• شنبه / ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ / ۱۳:۰۸
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 00061946584
  • خبرنگار : 71560

شجاعی: کمیسیون اصل ۹۰ صلاحیت عام برای ورود به تمام موضوعات را دارد

شجاعی: کمیسیون اصل ۹۰ صلاحیت عام برای ورود به تمام موضوعات را دارد

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد:کمیسیون اصل ۹۰  یک ظرفیت بزرگ نظارتی برای مجلس و کمیسیون‌های تخصصی مجلس به شمار رفته و   این کمیسیون در برابر کمیسیون‌های دیگر قرار ندارد بلکه یار و یاور کمیسیون های دیگر مجلس است.

به گزارش ایسنا، حسن شجاعی در تذکری با استناد به اصل ۷۵ قانون آئین نامه داخلی مجلس در جریان جلسه علنی امروز مجلس، بیان کرد: درگذشت سردار جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی آقای نادر طالب‌زاده و تبریک روز کارگر و روز معلم را تسلیت می گویم. برادر عزیزمان استاد روح‌الامینی در جلسه گذشته مجلس از ورود کمیسیون اصل ۹۰ به موضوعات تخصصی گلایه کرد، در این زمینه لازم است که چند نکته را مطرح می‌کنم. اولاً کمیسیون اصل ۹۰ صلاحیت عام و گسترده قانونی در ورود موضوعات مختلف دارد و این صلاحیت عام را از قانون اساسی دریافت کرده است که می‌تواند در قوای سه‌گانه نظام نظارت داشته باشد به همین دلیل هرچند کمیسیون اصل ۹۰ ذیل قوه مقننه قرار دارد اما نهاد فراقوه‌ای است.

وی در ادامه اظهار کرد:  کمیسیون اصل ۹۰ شکایت محور عمل می‌کند و معنای شکایت محور بودن این است که تا گره‌ای در کار نیفتاده باشد تبدیل به شکایت نمی‌شود و کمیسیون اصل ۹۰ هم ورود نمی‌کند بنابراین کار این کمیسیون رسیدگی به شکایت است و به همین دلیل ابزارهای قدرتمندی در اختیار کمیسیون اصل ۹۰ قرار گرفته است. ابزارهایی مثل عدم پاسخ به مکاتبات کمیسیون اصل ۹۰ در هر سطحی جرم‌انگاری شده است، عدم اجابت دعوت کمیسیون اصل ۹۰ تخلف قانونی است، قانوناً کمیسیون اصل ۹۰ امکان ارسال هیأت‌های بازرسی را دارد، قرائت بدون نوبت و بدون وقت محدود گزارش کمیسیون اصل ۹۰ در صحن مجلس و معرفی متخلفین به قوه قضائیه را در اختیار دارد.

درباره دارو شکایت‌هایی از کمبود و گرانی دارو به کمیسیون اصل ۹۰ واصل شد و بعد از بررسی مشخص شد تدابیر و اقدامات دستگاه‌های مختلف در دولت و سایر نهادها کافی نبوده، اقدامات به شهادت دستگاه‌های متولی ناکافی تشخیص داده شد و برای گشودن گره جلسه، رسیدگی به این شکایت با حضور همه دستگاه‌های اجرایی و نظارتی مرتبط برگزار شد، این جلسه رسیدگی به شهادت نایب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس و همین طور مسئول سازمان غذا و دارو به عنوان متولی اصلی این موضوع جلسه‌ای موثر در گشودن گره کیفیت تخصیص ارز دارو بود و البته این رسیدگی همچنین ادامه داردرئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: بنابراین کمیسیون بر اساس قانون صلاحیت عام در ورود به همه موضوعات را دارد. کمیسیون اصل ۹۰ کمیته‌های تخصصی پنج گانه دارد و از نظرات دستگاه‌های اجرایی تخصصی و دستگاه‌های نظارتی و کارشناسان درجه یک کشور استفاده می‌کند کما اینکه از هر کمیسیون تخصصی مجلس یک نفر عضو کمیسیون اصل ۹۰ است که ظرفیت تخصصی دیگری است، در این زمینه کمیسیون از آن برخوردار بوده است. درباره دارو که مورد گلایه برادر عزیزمان بود، شکایت‌هایی از کمبود و گرانی دارو به کمیسیون اصل ۹۰ واصل شد و بعد از بررسی مشخص شد تدابیر و اقدامات دستگاه‌های مختلف در دولت و سایر نهادها کافی نبوده، اقدامات به شهادت دستگاه‌های متولی ناکافی تشخیص داده شد و برای گشودن گره جلسه، رسیدگی به این شکایت با حضور همه دستگاه‌های اجرایی و نظارتی مرتبط برگزار شد، این جلسه رسیدگی به شهادت نایب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس و همین طور مسئول سازمان غذا و دارو به عنوان متولی اصلی این موضوع جلسه‌ای موثر در گشودن گره کیفیت تخصیص ارز دارو بود و البته این رسیدگی همچنین ادامه دارد.

وی در ادامه تاکید کرد: کمیسیون اصل ۹۰ ظرفیت بزرگ نظارتی در اختیار مجلس و کمیسیون‌های تخصصی مجلس است. این کمیسیون در برابر کمیسیون‌های دیگر قرار ندارد، این کمیسیون یار و یاور کمیسیون های دیگر مجلس است، هر جا گره ای بیفتد و تبدیل به شکایت شود، کمیسیون بر اساس قانون اساسی صلاحیت رسیدگی پیدا می‌کند، صلاحیت گسترده و ابزارهای قدرتمند کمیسیون اصل ۹۰ به عنوان یک نهاد نظارتی که ذیل مجلس قرار دارد امکان ورود موثر و به سرانجام رساندن اصلاح مورد نظر را به وجود آورده است.

وی در پایان بیان کرد: این فرصت را باید قدر بدانیم کما اینکه در رویکرد جدید کمیسیون اصل ۹۰ به سمت شناسایی گلوگاه‌ها و گره‌های حکمرانی کشور حرکت کردیم و شاهد بوده‌ایم در این دوره و در یک سال اخیر حضور موثر کمیسیون اصل ۹۰ باعث گره گشایی‌های بزرگ در گلوگاه های حکمرانی کشور شده است به همین دلیل ما آمادگی همکاری صمیمانه با همه کمیسیون‌های تخصصی مجلس را داریم.

عبدالحسین روح الامینی نیز در پاسخ به تذکر وی بیان کرد: براساس ماده ۷۵ آیین نامه داخلی نماینده تر از نماینده نداریم و کمیسیون تر از کمیسیون هم نداریم. ماده ۷۵ می گوید اگر در جلسه رسمی ضمن نطق و مذاکره تلویحاً یا صریحاً نسبت سوء به یکی از نمایندگان داده شود، باید با آن برخورد شود.من در جلسه قبل به ارکان مجلس ، هیات رئیسه و رئیس وقت جلسه تذکر در رابطه با نحوه کار کمیسیون های مجلس دادم و اسمی از کسی نبردم. کمیسیون تر از کمیسیون نداریم و نماینده تر از نماینده هم نداریم و در رابطه با روال کار مجلس تذکر دادم.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: کمیسیون اصل ۹۰ در حیطه وظایف خود که رسیدگی به  شکایات از طرز اجراست، روی سر ما جا دارد، اما در مثالی که بنده در جلسه قبل عرض کردم، در موضوع ارز دارو دقیقا موازی با کار کمیسیون بهداشت مجلس بوده و با یک هفته تاخیر این کار انجام شده است. ما این کار را انجام دادیم و دولت هم مجاب شد. تذکر ایشان به عنوان اصل ۷۵ وارد نیست.
 
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر این دو نماینده، بیان کرد:  به این نکته اشاره می کنم که در قانون اساسی وظایف کمیسیون اصل ۹۰ را متمرکز طرز کار سازمان ها و قوا کرده است و طبیعتاً به طرز کار و آن هم براساس شکایات وارده توجه می شود. کمیسیون های تخصصی هم حتما باید به وظایف خود در حیطه تخصصی عمل کنند. البته طبیعتاً در برخی موارد ممکن است جنبه های مشترکی پیدا کند که روسای کمیسیون ها می توانند هماهنگی ها را انجام دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha