مديرعامل سايپا گفت: سياست مديرعامل مهار شده با دو عضو هيات مديره موظف را نميپذيرم.
احمد قلعهباني در گفتوگو با خبرنگار صنعت خودرو خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در حاشيه مجمع عمومي شركت سايپا ديزل در پاسخ به اين سوال كه آيا سياست "يا همه يا هيچكس" را در برابر تغييرات مديريتي اجباري اعمال ميكنيد؟ گفت: تغييرات، تنها اگر توجيه داشته باشد، قابل قبول است.
وي در مواجهه با اين سوال كه آيا بالا گرفتن بحث ماندن مديرعامل سايپا منوط به تغيير مديرعامل پارس خودرو و برخي مديران سايپاست و اين كه آيا وي هفته گذشته به دليل تغيير مديران سايپا تهديد به استعفا كرده بوده، بدون تاييد يا تكذيب اين مطالب گفت: به زودي همه چيز مشخص ميشود و اميدواريم درخصوص تغييرات مديران تا مجمع آينده شركت به نتيجه نهايي برسيم.
وي، همچنين در مواجه با سوال برخي سهامداران سايپا مبني بر بيم از سقوط سهام اين شركت به عنوان يكي از اصليترين شركتهاي بورس تهران در پي تغييرات مديريتي گفت: فعلا تغيير مديرعامل در حد حرف است و من سر كارم هستم.
گفتني است، طهماسبي - وزير صنايع - هفته گذشته در پاسخ به سوال خبرنگاران مبني بر احتمال بركناري قلعهباني از مديرعاملي شركت سايپا تنها به بيان اين جمله بسنده كرده بود كه "اين موضوع در حال بررسي است."
از طرفي اميري - مديرعامل پارس خودرو - هم گفته است: قلعهباني هنوز مديرعامل گروه خودروسازي سايپا و فقط از هيات مديره سايپا كنارهگيري كرده است.
وي ادامه داده بود: هنوز مديرعامل پارس خودرو هستم و تا وقتي كه از من بخواهند، كار خواهم كرد.
وي در پاسخ به اين سوال كه علت كنارهگيري قلعه باني از هيات مديره و تغيير آريا فر - مدير عامل سازهگستر (شركت تامين كننده قطعات سايپا) - چيست و آيا خبرهاي موجود مبني بر فشار وزارت صنايع براي تغيير مديران بلند پايه سايپا از پستشان صحت دارد؟ گفته بود: در اين باره حرفي براي گفتن ندارم.
لازم به يادآوري است، آريافر كه پس از قلعهباني نفر دوم سايپا محسوب ميشود، 24 خرداد 85 از سمتش بركنار شد.
وي در اين باره به ايسنا گفته بود: از من خواسته شد كه استعفا دهم و با آن موافقت هم شد.
وي در خصوص دلايل بركنارياش گفت: اين تغيير بر اساس استراتژي وزارت صنايع انجام شده است.
آريافر، درباره تاثير مجمع اخير شركت سازهگستر در اين بركناري گفت: اين تصميم يك روز پس از مجمع گرفته شد و در مجمع صحبتي از چنين تغييري نشده بود.
با اين حال يك مقام آگاه در شركت سايپا به ايسنا گفت: وزارت صنايع از سايپا خواسته است كه برخي از مديران ارشد اين شركت بركنار شده و سياستهاي آن نيز تغيير كند، اما مديرعامل سايپا پس از مواجهه با تغيير ناگهاني آريافر به منظور جلوگيري از ادامه تغيير مديران، تهديد به استعفا كرده است.
گفتني است، پيش از اين نيز تعدادي از اعضاي هيات مديره شركتهاي خودروساز از جمله ايرانخودرو و سايپا تغيير كرده بودند.
يكم بهمن سال 84 با تشكيل مجمع فوقالعاده سايپا با حضور 93 درصد از سهامداران، تغييرات مديريتي در دومين خودروساز ايران كليد خورده بود و با ابلاغ حكم، سه تن از اعضاي هيات مديره اين شركت تغيير كرده بودند.
بسياري از كارشناسان، تغييرات انجام شده در دو شركت ايران خودرو و سايپا و تغيير مديران ارشد صنعت خودرو كشور را بيشتر شامل مديران گذشته سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران ميدانند كه رشد صنعت خودرو را در گرو همكاريهاي مشترك با شركتهاي خارجي ميدانستند. با تغييرات روي داده در صنايع خودروسازي، گمانه زنيها بر اين اساس است كه سياست دولت جديد در صنعت خودرو به سمت خودكفايي و توليد خودرو ملي است.
انتهاي پيام