• شنبه / ۷ خرداد ۱۴۰۱ / ۰۷:۳۰
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 00061965385
  • خبرنگار : 71480

بازی تحریم های ظالمانه با جان خلبانان جوان

بازی تحریم های ظالمانه با جان خلبانان جوان

شش خلبان نیروی هوایی ارتش در طول یکسال در اثر سه سانحه مختلف به شهادت رسیدند. یک خلبان بازنشسته نیروی هوایی معتقد است که تحریم ها نقش اصلی را در این سوانح داشته است.

به گزارش ایسنا، در روز ۱۱ خرداد ۱۴۰۰ سرهنگ کیانوش بساطی و سروان حسین نامنی از خلبانان نیروی هوایی ارتش پایگاه هوایی دزفول در حین آماده‌سازی هواپیما قبل از پرواز، بر اثر عملکرد ناگهانی صندلی پران به شهادت رسیدند. سرهنگ دوم صادق فلاحی و سروان علیرضا حنیفه زاد در روز دوم اسفند سال گذشته در تبریز و در روز سوم خرداد سرگرد خلبان قاسم زمانی و دانشجوی خلبانی محمد جواد بای در نایین اصفهان در اثر سانحه و سقوط جنگنده خود به شهادت رسیدند.

سرتیپ کیومرث حیدریان خلبان بازنشسته نیروی هوایی ارتش و کارشناس ارشد بررسی سوانح هوایی و زمینی و ایمنی درباره وقوع سانحه برای جنگنده های نیروی هوایی معتقد است که هم اشتباه انسانی  و هم نقص فنی در این سوانح موثر است. او اگرچه به ساخت تجهیزات در داخل کشور اشاره دارد اما دلیل اصلی نقص فنی را تحریم های کشورمان می داند که مانع ورود تجهیزات جدید و به اندازه کافی به نیروی هوایی می شود.

گاهی اشتباه انسانی و نقص فنی به هم متصل می شود

وی در گفت و گو با ایسنا معتقد است که طبیعی است که با افزایش تعداد پروازها،  سانحه ها هم بیشتر شود. من به خلبانان جوان هم گفته ام که سانحه می تواند هم به دلیل اشتباهات انسانی رخ دهد و هم به دلیل نقص فنی و البته گاهی اشتباه انسانی و نقص فنی به هم متصل شده و زنجیره سانحه رخ می دهد به طور مثال ممکن است خلبان با روحیه بد یا با عصبانیت پای پرواز برود و در حین پرواز هم موتور جنگنده دچار نقص فنی شود و زنجیره سانحه رخ بدهد. در واقع نقص فنی ممکن است حلقه نهایی شود.

سانحه همه جا وجود دارد

وی ادامه داد: سانحه همه جا وجود دارد و در هیچ جای دنیا سانحه به صفر نرسیده است. اما اگر تجهیزات کامل باشد، طبیعی است که سانحه هم کمتر می شود. به هر حال ما الان تحریم هستیم البته تلاش زیادی شده است تا سانحه کمتر شود اما آمریکا هم نمی تواند سانحه را به صفر برساند.

مشکل اصلی تحریم های جهانی است

حیدریان با بیان اینکه ما هم جنگنده قدیمی داریم و هم جنگنده جدید، گفت: اگر جنگنده های جدید جایگزین شوند، شرایط خیلی بهتر می شود. از سویی قطعات هم در داخل ساخته می شود و هم از کشورهایی مثل روسیه و چین وارد می شود ولی مشکل اصلی تحریم های جهانی علیه کشورمان است.

خلبان ها مطابق آموزش های اصلی در دنیا تربیت می شوند

وی در پایان با اشاره به اینکه آموزش خلبان ها هم مطابق آموزش های اصلی در دنیا انجام می شود، افزود: اما مشکل این است که ما همه هواپیماهای آموزشی را نداریم.  در دوره ای که من آموزش می دیدم، ابتدا با چند هواپیمای آموزشی تمرین کرده و بعد از هواپیمای اصلی استفاده می کردیم اما الان آموزش هم با هواپیمای اصلی انجام می شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۳-۰۷ ۰۸:۳۷

اگر آمریکا دشمن است پس نباید از دشمن انتظار مرحمت داشته باشیم و اگر نیست پس این همههمه برای چیست!

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۰۷ ۰۹:۳۱

پس خودکفایی چی شد؟ قدرت منطقه؟

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۰۷ ۱۱:۰۲

بالاخره اين تحريمها نعمت است يا مصيبت؟!!

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۰۷ ۱۱:۱۷

خیلی کشورها از جمله کره جنوبی یا روسیه حاضرند به جای بدهی خود به ایران سلاح بفروشند چون تحریم های تسلیحاتی ایرلن پایان یافته .اما در حالت کلی بعضی از جنگنده های آموزشی را میشه در ایران ساخت

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۰۷ ۱۲:۱۸

منشأ تحریم ها کجاست .

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۰۷ ۱۴:۲۳

انتظار دارید جنگنده بهتون بدن که مواضع و منافع خودشون در خطر باشه چه توقعاتی جالبه واقعا

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۰۷ ۲۲:۰۴

جهان امروز جهان تعامل و گفتگو و هم افزایی است.