• دوشنبه / ۱۷ اسفند ۱۳۹۴ / ۱۳:۱۸
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 94121711199
  • منبع : فضای مجازی

چرا 8 مارس روز جهانی زن است؟ + تصاویر

آنچه امروز تحت عنوان حضور اجتماعی و مشارکت سیاسی زنان شناخته می‌شود، در کمتر از 100 سال قبل آرزویی بود که جنبش‌های حقوق زنان برای رسیدن به آن مبارزه می‌کردند.

آنچه امروز تحت عنوان حضور اجتماعی و مشارکت سیاسی زنان شناخته می‌شود، در کمتر از 100 سال قبل آرزویی بود که جنبش‌های حقوق زنان برای رسیدن به آن مبارزه می‌کردند.

به گزارش ایسنا به نقل از «فرادید»، با آغاز قرن بیستم به دنبال پیشرفت‌های صنعتی جهان مدرن و بعدها وقوع دو جنگ ویرانگر جهانی زمینه برای افزایش مشارکت اجتماعی و سیاسی زنان فراهم شد.

افزایش مشارکت اجتماعی زنان با کار در کارخانه‌ها و ادارات و بعدها در جبهه نبرد به عنوان امدادگر اولین گام‌ها برای احقاق مطالبات اجتماعی آنها بود. در آن روزها شرایط کاری سخت با دستمزد کم برای زنان باعث شد آنها دست به اعتراض علیه آنچه «نابرابری» می‌دانستند، بزنند.

شناخته‌شده‌ترین نماد مبارزه اجتماعی زنان در تاریخ معاصر مربوط به هشتم مارس 1908 میلادی و اعتراض به همین شرایط سخت کاری بود. در این روز گروهی از زنان کارگر در یک کارخانه نساجی در نیویورک دست به اعتراض زدند. رئیس کارخانه برای جلوگیری از گسترش اعتراض آنها را در کارخانه محبوس کرد اما یک آتش‌سوزی مشکوک باعث شد نزدیک به 129 تن از زنان کارگر جان خود را از دست بدهند.

در آن سال‌ها زنان در کشورهای مختلف اروپایی و امریکا در کنار مبارزه برای رفع تبعیض و استثمار کاری برای احقاق حق مشارکت سیاسی نیز مبارزه می کردند. حق رای و مشارکت زنان در انتخابات محصول جنبش‌هایی است که در آغاز قرن بیستم شکل گرفت. به روایت تاریخ، نیوزیلند نخستین کشور مستقلی بود که در سال 1893 حق رأی زنان در آن به رسمیت شناخته شد.

چندی پیش از این تاریخ یعنی به سال 1866 جنبش حقوق زنان در انگلستان مبارزه برای رسیدن به حق مشارکت سیاسی را آغاز کرده بود اما این جنبش در سال 1918 توانست به حق رای برسد. چیزی که در امریکا به سال 1920 و در فرانسه به سال 1944 به وقوع پیوست.

خبرگزاری رویترز در آستانه هشتم مارس روز جهانی زن نگاهی انداخته به 100 سال قبل و زمانی که زنان در کارخانه و اداره و پشت جبهه جنگ حضور داشتند؛ روزهایی که آنها در شرایط سخت و نابرابر به کار مشغول بودند و محدودیت‌ها هنوز امکان مشارکت سیاسی و اجتماعی فعال آنان را فراهم نکرده بود.

کار زنان در رختشوی‌خانه، سال 1905

زنان کارگر که در معادن بلژیک کار می‌کنند، حدود 1915 میلادی

سه تن از زنان کشاورز در مزارع «سم» درشمال فرانسه، حدود 1917 میلادی

زنان در حال کار در کارخانه موتورسازی «لینگلن» در «دیترویت»، سال 1918

زنان در جریان جنگ جهانی اول در کارخانه مهمات‌سازی شیکاگو، سال 1914

زنان در یک کارگاه آسیاب آرد در انگلستان، سال 1918

زنان در اداره نیروی دریایی در «بروکلین» امریکا

زنان عضو ارتش آمریکا در جنگ جهانی اول

یک زن در حال جارو کردن خیابان در آلمان

از چپ به راست: «نلی براون»، «لوسیا مک کالیک»، «ماری برین» و «فلورنس هیج» چهار تن از زنان دانشمند آمریکایی در آزمایشگاه

زنان لباس‌های سربازان جنگ جهانی اول را می‌دوزند، سال 1917

زنان کارمند در آمریکا

سه تن از فعالان حقوق زنان در مقابل ساختمان کنگره آمریکا طوماری برای حق رای در دست گرفته‌اند، ژوئن 1917

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۱۲-۱۷ ۱۷:۳۵

درود بر اين زنان که نيروي کار آنها در به حرکت در آوردن چرخ جامعه بسيار موثر است

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۱۷ ۲۳:۵۲

ولي امروزه داره افراط ميشه

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۱۸ ۱۶:۳۶

سلام 100 سال گذشت. بسياري از محدوديت‌ها برداشته شد و امکان مشارکت سياسي و اجتماعي فعال زنان فراهم به ظاهر فراهم شد. اما چرا وضع پوشش زنان در غرب در اين صد سال اين همه تغيير کرد؟ وضع پوشش زنان در اين عکس ها با امروز را مقايسه بفرماييد! به نظر يک جاي کار مي لنگد...

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۱۸ ۲۳:۱۷

احسkت به زناني که با گذشتن از آسايش امروز،راحتي و آرامش را براي خانواده به ارمغان مي آورند و صد احسنت به مرداني که با قبول جايگاه زن به عنوان يک انسان ،به آنان حق انتخاب مي دهند. اين روز به نام انسان گرامي باد.