• یکشنبه / ۲۸ آذر ۱۳۹۵ / ۱۲:۳۲
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 95092817017
  • خبرنگار : 71214

واردات رسمی بیش از ۸ تن بادام‌هندی ممنوع‌الورود!

واردات رسمی بیش از ۸ تن بادام‌هندی ممنوع‌الورود!

درحالیکه وزارت کشاورزی بارها نسبت به قاچاق بودن بادام هندی و دیگر محصولات خشکباری هشدار داده و اعلام کرده که بادام هندی‌های موجود در بازار مجوز واردات ندارند و قاچاق هستند، بالغ بر هشت تن از این محصول از طریق مبادی رسمی استان شیراز به کشور وارد شده است.

به گزارش ایسنا، سالانه بیش از یک میلیون و ۱۸۵ هزار تن انواع محصولات خشکباری اعم از پسته، بادام، گردو، کشمش، فندق، توت، انجیر و بادام زمینی در کشور تولید می شود که با توجه به حجم بالای تولید و تنوع آن‌ها، سال‌هاست که وزارت جهاد کشاورزی واردات محصولات خشکباری را ممنوع کرده و این تولیدات علاوه بر تامین بازار داخلی،   به سبد صادراتی بخش کشاورزی تبدیل شده‌اند.

این در حالی است که بر اساس آمار رسمی منتشر شده طی هشت‌ ماه نخست امسال هشت تن و ۵۸۰ کیلوگرم بادام هندی به ارزش ۲۹ هزار و ۱۷۲ دلار از امارات و از طریق منطقه ویژه اقتصادی شیراز به کشور وارد شده است. در صورتیکه مدیرکل دفتر میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی در این باره به ایسنا گفته بود که "با توجه به میزان و تنوع تولید محصولات خشکباری هیچ کمبودی برای تامین آن در کشور نداریم و واردات این محصولات ممنوع است و بر همین اساس تمام محموله‌های بادام هندی مجوزی نداشته و قاچاق محسوب می شوند و از آن‌جا که حتی در صورت نبودن این نوع از خشکبار مردم می‌تواند به راحتی از تنوع این محصولات استفاده کرده و ویتامین و پروتئین مورد نیاز خود را از ۲۲ قلم آجیل و خشکبار تولید شده در کشور تامین کنند مجوزی برای واردات بادام هندی نمی‌دهیم".

این در حالی است که نه تنها این آمار واردات بادام هندی که به صورت رسمی صورت گرفته است، ناقض این اظهارات و مجوزهای صادر نشده است بلکه شاید ده‌ها برابر آن به صورت غیر رسمی و قاچاق به کشور وارد شود که به عنوان مثال می توان به کشف ۱۰ تن بادام هندی قاچاق به ارزش بالغ بر ۲.۵ میلیارد ریال از سوی پلیس آگاهی کهگیلویه و بویراحمد طی روزهای گذشته اشاره کرد.

 گرچه برخی تشکل‌های بخش خصوصی مانند رئیس اتحادیه آجیل‌فروشان و خشکبار تهران معتقدند که وزارت جهاد کشاورزی با صادر نکردن مجوز برخی محصولات خشکباری مانند بادام هندی که در داخل تولید نمی‌شود یا فندق که به دلیل سرمازدگی پارسال، تولیدش کاهش پیدا کرده است، عامل افزایش ۳۰ تا ۶۰ درصدی قیمت این محصولات شده است اما صادرات بالغ بر دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلاری انواع محصولات خشکباری ایرانی به بیش از ۱۷۰ کشور جهان نشان‌دهنده این مسئله است که نه تنها نیازی به واردات خشکبار نداریم بلکه کشوری صادرکننده در این زمینه به شما می‌رویم و با توجه به آفات و بیماری‌های نباتی و گیاهی که گریبان‌گیر محصولات داخلی‌مان شده است، وزارت جهاد کشاورزی باید بیش از پیش نسبت به این مسئله حساس باشد و آن‌ را جدی بگیرد نه اینکه در استانی مانند کهگیلویه و بویر احمد بادام هندی به عنوان محموله قاچاق  کشف و توقیف شود و در استانی دیگر مانند شیراز همین محصول از مبادی رسمی به کشور وارد شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۱۶:۰۳

بادام هندی در ایران قابلیت تولید ندارد چون مخصوص مناطق استوایی است. استفاده از عبارت خشکبار به صورت کلی و بادام هندی به صورت اخص تنها سواد و معلومات عمومی نویسنده گزارش رو به چالش می کشه.

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۱۸:۰۳

خوب اینکه تولید داخلی نداریم، مشخصه و در گزارش هم عنوان شده اما با توجه به تنوع و فراوانی در تولید انواع محصولات خشکبار در کشور و داشتن رتبه بالا در تولید و صادرات این محصولات، نیاز به واردات نداریم

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۱۸:۱۹

سلام. کلا چندین ساله هر وقت میگن واردات چیزی ممنوع شد یعنی منتطر ورود انحصاری اون توسط یکی از دولتی‌ها باشید. مردم هم نخودی