• شنبه / ۷ اسفند ۱۳۹۵ / ۱۵:۲۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 95120704452

کارشناسان ادعای ترامپ درباره برتری اتمی روسیه را رد می‌کنند

دونالد ترامپ اعلام کرده که زرادخانه‌ی اتمی روسیه از ایالات متحده نیرومندتر است و آمریکا باید این عقب‌ماندگی را جبران کند. کارشناسان نظامی این ادعا را رد می‌کنند و می‌گویند موضوع فقط بر سر شمار کلاهک‌های اتمی نیست.

به گزارش ایسنا، شماری از کارشناسان نظامی مخالفت خود را با اظهارات اخیر دونالد ترامپ مبنی بر برتری تسلیحات اتمی روسیه نسبت به ایالات متحده آمریکا اعلام کردند. رئیس جمهوری آمریکا اخیرا گفته بود که ارتش ایالات متحده را این خطر تهدید می‌کند که در مقایسه با زرادخانه‌ی اتمی روسیه دچار عقب‌ماندگی شود.

اما کارشناسان نظامی روز جمعه از برتری فنی سیستم‌های حامل آمریکا سخن گفتند که به راحتی می‌تواند برتری عددی کلاهک‌های اتمی روسیه را جبران کند.

"ادعای غیرقابل فهم"

استفن شوارتس، ناشر پیشین مجله تخصصی "بولتن علوم اتمی" گفت که برای او و بسیاری از همکارانش این ادعای ترامپ قابل فهم نیست که آمریکا در زمینه‌ تسلیحات اتمی از کشوری عقب افتاده است.

هانس کریستنسن از "فدراسیون علوم آمریکا" نیز تصریح کرد که ظاهرا باید ظرفیت‌های اتمی ایالات متحده آمریکا را برای دونالد ترامپ توضیح داد.

به گزارش دویچه‌وله، ترامپ روز پنجشنبه در گفت‌وگویی با خبرگزاری رویترز از لزوم گسترش زرادخانه‌ی اتمی ایالات متحده سخن گفت. او اعلام کرد که آمریکا را خطر عقب‌افتادگی در این پهنه تهدید می‌کند، اما این کشور همواره باید در این عرصه پیشتاز باشد.

طبق داده‌های یک بنیاد نظامی، در حال حاضر آمریکا دارای ۶۸۰۰ کلاهک اتمی است و روسیه با داشتن ۷۰۰۰ کلاهک اتمی از این کشور پیش افتاده است.

کهنگی زیردریایی‌های اتمی روسیه

 

اگر چه کارشناسان نظامی برتری عددی روسیه را در داشتن کلاهک‌های اتمی تایید می‌کنند، اما شوارتس معتقد است که بیشتر موشک‌های بین‌قاره‌ای روسیه در محل‌های شناخته شده‌ای در این کشور مستقر هستند. افزون بر آن زیردریایی‌های مجهز به موشک‌های اتمی روسیه نیز از نظر تکنولوژیک کهنه و بعضا از کار افتاده‌اند و به ندرت بنادر روسیه را ترک می‌کنند.

این کارشناس می‌افزاید، در مقابل ایالات متحده دارای یک ناوگان "آسیب‌ناپذیر" از زیردریایی‌هاست که در آب‌های دو اقیانوس‌ اطلس و آرام غیرقابل ردیابی هستند. افزون بر آن نقشه‌هایی برای تولید موشک‌ها، بمب‌افکن‌ها و زیردریایی‌های اتمی تازه وجود دارد.

وزارت دفاع آمریکا در سال ۲۰۱۲ در گزارشی این تصور کنگره را باطل اعلام کرد که روسیه می‌تواند به سیطره‌ی استراتژیک دست یابد.

در این گزارش آمده بود که سناریوی معتبری درباره‌ی گسترش توان اتمی روسیه وجود ندارد و این کشور تنها زمانی می‌تواند در این راستا فعال شود که مسکو قراردادهای کنترل جنگ‌افزار اتمی را دور بزند یا آنها را ملغی اعلام کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha