کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سمنان از مصرف بیش از حد نمک بعنوان یکی از مهمترین معضلات نظام سلامت در ایران یاد کرد وگفت: مصرف نمک در کشور به ازای هر نفر روزانه بین 10 تا 15 گرم است که دو تا سه برابر مقدار توصیه شده و در استان سمنان نیز بیش از مقادیر توصیه شده مصرف میشود.
مصطفی حسینی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه سمنان، با اشاره به آغاز طرح بسیج آموزش کاهش مصرف نمک در استان سمنان افزود: مصرف بیش از حد نمک یکی از معضلات نظام سلامت محسوب می شود و لذا در راستای افزایش سطح ارتقاء آگاهی های عمومی بسیج آموزش کاهش مصرف نمک از 6 دی ماه در سطح استان آغاز و تا 10 بهمن ماه ادامه دارد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بیماری های غیر واگیر بیشترین علل مرگ و میر در جامعه محسوب میشوند، تصریح کرد: از علل اصلی ابتلا به بیماری های واگیر تغذیه نامناسب است.
این کارشناس تغذیه با اذعان به اینکه فشار خون بالا ارتباط نزدیکی با مصرف زیاد نمک دارد، تصریح کرد: بیماریهای قلبی و عروقی که از نوع بیماریهای غیر واگیر بوده و اولین علت مرگ و میر در استان سمنان نیز محسوب میشوند، رابطه بسیار نزدیکی با مصرف بیش از حد نمک دارد.
حسینی تصریح کرد: افرادی که بیش از حد نمک مصرف می کنند بیشتر از بقیه ممکن است به سکته قلبی دچار شوند و به نظر میرسد این امر نیز به طور مستقیم و غیرمستقیم با عارضه فشار خون بالا در ارتباط است.
این کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی سمنان ادامه داد: پوکی استخوان،سرطان معده، آسم و... از دیگر عوارض مصرف بیش از حد نمک محسوب میشود.
وی با بیان اینکه افراد باید مصرف روزانه نمک خود را کنترل کنند، خاطرنشان کرد: میزان کل مصرف مورد نیاز نمک افراد از طریق نمک اضافه شده در هنگام طبخ غذا، نمک استفاده شده در سر سفره غذا، و نمک موجود در مواد غذایی مختلف نظیر نان، فرآوردههای غذایی سوسیس، کالباس، کنسروجات، شوری جات، آجیل و مغزجات نمک اندود به بدن میرسد.
این کارشناس تغذیه در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه افراد باید چطور میزان نمک مورد استفاده خود را کنترل کنند، گفت: توصیه میشود افراد نمکدان سرسفره نیاورند تا وسوسه استفاده از نمک ایجاد نشود و در هنگام طبخ غذا نیز به طور متعادل به غذا نمک اضافه کنند، ضمن اینکه توصیه میشود مقادیر کم نمک مصرفی از نوع نمک ید دار تصفیه شده باشد.
انتهای پیام