• سه‌شنبه / ۲۰ تیر ۱۳۹۶ / ۱۲:۱۳
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 96042011171
  • خبرنگار : 71467

بدهی ۲۰۰۰میلیارد تومانی ثامن‌الحجج به بانک مرکزی

نوبت به سپرده‌گذاران ۱۰۰میلیونی رسید

نوبت به سپرده‌گذاران ۱۰۰میلیونی رسید

پرونده تعاونی اعتباری منحل شده ثامن‌الحجج بار دیگر به جریان افتاد و زمان اجرای تعهدات در مقابل پرداخت مانده سپرده‌های تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان فرا رسید. پرداخت تعهدات ثامن‌الحجج با خط اعتباری بانک مرکزی موجب شده تا این بانک با طلب حدود ۲۰۰۰ میلیارد تومان بزرگترین طلبکار ثامن‌الحجج باشد.

به گزارش ایسنا، ثامن الحجج به عنوان یکی از بزرگ‌ترین تعاونی‌های اعتباری غیرمجاز در بازار غیرمتشکل پولی بود که از دهه ۱۳۸۰ فعالیت خود را آغاز کرده و به مرور زمان قدرت گرفته بود، اما به هر حال در نتیجه فعالیت‌های خارج از چارچوب و قواعد بانک مرکزی و در روالی بی ضابطه همراه با تخلفات ساختاری، مدیریتی و مالی قدرت ایستادگی را از دست داد و در نهایت در سال ۱۳۹۴ از هم پاشیده شد.

فروپاشی ثامن الحجج با بیش از یک میلیون و ۲۵۰ هزار فقره حساب، همراه شد با ورود بانک مرکزی و مراجع قضایی برای ساماندهی روال این تعاونی و به ویژه سپرده‌گذاران آن که راهی جز تجمع برای دریافت حق و حقوق خود نداشتند. به هر صورت در نتیجه تصمیم گیری‌های انجام شده از سوی دستگاه‌های ذیربط قرار بر این شد تا مجموعه تعهدات ثامن الحجج با انتخاب بانک پارسیان به عنوان بانک عامل و کانال بانک مرکزی برای پرداخت تعهدات این تعاونی آغاز شود.

از بهمن ماه سال ۱۳۹۴ و همزمان با دهه فجر بود که پرداختی مرحله‌ای سپرده‌های کمتر از پنج میلیون تومان در دستور کار قرار گرفت و به ترتیب تا ۱۰ میلیون و ۳۵ میلیون تومان پیش رفت. چندی نکشید که در مهرماه سال ۱۳۹۵ نوبت به تعیین وضعیت سپرده‌های کلان و تا سقف ۱۰۰ و در ادامه ۲۰۰ و ۳۰۰ میلیون تومان رسید. اما تفاوت اینجا بود که در فاز پرداخت سپرده‌های ۱۰۰ تا ۳۰۰ میلیونی شرایطی تعریف شد، به طوری که سپرده‌گذاران می‌توانستند به شعب بانک پارسیان مراجعه و وضعیت حساب‌های خود را مشخص کنند، اما پرداختی به آنها به طور کامل انجام نمی‌شد، بلکه مشروط بود.

بر این اساس این سپرده‌گذاران می‌توانستند هر کدام ۳۵ میلیون تومان از مبلغ سپرده خود را دریافت کرده، مشروط به این که تعهدی مبنی بر عدم مطالبه باقی مانده وجوه خود را طی بازه زمانی مشخصی به بانک پارسیان ارائه کنند تا در این مهلت بانک پارسیان بتواند دارایی‌ها و املاک ثامن الحجج را به وجوه نقد تبدیل کرده و مانده حساب مشتریان تا سقف ۱۰۰ و ۳۰۰ میلیون تومان را پرداخت کند.

بنابراین مهلت ۱۴ تا ۱۷ ماهه‌ای بعد از تعیین وضعیت حساب مشتریان تعریف شد. اکنون با گذشت این دوره، زمان آن رسیده که بانک پارسیان به تعهد خود در مقابل سپرده‌گذارانی که پیش‌تر تا ۳۵ میلیون تومان از وجوه خود را دریافت کرده‌اند، عمل کند. این در حالی است که از امروز همزمان با ۲۰ تیرماه و در مرحله اول سپرده‌گذاران تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان می‌توانند با مراجعه به شعب بانک پارسیان و با در دست داشتن تعهدنامه‌ای که در قبال تعیین وضعیت حساب خود در اختیار دارند، مانده وجوه را دریافت کنند.

این در حالی است که پرداخت سپرده‌های تعهدی فقط در همان شعبه که رسید تعهدنامه در آن امضاء شده امکان پذیر است. از سویی دیگر اگر سپرده‌گذاری چند روز پس از تاریخ سررسید هم مراجعه کند، مشکلی وجود نداشته و فعلا مهلتی برای مراجعه تعیین نشده است.

سپرده‌گذاران باید توجه داشته باشند که در صورتی فرصت مراجعه به شعب پارسیان را دارند که برگه تعهدنامه آنها حداکثر در مابه‌التفاوت بین ۳۵ تا ۱۰۰ میلیون تومان قرار داشته باشد، یعنی اگر پیش‌تر ۳۵ میلیون تومان را دریافت کرده‌اند اکنون حداکثر باید مجموع مبلغ تعهدنامه‌ای که دارند ۶۵ میلیون تومان باشد.

اما در رابطه با سپرده‌های بالای ۳۰۰ میلیون تومان نیز باید یادآور شد بر اساس آنچه که مسئولان مربوطه اعلام کرده‌اند، تعیین تکلیف سپرده‌گذاران بالاتر از ۳۰۰ میلیون تومان مشروط به کفاف دارایی‌های تعاونی خواهد بود.

این در شرایطی است که پرداخت وجوه سپرده‌گذاران ثامن الحجج براساس خط اعتباری بیش از ۲۰۰۰ میلیارد تومانی است که بانک مرکزی به تدریج در اختیار بانک پارسیان قرار داده و در حال حاضر بانک مرکزی بزرگ‌ترین طلبکار اعتباری ثامن الحجج محسوب می‌شود. در این بین بانک پارسیان هیچ پولی از منابع خود پرداخت نمی‌کند، بلکه تنها کانالی برای اجرای تعهدات ثامن الحجج به شمار می‌رود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha