• چهارشنبه / ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۲:۵۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1400021510158
  • خبرنگار : 71415

هشدار نماینده جامعه بین‌المللی نسبت به تلاش صربهای بوسنی برای تجزیه‌طلبی

هشدار نماینده جامعه بین‌المللی نسبت به تلاش صربهای بوسنی برای تجزیه‌طلبی

مقام بین‌المللی ارشد در بوسنی نسبت به تلاشهای مداوم رهبران قومیت صرب برای ایجاد شکاف در این کشور و کوتاهی در بازگرداندن اصلاحات فراوان حاصل شده طی ۲۵ سال گذشته در قبال این کشور هشدار داده و خواستار "موضع قاطع" برای جلوگیری از هرگونه ایجاد شکاف شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، والنتین اینزکو، خطاب به شورای امنیت سازمان ملل گفت، میلوراد دودیک، عضو صرب ریاست جمهوری سه نفره بوسنی، رهبری کننده چالش علیه جامعه چند قومیتی بوسنی متشکل از صربها، مسلمانان و کرواتها است.

او گفت که کمپین صربها "میتواند دارای تبعات سیاسی و امنیتی نه فقط برای این کشور بلکه همچنین برای منطقه و مابقی اروپا باشد".

او این گزارشش را احتمالا آخرین گزارشش به شورای امنیت سازمان ملل بعد از ۱۲ سال کار به عنوان "نماینده عالی" جامعه بین‌المللی در بوسنی دانسته و شدیدا از آنچه که "سیاست مخرب بلند مدت" مقامهای منطقه صربها در بوسنی دانست، انتقاد کرد.

به گفته اینزکو، ماه مارس مجلس ملی این منطقه طرحی را تصویب کرد که راه را برای "به اصطلاح انحلال صلح آمیز این کشور هموار میکند".

ماه آوریل احزاب ائتلاف حاکم بر جمهوری صرب بوسنی نشستی داشتند و دودیک به اعلام تشکیل تیمهای مذاکره کننده پرداخته و تصریح کرد که این منطقه "حق تصمیم گیری نهایی درباره وضعیت آینده خود را محفوظ می‌داند".

بوسنی دچار اختلافاتی برآمده از جنگ ۱۹۹۲-۱۹۹۵ این منطقه میان صربها، کرواتها و مسلمانان و در طی فروپاشی یوگسلاوی سابق است. یک توافق صلح با واسطه‌گری آمریکا در سال ۱۹۹۵ برای بوسنی در دیتون اوهایو امضا شد که بر طبق آن بوسنی تبدیل به یک فدراسیون متشکل از دو منطقه خودمختار شامل جمهوری صربها و جمهوری مسلمانان و کرواتها شد.

این نماینده عالی، ناظر بر اجرای غیرنظامی توافق دیتون بوده و همچنین از سوی شورای اجرای صلح متشکل از ۵۵ کشور ماموریت دارد.

اینزکو خطاب به شورای امنیت تاکید کرد "توافق دیتون این حق را به طرفها برای جدایی نمی‌دهد".

او گفت که اقدامات صربهای بوسنی اتمسفر سیاسی را "مسموم" کرده و اصلاحات را در زمانی که این کشور گرفتار همه گیری کووید-۱۹ است به حاشیه رانده است. او تاکید کرد، بوسنی باید قاطعانه در مسیر عضویت در اتحادیه اروپا باشد اما امروز ما در اینجا هستیم در حالی که یکی از رهبران سیاسی آن علنا دارد از چند تکه کردن این کشور حمایت کرده و به اتحادیه اروپا در این فرآیند حمله و آن را مسخره می‌کند.

اینزکو هشدار داد، حتی اگر که جلوی یک فروپاشی گرفته شود، هدف صربها ایجاد یک کشور "دائما معیوب" است و این اتفاق هم اکنون دارد در وضعیت "فلج تقریبی عالی‌ترین نهادها از جمله ریاست جمهوری، شورای وزیران و مجمع پارلمانی" اتفاق می‌افتد.

او گفت که جامعه متکثر و چند قومیتی بوسنی که قبل از جنگ وجود داشت "ناپدید شده" و دفاع از فضاهای چند قومیتی دشوارتر از ایجاد فضاهای تک قومیتی شده است.

او گفت که "سخنرانی‌های مروج نفرت، تقدیر از جنایتکاران جنگی و طلب تجدید نظر یا انکار صریح نسل کشی به رغم احکام نهادهای قضایی بین‌المللی، در گفتمان سیاسی بسیار رایج مانده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha