاندیدایی اعتدالگرا مثل علی لاریجانی سخن گفته‌اند. موضوعی که بسیاری از فعالان جناح چپ به علت امکان رای‌آوری پایین لاریجانی و همچنین اصلاح‌طلب نبودن او و احتمال تکرار تجربه روحانی مخالفت کرده‌اند. اما به گفته برخی اصلاح‌طلبان شاید اگر کاندیداهای مورد نظر جناح چپ در انتخابات تایید صلاحیت نشود، مجبور شوند باز هم به کاندیدای حداقلی خود رضایت دهند. دوگانه لاریجانی-ظریف از جمله راهکارهایی است که اصلاح‌طلبان به آن فکر می‌کنند.

در این میان امید اصلی اعتدالیون و البته اصلاح‌طلبان به محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه دولت روحانی است. آنها معتقدند اگر در این هفته‌های باقی مانده تا انتخابات دولت بتواند تحریم‌های آمریکا علیه ایران را لغو کند و از برجام نتایج دلخواهی بگیرد، ظریف می‌تواند این ظرفیت را داشته باشد که به عنوان معمار برجام، رای بالایی به دست بیاورد. هرچند که خود ظریف تاکنون در اظهاراتش قاطعانه کاندیدا شدن خود را رد کرده، اما در سیاست به خصوص در نزدیکی انتخابات هر لحظه ممکن است اتفاق جدیدی بیفتد.

سید حسن خمینی تولیت حرم امام خمینی (ره) هم از دیگر چهره‌های محبوب اصلاح‌طلبان در این انتخابات به حساب می‌آید که خیلی‌ها روی سرمایه اجتماعی او حساب کرده‌اند. هرچند نداشتن سابقه اجرایی می‌تواند به نقطه ضعف بزرگی برای او بدل شود. برگزاری اولین جلسه نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان که فعلا بهزاد نبوی به ریاست سنی آن رسیده است در جماران یکی از سیگنال‌هایی بود که ذهن بسیاری را به سمت خمینی جوان برد.

از سوی دیگر اسحاق جهانگیری و محمدرضا عارف به عنوان دو گزینه که ممکن است از فیلتر شورای نگهبان بگذرند برای اصلاحطللبان مطرح هستند. هرچند کارنامه ناامیدکننده سه سال اخیر دولت روحانی و وضعیت اقتصادی کشور، ممکن است جهانگیری را به عنوان عضوی از دولت دوازدهم دچار ریزش رای شدید کند. شاید وضعیت جهانگیری یا ظریف با برجام و چیدن هرچه سریع‌تر میوه‌های آن گره خورده باشد. 

محمد عارف هم که به عنوان نفر اول تهران وارد انتخابات مجلس دهم شده بود با عملکرد و به خصوص سکوت‌های معروفش در چهار سال نمایندگی، با انتقادات زیادی حتی در میان اصلاح‌طلبان مواجه است، اما به هر حال به عنوان کسی که با کنار کشیدنش به نفع روحانی در سال ۱۳۹۲، کمک زیادی در انتخاب رئیس‌جمهور کرد توقع دارد مورد حمایت اصلاح‌طلبان قرار گیرد.

محسن هاشمی‌رفسنجانی رئیس فعلی شورای شهر تهران دیگر گزینه‌ای است که حزب کارگزاران و بسیاری از تکنوکرات‌های جناح چپ و اعتدالی، او را کاندیدای خود می‌دانند، اما هاشمی هم در آخرین اظهار نظرهای خود فعلا نامزدی‌اش را تایید نکرده است.

در این میان حزب مردمسالاری که تاکید شدیدی روی لزوم حضور اصلاح‌طلب خالص در انتخابات دارد قرار است دبیر کل خود یعنی مصطفی کواکبیان را به عنوان نامزد معرفی کند. او که سابقه نمایندگی مجلس را دارد پیش از این دو بار در انتخابات ریاست جمهوری رد صلاحیت شده است.

مسعود پزشکیان وزیر بهداشت دولت دوم سیدمحمد خاتمی و نماینده ادوار مجلس که در مجلس دهم نایب‌رئیس بود از گزینه‌هایی است که به گفته برخی کارشناسان می‌تواند پدیده انتخاباتی اصلاح‌طلبان باشد. او اخیرا هم در یک برنامه تلویزیونی احتمال کاندیدا شدن خود را رد نکرد و با ادبیات خاص خود نشان داد در صورت تایید صلاحیت ممکن است بتواند در جذب آرای بخشی از مردم موفق باشد.

سید صادق خرازی دبیر کل حزب ندای ایرانیان از دیپلمات‌های باسابقه جناح چپ که در دولت خاتمی سفیر بوده و با جناح راست هم مناسبات دوستانه‌ای دارد، دیگر سیاستمداری است که مدتی است به برخی شهرهای کشور سفر کرده و برای نامزد شدن در انتخابات ۱۴۰۰ خیز برداشته است.

حزب اعتماد ملی که دبیر کلی فعلی آن در حصر است و گفته شده باید دبیر کلی جدیدی انتخاب کند، به گفته اسماعیل گرامی‌مقدم سخنگوی این حزب بنا دارد محمدعلی افشانی از سیاستمداران باسابقه اصلاح‌طلب و شهردار پیشین تهران را به عنوان کاندیدا معرفی کند.

همچنین عباس آخوندی وزیر مسکن دولت‌های روحانی و هاشمی‌رفسنجانی که خود را از دولت دوم روحانی کنار کشید از دیگر گزینه‌هایی است که ممکن است در روز نام‌نویسی انتخابات سر از ساختمان وزارت کشور دربیاورد. رضا اردکانیان وزیر نیرو، محمدجواد آذری‌جهرمی وزیر ارتباطات، محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و سورنا ستاری معاون علمی و فن‌آوری رئیس‌جمهور از دیگر اعضای فعلی دولت هستند که نامشان در برخی رسانه‌ها و فضای مجازی مطرح شده، اما مثل سایرین هنوز حضورشان را تایید یا تکذیب نکرده‌اند.

با این حال شاید نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان بتواند تا پیش از انتخابات تکلیف نامزد یا نامزدهای مورد توافق جناح چپ را مشخص کند. اصلاح‌طلبانی که این روزها با حضور سرتان خود در حصر خانگی حتی با سیدمحمد خاتمی هم سر ناسازگاری دارند و هر از چندی به خاطر برخی اقدامات و اظهاراتش از او انتقادات شدیدی می‌کنند.

به هر حال در هفته‌های آینده و با نزدیک شدن به انتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰، تعداد کسانی که به طور قطع نامزدی خود را برای ریاست جمهوری سیزدهم اعلام خواهند کرد مشخص شده و آرایش دقیق‌تری در بین جریانات سیاسی کشور شکل خواهد گرفت. انتخاباتی که با توجه به اتفاقات گذشته ممکن است به محلی برای شگفتی‌ها بدل شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۰۶:۲۹

چه خوب بود از همه این افراد با نفوذ که نام برده شده در امور مالی و درآمدشان به کجا رسیدن نگارش می‌شود‌ . به مسولین بفرمائید فقط آخرت خود را توجیه نکنند چون حتی این افراد مانند قشر متوسط جامعه هم نيستند که بخواهیم ....

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۵:۵۵

ادم حسابی نیست ولی باید اسمش را میگفت اگه کاندید بشه من هم بهش رای میدم

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۳ ۰۷:۰۷

قالیباف کو؟فقط اون مرد کار وجهاده آخوندی ومطهری واسحاق جهانگیری و عارف ..... تو مشکلات امروز شریکند .احمدی نژادهم نیامده آشوب درست کرده .گرچه دورههای قبل خدماتی هم داشته . مردم نگید هیچکاره ایم درست انتخاب کنید . اون دفعه هم گفتید رای ما اثر نداره ....

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۰۷:۵۳

چرا از احمدی نژاد حرفی زده نشد..مطمنا با رای بالا بالا .....ریس جمهور می شود

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۲۱:۱۱

خدا نکنه احمدی نژاد بیاد خدا کنه رد صلاحیت بشود

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۳ ۱۰:۴۲

هر چی بدبختیه از احمدی نژاده

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۰۸:۱۳

با سلام متاسفانه بدليل سياسي بازي حاضر نشديد تصوير آقاي احمدي نژاد را بياوريد لااقل در كنار اين تصاوير يك گزينه ديگر " هيچكدام " ذكر مي كرديد چپ و راست هردو دستشان تو دست هم مي باشد .

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۰۸:۱۷

خجالت چیز خیلی خوبی است که ....

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۰۸:۳۶

اصولگرایان تندرو پیروز قطعی انتخابات۱۴۰۰ خواهند بود.

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۰۹:۰۷

هرکسی میخواد بشه. برای ماهیچ فرقی نداره

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۰۹:۰۸

....به درد مردم نمیخورن ....

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۰۹:۱۵

مطهری.........خخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخ

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۰۹:۲۱

عکس شبیه شاهکار هنری تاراس بولبا اثر معروف ایلیا ریپین نقاش نامدار است.

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۰۹:۲۲

اینا هیچکدومشون دردی از مردم دوا نمیکنن، چه علمی دارن که میخوان رئیس جمهور بشن.

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۰۱ ۱۹:۱۱

اره واقعا اینو خوب اومدی

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۰۹:۲۴

فقط محمود خودمون و بس.دمش گرم اگر تایید صلاحیت بشه با اختلاف رئیس جمهور خواهد شد

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۰۹:۴۱

از هیچ کدام از این‌ها آبی برای مردم گرم نمیشه این‌ها فقط خودشونو میبنند و اطرافیان و هم‌مسلکان‌شان را

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۰۹:۵۲

با این عکس هایی که زدید منم کاندید میشم چون به یقین کارایی و توانمندیم از اغلب اینها بیشتر است

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۲۱:۰۷

احسنت. خوب گفتی

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۰:۰۴

یا خدا چقدر .....

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۰:۱۰

سلام.واقعیت این است که بجز دو یا سه نفر از این آقایان در چهل سال گذشته هرچه داشتند در مناصب مختلف رو کردند و اگر میخواهند حرف جدیدی بزنند شاید راست نباشد. امروز کشور مرد عمل میخواهد تا رانتهای ریشه دار از کوچک و یزرگ را ببرد ایمانش در اعمالش جاری باشد نه در صورتش و لباسش و زبانش. صدالبته انسان عاقل،دانشمند،باتدبیر ،شجاع،دور اندیش و همسو با رهبری که با عملش بتواند بنیادهای سست شده ناشی از اعمال فاسد بعضی از خیانتکاران به کشور، مردم،انقلاب ،امام ورهبری را جان تازه ایی دهد.ان‌شاالله

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۰:۱۶

فقط سلطان تتلو

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۰:۱۸

فقط سعید جلیلی یار دیگر خراسانی امام زمان عج ان شاء الله ظهور کرد هیچ کس شرمنده اش نباشه

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۳:۲۲

قاسم آقا ؛ یار امام زمان قاسم سلیمانی بود که شهید شد. این آقا فقط و فقط دوست احمدی نژاد است و بس

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۰:۲۶

اینها رجل سیاسی کشورند و مردم در محرومیت ... و داستان ادامه دارد و جایی برای فرزندان آزاد اندیش و نسل جدید وجود ندارد

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۰:۳۰

... !!! دور باطل از نو شروع شد.! ... !!!

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۰:۳۵

حتما اقاي احمدى نژاد در مورد تك تكشون برامون حرفى خواهد داشت !!!!!!!!!!!!

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۳:۲۵

حتما تک تک این افراد برای احمدی نژاد حرف دارند. !!!!!!!!

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۰:۳۹

چرا میترسید ایسنای محترم : بنظر میرسد شما هم استاد ویرایش و سانسور باشید.!

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۰:۵۱

توی تصویر آقای بذر پاش هم همچین ریز و مجلسی هست !

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۰:۵۴

آقای ایسنا نود درصد مردم با احمدی نژادن با پیامهای خود علیه خادم ملت اینقدر خودتون منفورتر نکنید پاک دست تر از همه اینها که عکسشوون گذاشتی احمدی نژاده دلسوز مردم احمدی نژاده قطعا اگر احمدی نژاد کاندید نشه کسی پای صندوق نمیره هرچند برای امثال شماها مهم نیست چون وابستگانذبه قدرت و ... طلبان و اصولگرایان و کارگزاران هستین قطعا هر حرفی که علیه احدی نژاد میزند قلب محرومین را به درد می آورید....

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۳:۵۸

نود درصد چند درصد ؟

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۰:۵۷

یه سفره پر برکت پهن شده ان‌شاءالله فقط خدا به دادمون برسه

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۱:۱۵

خودتونو خسته نکنید رییس جمهور بعدی یا سید حسن خمینیه یا ممد جواد ظریف.ولی احتمال زیاد همون خمینی رییس جمهور

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۱:۱۶

ببخشید چرا اسم من را به عنوان نامزد احتمالی ننوشتید ؟ مگه من چه چیزی کمتر از بقیه دارم ؟ روی من هم حساب کنید. اگر روی من به عنوان نامزد احتمالی حساب نمی کنید به عنوان یک رای دهنده هم حساب نکنید ! یک کلام ختم کلام

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۱:۱۸

سلام فقط به احمدی نژاد اجازه بدید شرکت کنه تا ببینید چه شوری در انتخابات پیش میاد وبا اقتدار پیروز میشه چون میدونید رای میاره رد صلاحیتش میکنید تا بوده همین بود ... چرا نمیزارید بیاد مردم احمدی نژاد میخوان

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۱:۵۶

دکتر احمدی نژاد

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۳:۱۸

به جای چه شوری باید می نوشتید چه شورشی به پا میشه

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۱:۵۶

فقط دکتر محمد

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۲:۱۷

شماها .... بابا بزارید مردم تصمیم بگیرند

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۲:۱۹

....این آقایان همشون پست و مقام تا حالا داشتن چکار کردن

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۲:۲۹

ای کاش جنتی هم را می نوشتید! اونوقت می شد مربی بازیکن

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۲:۳۷

هیچ فرقی به حال ما مردم عا‌دی نمی کنه که کی رئیس جمهور بشه....

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۲:۴۲

هیچ کدام دیگه رای نمیدن

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۳:۱۰

احمدی نژاد

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۳:۱۸

بنظرم سعید محمد در صورت حضور حتما رای میاره

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۳:۲۸

نصف آدم هایی که تو عکس وگزارش هستن اصلا قرار نیست بیان و کاندید بشن الکی برای اینکه برای مطلبتون محتوا درست کنید اسم ازشون آوردید که شلوغش کرده باشید

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۳:۳۹

تو عکساتون چرا هیچ روحانی نیست

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۳:۵۴

خدایا فقط خودت بما رحم کن،

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۵:۰۹

جانا سخن از زبان ما می گویی

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۳:۵۹

.... من اصلا اسماشونم نمیشناسم

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۴:۴۱

دلواپس نباش ما هم خیلی از اینها را نمی شناسیم برای خاطر همین است که از الان دارند روی طبل ها می کوبند و توی بوق و کرنا می دمند که به مردم بشناسانندشان !!

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۴:۳۰

بنظر من آقایان ، مطهری و ظریف و پزشکیان گزینه های مناسبی هستند .

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۵:۰۲

هیچکس‌ به‌فکر‌ مردم‌ بدبخت‌ نیست‌ همه‌ در‌ فکر‌ ریاست

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۵:۱۲

فکر می کردم که قحط الرجال است و شخص مناسبی برای ریاست جمهوری نیست امیدوارم که به این آقایان برنخورد ولی با این اسامی که شما نوشتید حالا دیگه مطمئنم که قحط الرجال است.

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۵:۲۰

تا وقتی این مرفهین بی درد در راس باشند هیچ مشکلی رفع نمیشه

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۵:۲۲

ماشاءالله مملکت در این چهل سال چقدر مغز کل پرورش داده...!!! معلوم نیست با این همه متخصص چرا ما هنوز اندر خم یک کوچه ایم...!!!؟

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۵:۳۸

با سلام منم میخوام کاندید بشم بچها بهم رای بدین مدرکم خیلی بالاس سیکل دارم امید وارم بتونم رای بیارم خخخ

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۶:۳۹

اشکم را درآوردی اشکان ، چه کار کنم بهت رای میدم

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۵:۵۲

به نظرم همین حسن رو بزار تا آخر عمر چون هرکس باشه موجب پسرفت کشور وفراری دادن نخبه ها میشه پس فرقی نمیکنه

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۶:۲۰

خدایا یک ... توشون پیدا نمیشه حداقل یه خوشتیپ توشون بزارید حداقل جلوی کشورهای خارجی پزشوبدیم

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۷:۰۵

واقعا ادم میمونه به کی رای بده یکی از یکی اصلح تر و با کفایتتر ، من که کم اوردم

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۲۲:۲۹

من که یاپابرهنه توشون ندیدم چطورمیخوان دردپابرهنه رادواکنن وووو

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۳ ۰۱:۰۴

حالا ی بار به آقا محسن رای بدیم ببینم چی میشه

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۸:۱۲

فقط روزهای اول وعده میدند وقتی انتخاب بشند بفکر ما مردم نیستند مثلا همین حسن میگفت کاری کنم به پول یارانه هیچ کس احتیاج نداشته باشه ما فکر میکردیم گل و گلستان میشه نه اینکه منظورش این بوده که زندگی اونقدر سخت میشه که با پول ۴۵ یارانه هیچ کاری نمیشه کرد واقعا یارانه خیلی بی ارزش شده تو زندگی مردم شیخ حسن راست میگفت

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۸:۳۳

ههههههههههه

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۸:۵۵

همشون .... فقط اسمشون فرق میکنه

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۸:۵۸

رای من به دولت جوان است آقای سعید محمد دیگه وقتش پیر مردا باید برن کنار و که نوبت جوانست وسلام

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۹:۲۹

من جانباز شیمیایی رای می دهم ولی معیشتی و بنزین برای درمان نمی دهند

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۲۰:۱۱

مگه فرقی هم داره کی انتخاب بشه

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۲۰:۲۵

زرشک

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۲۱:۰۳

همه تکراری و ...چرخش نخبگان هم که اصلا وجود ندارد. حالا همه اینها که سابقه اجرایی داشتند چه تاجی به سر کشور و مردم و حکومت زدند که میگویید حسن خمینی سابقه اجرا ندارد. بنظرم حسن خمینی میتواند انتخابات را پرشورتر و آرا زیادی جمع کند، چون نسبتا چهره جدید است. بهترین چهره اصلاحات : حسن خمینی بعدش شاید کواکبیان و مطهری البته شااااید اصولگراها میتوانند روی احمدی نژاد حساب باز کنند، که البته حسابشان را خراب کرده

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۲۲:۰۴

آقای جهانگیر دوباره چه نقسه ای در سر دارد آقای جهانگیری باعث آقای روحانی دوباره رای بیاره و مملکت را ....

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۲۲:۱۰

رئیس جمهور ایران باید جوان و بادانش باشه فقط سعید محمد

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۲۲:۱۹

مردان بزرگ احمدی نژاد و فتاح و جلیلی دیگران اکثراً شل مغز

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۲۲:۲۰

یا احمدی نژاد یا رییسی بقیه الکیین

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۲۲:۲۲

احمدی نژاد و فتاح و جلیلی

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۲۳:۱۲

با توجه به وفور کاندیدا خیالم راحت شد که آقای محسن رضایی هست

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۳ ۰۱:۵۸

همشون برن کنار احمدی نژاد داره میاد

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۳ ۰۲:۲۴

اونی که مردم بهش اقبال خواهند کرد رو یه کوچولو توضیح دادید ...واقعا نمی فهمید خیلی واضحه کی رای میاره ...

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۳ ۰۵:۳۴

تو آمریکا دوسال نماینده ها باهم رقابت میکنن تو ایران ی هفته مونده به انتخابات هنوز معلوم نیس کی کاندید بشه

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۳ ۰۷:۳۷

کدام یک از اینها از قشر ضعیف جامعه هستن.که درد ملت را درک کنن.انها همه از قشر مرفهه جامعه هستن.چندین ساله فقط رئیس جمهوری مملکت بین اینها پاس کاری میشه.باند بازی شده. ایران فقط یک اقتصاد دان میخواهد.که هیچکدام از این افراد نیستن.

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۳ ۰۷:۴۲

به غیر از دکتر احمدی نژاد بقیه بزنن گاراژ..

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۳ ۰۷:۴۳

خدا کنه یه آدم شریف انتخاب بشه که دل رحم باشه مثل قبلی ها نباشه

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۳ ۰۷:۴۶

رییس‌جمهور قالیباف یا محسن رضایی شک نکنید آخه کدام ... میاد به امثال آخوندی رأی بده که حتی مدیریت ... رو هم ندارن تا چه برسه ممللکت

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۳ ۰۷:۵۱

آقای مطهری خیال می‌کند مثل پدر جایگاه در بین مردم دارند اینطور نیست. بیشترین حاشیه را در مجلس شما داشتید بجای خدمت. لطفا احساس وظیفه و تکلیف نکنید که مردم از جنجالهای سیاسی خسته اند.

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۳ ۰۸:۰۱

درجمع کاندیداهای مذکور جای شمخانی ونوبخت بسیار خالیست زیرا می تواند کنار علی مطهری علی لاریجانی وپزشکیان از حزب کارگزار واصلاح طلب واعتدالگرا . لیست دیدنی تری باشد

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۳ ۰۸:۰۴

خداوندا عملکرد این رجال طوری بوده که هیچ کس نمی دونه چکار کنه کاش مدت ریاست جمهوری یکسال بود.

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۳ ۰۸:۲۲

بین بد و بدتر معمولا بد انتخاب میشه

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۳ ۰۸:۴۰

مردم ب این اصلاح طلبها اصلا رای ندین چونکه از این‌که هستیم بدبختر میشیم ما ملت دلسوز میخوایم ک مارو از فرش ب عرش ببره نه اینکه مارو بیشتر ب زمین بزنه رای ما فقط(سعید محمد)هست و بس

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۳ ۰۸:۴۲

رای ما فقط سعید محمد دیگه هیچکس

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۳ ۰۸:۴۴

مطهری خیلی اعتماد به سقف داری ولی هیچی نیستی

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۳ ۰۸:۴۶

.... شرم کنید لطفا خجالت بکشبد سیر نمیشید چرا

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۳ ۰۸:۴۶

....چون همشون مثل هم هستن

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۳ ۰۹:۰۳

آقای مطهری برای رضای خدا دست از سر ما ملت بردارین

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۳ ۰۹:۴۰

از برادران اهل سنت کسی داوطلب ثبت نام ریاست جمهوری نیست؟!

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۳ ۰۹:۴۶

والا. این آقایون. که همین. الان. هم هستن. کاری هم ازشون. بر نمیاد.. .... مشکل.همینه.همیشه.انتخاباب.رو یه عده. خاص. میچرخه.. .. .

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۳ ۱۰:۰۰

...دیگر تمامه ماجرا

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۳ ۱۰:۰۰

هععععی کی امام زمان میاد ما رو نجات میده😭

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۳ ۱۰:۴۲

یاد واژه آسیاب به نوبت افتادم ...اما مشکلات همچنان مستدام

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۳ ۱۰:۵۸

چرا نظر منو نذاشتی

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۳ ۱۱:۳۳

اگه اینایی که میگم مطهری . لاریجانی.مطهری.جهانگیری بیان و رای بیارن یه بلیت میگیرم میرم پاریس خودمو از نوک برج ایفل میندازم...

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۳ ۱۲:۰۶

بایدکسی ریس جمهورشودکه سختی ورنگ وبی پولی رادیده اینها همشان شکمشون پره.. فقط.اینها میخواهن ریس جمهورشوندبیشترپول به جیب بزنندفکرمردم نیستن.کدام یک اینهاگفته میتونیم گرانی را کم کنیم یاتورم را زیرچنددرصدکنیم.

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۳ ۱۲:۲۰

کشتی به گل نشسته ایران فقط توسط دو سردار خودساخته دکتر جلیلی و سعید محمد نجات پیدا میکند ولاغیر

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۳ ۱۲:۳۱

بنظر من بهتر اصلاح طلبان روی یک گزینه قوی فکر کنند والا و الا قافیه را باختند اصول گرایان بعلت وجود تفرقه بین آنها احتمالا با چند کاندید خواهند آمد و در اینصورت که بخت بیشتر با اصلاح طلبان خواهد بهترین گزینه اصول گرایان شاید ابراهیم رییسی باشد که با توجه به جبهه متفرق اصول گرایان باز هم بخت اول نخواهد بود اصلاح طلبان بهترین گزینه آنها ظریف است و با برگ ظریف پیروزی اونها قطعی ای است.

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۳ ۱۳:۳۷

اگر راست میگین بیاین دارایبهای این رجل سیاسی رو بررسی کنین و مردم را در جریان مال و اموالشون قرار بدین تا مردم راستی ازمایی را از شما یاد بگیرن

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۳ ۱۳:۵۲

با چه منطق و استدلالی رو احمدی نژاد اصرار میکنید بد نبست مطالعه ایی رو عملکرو ۸ ساله ای ایشان داشته باشین

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۳ ۱۳:۵۳

سلام . رئیس جمهور قطعی آینده سعید محمد است ، چه پیش بینی باشد چه رویای صادقه ، قطعا رئیس جمهور است و بقیه فقط تبلیغات برا شور انتخاباتی دارن .

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۳ ۱۴:۴۹

همه ی اینا پیر هستن ومن دیگر به پیر ها رای نمیدهم

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۳ ۱۵:۰۵

یا احمدی نژاد ...یا هیچ کس!!!!!!!!!

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۳ ۱۵:۲۰

در مورد سعید محمد هیچی نگفتید چرا؟

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۳ ۱۵:۴۱

تو را خدا بزارید یه دوره من رئیس جمهمور شوم .بلکه خانوادم وخویشاوندانم به نوایی برسند

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۳ ۱۵:۴۴

فقط فتاح ویا مطهری چون هردو از دوتقریبا مستقل وپاکدست هستند ا-فتاح ۲-مطهری

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۳ ۱۶:۲۱

خدا کنه احمدی بشه من اون زمان کارگر بتون ریزی بودم و زندگیم می‌چرخید الان چی مردم دقت کنید وسلام

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۳ ۱۶:۳۴

تو را خدا ریس جمهور آینده از تهران ... شده نباشد برید از شهرستانها انتخاب کنید که راه ... را بلد نباشه

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۳ ۱۷:۳۷

جالبه میگویید که در صورتی که حرفهای یتان نیش تهمت افترا کنایه اینچیزها باشد چاپ نمیشود چطور شد چهار سال پیش خیلی از همین اقایان امدند توی تلویزیون نشستند انقدر به هم زدند که انسرش ناپبدا بود اکر ان حرفهایی که زدند دروغ بوده باشد که ای وای او و اگر راست باشد وای بر انها چقدر گفتند که چه مقدار و کجا چه کردند جواب چه بود ان صحبتها حقیقت بود یا دروغ برای ان ادمهایی که میخواستند برای مردم کشور بسازند با دروغ ،، اگر اقایی که امد در مورد رئیس مجلس سخنانی را ایراد کرد دروغ گفته که ای وای بر او و مردمی که اینان در سرنوشت مملکت اثر گذار هستند اگر هم راست باشد که دیگه بدتر شما هم می خواهید چاپ کنید میخواهید چاپ نکنید

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۴ ۰۵:۵۶

اول هیچکدام دوم فتاح سوم مطهری چهارم حسین دهقان

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۴ ۰۶:۰۶

آخوندی و احمدی نژاد چر تمثال مبارکشان نیست؟....همه سرمایه وپولمان در بورس آقایان رفت.

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۸ ۱۷:۳۰

ما رییس جمهوری میخوایم که بتونه مفاسد اقتصادی رو برطرف کنه نه مال فلان جناح باشه .....یکیو می خوایم که ساختار ساز باشه نه محبوب ....

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۹ ۱۰:۱۱

ما فقط یکی رو میخوایم که نه کاری به سیاست ، نه اقتصاد ، نه کشاورزی و... نداشته باشه. یه مقایسه کنیم با قبلی ها ببینیم چی میشه. ترجیحا حال زیاد حرف زدن هم نداشته باشه که بهتر

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۲۱ ۰۹:۰۷

من فکر میکنم اگه احمدی نژاد بیاد با رای بالای 30 میلیون رای را برده اگه احمدی نژاد نیاد پای صندوق ها شلواغ نمیشه زنده باد دکتر محمود احمدی نژاد

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۲۴ ۱۲:۲۲

سلام

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۲۲ ۱۵:۲۳

سلام بر همه عزیزان انتخابات ریاست جمهوری سال 1400بدون احمدی نژاد معنی ندارد و قطعا پیروزی از آن دولت بهار است انشأالله

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۲۸ ۱۹:۰۰

فقط دکتر محمد سرافراز بخاطر مبارزه با فساد در صداسیما گزینه مناسبی برای ریاست جمهوری

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۰۲ ۲۰:۱۹

رفتیم مرحله بعد ای خدا من غلط کردم نمیخوای تمومش کنی این بازی تاجو تختو...

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۱۰ ۱۹:۴۹

فکر میکنم ب احتمال زیاد احمدی نژاد رای بیاره

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۲۳ ۲۱:۱۹

باید احمدی نژاد انتخاب بشه

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۱۹ ۱۱:۱۹

چشاتونوخوب باز کنید عقلتونم بکار بگیرید کاندیداهای اصلح ایت الله رئیسی اقای قالیباف اقای سعید جلیلی واقای سعید محمد چرا دنبال افراد .... میرید؟

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۲۴ ۱۶:۰۰

احمدی نژاد اگه رد صلاحیت نشه رائ میاره ولی من نظرم قالیبافه

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۲۴ ۱۹:۳۵

فقط آقای احمدی نژاد

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۲۵ ۱۶:۵۷

همتون درمقابل آقای دکتر احمدی نژاد هیچی نیستین به درد هیچ کاری هم نمیخورین الکی فقط شعار میدین خدا شاهده که همین انسان شریف چقدر به مردم رسیدگی کرد واز جون مایه گذاشت.آخه چرا ایشون رد صلاحیت میکنید بی مروتها اگه یه آدم درست تو مملکت باشه ایشونه

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۲۷ ۱۳:۲۲

یک مدیر انقلابی در این عکس نیست و ان اقای دکتر طهرانچی است ........

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۱ ۰۰:۵۸

خدا کنه یکی بیاد که فکر مردم باشه قول میده عمل کنه انتخاب میشه بد نزنه زیرش

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۵ ۰۰:۰۷

اینهای که از احمدی نژاد بدشان میایند ردصلاحیت نشه نفر اوله رییس جمهوری