• یکشنبه / ۱۵ دی ۱۳۸۷ / ۱۴:۰۸
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 8710-09797

داودي در نشست خبري مشترك با نوري‌المالكي: بايد روابط عميق‌تر اقتصادي با عراق داشته باشيم اميدواريم رابطه تجاري ايران و عراق به 10 ميليارد دلار برسد

معاون اول رييس‌جمهور با تاكيد بر تاييد تلاش‌ها و تدابير دولت و ملت عراق براي پيش‌برد روند سياسي اين كشور گفت: اميدواريم اين تلاش‌ها حقوق ملت عراق را احقاق كند.

به گزارش خبرنگار سياسي ـ خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، پرويز داودي، معاون اول رييس‌جمهور ظهر يك‌شنبه در مراسم بدرقه نوري المالكي، نخست‌وزير عراق با اشاره به گفت‌وگوهاي سياسي انجام گرفته در اين سفر گفت: در اين دوره از گفت‌وگوها تماميت ارضي، وحدت ارضي و حاكميت دولت عراق كه ايران بارها از آن حمايت كرده مورد بحث قرار گرفت و هم چنين تدابير دولت و ملت عراق براي پيشبرد روند سياسي‌شان كه مورد تاييد ايران بوده نيز مورد بحث قرار گرفت كه اميدواريم نتيجه اين تلاش‌ها احقاق حقوق ملت عراق را در پي داشته باشد.

وي بحث بر سر موضوع غزه و تاكيد دو كشور بر توقف حملات و امدادرساني به مردم غزه را از ديگر مباحث مطرح در مذاكرات عنوان كرد.

به گفته داودي بحث بر سر گسترش همكاري‌هاي كشورهاي حاشيه خليج‌فارس با ايران و ايجاد خطوط حمل و نقل انرژي چهارجانبه ميان ايران، تركيه، سوريه و عراق را از جمله ديگر مباحث مطرح در مذاكرات انجام گرفته در جريان سفر نوري المالكي به تهران عنوان كرد.

معاون اول رييس‌جمهور، كشور عراق را به لحاظ علايق تاريخي، فرهنگي، همسايگي و ريشه‌هاي عميق دوستي دو ملت براي جمهوري اسلامي ايران مهم توصيف كرد و گفت: با توجه به عمق اين روابط و تحولات عراق احساس شد كه ما بايد روابط عميق‌تر اقتصادي با عراق داشته باشيم كه براساس دعوت جمهوري اسلامي ايران المالكي به تهران آمد تا روابط اقتصادي را با عمق بيش‌تري گسترش دهيم.

او ادامه داد: بر روي موضوعات مختلفي نظير برق، راه، زوار و بازارچه‌هاي مرزي بحث‌هايي صورت گرفت كه در ارتباط با بحث تجارت اميدواريم بتوانيم رقم 4 ميليارد دلار رابطه تجاري را به 10 ميليارد دلار برسانيم.

داودي صدور خدمات فني و مهندسي به عراق را از ديگر موضوعات مطرح ميان هيات‌هاي ايراني و عراقي بر شمرد و اظهار كرد: توافق شد كه شركت‌هاي پيمانكاري ايراني با حجم بيش‌تري وارد عمل شوند و تجارت حرفه‌يي و بازارچه‌هاي مرزي مدنظر قرار گيرد.

به گفته وي بحث بر سر نمايشگاه‌هاي تخصصي و ايجاد تسهيلات بيش‌تر براي زوار در امور حمل و نقل از ديگر مباحث مطرح شده است كه در كنار آن پاكسازي اروند و تعيين خطوط مرزي در خاك و در اروند رود مورد توافق قرار گرفت و بحث‌هايي بر سر آن حادث شد.

معاون اول رييس‌جمهور هم‌چنين از زمينه‌سازي براي برگزاري اجلاس حمل و نقل براي گستردگي حمل و نقل دو كشور خبر داد و اضافه كرد: قرار است در عراق 11 هزار مگاوات نيروگاه جديد ايجاد شود كه از پيمانكاران نيز دعوت به عمل آمده و هم اكنون سه نيروگاه توسط پيمانكاران ايراني در حال ساخت است.

او گفت: قرار است خط 230 كيلووات انتقال برق از ايران به عراق از طريق كردستان عراق نيز ساخته شود و بازارچه‌ها و شهرك‌هاي صنعتي مشترك عملياتي شود.

معاون اول رييس‌جمهور از سفر وزير نفت عراق در آينده‌اي نزديك براي توافق در جهت عملياتي كردن خط لوله آبادان ـ بصره نيز خبر داد.

به گفته داودي قرار است در ارتباط با مسايل بانكي و تسهيلات لازم نيز مقامات بانك مركزي و وزارت اقتصاد و امور دارايي مباحثي را مطرح و مشكلات در اين زمينه را حل كند كه در كنار آن در كميسيون اقتصادي دولت نيز مقرر شده مبلغي براي بخش مسكن عراق در نظر گرفته شود.

وي اضافه كرد: دو طرف شهرك صنعتي مشترك را نيز در دستور كار دارد كه اميدواريم تمامي اين بحث‌ها در آينده‌اي نزديك يك تحول خوب در روابط اقتصادي دو كشور ايجاد كند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha