• پنجشنبه / ۸ تیر ۱۳۹۶ / ۱۴:۲۱
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 96040803314
  • خبرنگار : 71429

دادستان مرکز استان گلستان:

دادستان‌ها جایگاهی بسیار حساس و مهم در قوانین موضوعه ایران دارند

دادستان‌ها جایگاهی بسیار حساس و مهم در قوانین موضوعه ایران دارند

دادستان عمومی و انقلاب گرگان گفت: دادستان در مقام مدعی العموم دارای بیش از ۳۶۰ وظیفه است و از این نظر دارای جایگاهی ممتاز و بسیار حساس و مهم در صیانت از حقوق عامه و در قوانین موضوعه جمهوری اسلامی ایران است.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دادستانی کل کشور، حجت السلام والمسلمین حقی با حضور در برنامه امروز خانواده یک با تبریک هفته قوه قضاییه و گرامیداشت یاد و خاطره شهید بهشتی و سایر شهدای هفتم تیر با اشاره به نقش و وظیفه دادسراها در رسیدگی های کیفری گفت: دادستان یا مدعی العموم سابقه ای دیرینه در نظام قضاییی ما دارد و در قوانین اسلامی و ایرانی ما بوده و بعدها به اروپا رفته است بر همین اساس شاید برخی‌ها گمان می‌کنند که این جایگاه قضایی بر گرفته از قوانین نظام حقوقی غرب است که در واقع چنین نیست.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان گلستان با اشاره به این که دادستان‌ها در سه حیطه اداری، قضایی و نظارتی دارای وظایفی هستند گفت: به عنوان مثال ارائه گواهی عدم  سوء پیشینه از وظایف اداری دادسراهاست، اما گسترده‌ترین و عمده‌ترین حیطه وظایف دادسراها در بخش قضایی است که رسیدگی به پرونده‌های کیفری، نظارت بر امور زندان‌ها، نظارت بر ضابطین عام و خاص از جمله آنهاست.

حقی نظارت بر امور عمومی جامعه، امنیت مردم و پیگیری اتفاقات و حوادثی را که جنبه  عمومی دارند از جمله دیگر وظایف دادستان‌ها دانست و افزود: نظارت بر امور مزایده‌ها، نظارت بر عملکرد وزارتخانه‌ها، تحقیق، محاکمه و مجازات متهمان از دیگر وظایف دادستان‌هاست.

دادستان گرگان در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص شرایط و تکالیف زوجین نسبت به یکدیگر و پرداخت نفقه به تشریح آن پرداخت و تاکید کرد: قانونگذار  در هر کدام از موارد مربوط به تکالیف زوجین و عدول از این تکالیف از سوی زن یا مرد ضمانت‌های اجرایی لازم را در نظر گرفته است از جمله هرگاه مردی تعمدا از پرداخت نفقه سر باز بزند به حبس از ۶ ماه تا ۲ سال محکوم می‌شود.

حقی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره مجازات عدم ثبت ازدواج با توصیه به تمام زوجین در خصوص ثبت ازدواج در دفترخانه‌های رسمی گفت: اگر کسی مرتکب عدم ثبت رسمی ازدواج شود به پرداخت جریمه از ۲ تا ۱۰ میلیون تومان محکوم خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha