• یکشنبه / ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۲:۳۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400021912811
  • خبرنگار : 71516

"دولت بایدن با از سرگیری روابط دیپلماتیک با دمشق مخالف است"

"دولت بایدن با از سرگیری روابط دیپلماتیک با دمشق مخالف است"

واشنگتن مجددا مخالفت خود را با عادی‌سازی روابط با دمشق اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، یکی از سخنگوهای وزارت خارجه آمریکا در مصاحبه با روزنامه الشرق الاوسط گفت: "دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا هرگز روابط دیپلماتیکی با نظام بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه برقرار نخواهد کرد و همچنان موضع آمریکا ثابت است."

وی ضمن اشاره به کشورهایی که تمایل خود را به ازسرگیری روابط دیپلماتیک با نظام اسد نشان داده‌اند، مدعی شد:" ما از تمام کشورهای منطقه می‌خواهیم به جنایت‌هایی که نظام سوریه در طول یک دهه گذشته علیه مردمش انجام داده، توجه کنند. باید به تلاش‌های مستمر نظام اسد برای ممانعت از رسیدن کمک‌های انسانی به کشور و عدم تحقق امنیت توجه کرد."

این سخنگو درباره دلیل سهل انگاری دولت جدید آمریکا در تعامل با پرونده سوریه و استراتژی این دولت گفت: موضع آمریکا از طریق حمایت از روند سیاسی در کشور واضح است. ما معتقدیم که ثبات در سوریه تنها از طریق روند سیاسی که تمام سوری‌ها در آن مشارکت داشته باشند ممکن است. ما به همکاری با هم‌پیمانان و شرکا و سازمان ملل برای تضمین "حل" سیاسی دائم بحران پایبند هستیم.

در بیانیه نشست اخیر گروه هفت(آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، ایتالیا، کانادا و ژاپن) در لندن عبارت مخالفت واضح با ازسرگیری روابط با نظام سوریه نیامده است و در مقابل در این بیانیه بر قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت و حمایت از روند امدادرسانی و راهکارهای سیاسی تأکید شده است.

در این بیانیه آمده است: ما از تمام طرف‌ها به ویژه نظام سوریه می‌خواهیم به شکل هدفمند در روند سیاسی فراگیر از جمله آتش‌بس و فراهم کردن فضای امن برای بازگشت آوارگان جهت برگزاری انتخابات آزاد و شفاف تحت نظارت سازمان ملل و تضمین مشارکت تمام سوری‌ها مشارکت داشته باشند.

وی تاکید کرد: عملیات بازسازی کشور تنها زمانی صورت می‌گیرد که روند سیاسی معتبری وجود داشته باشد.

از سوی دیگر دیوید شنکر، معاون سابق وزیر خارجه آمریکا در امور خاور نزدیک در مقاله‌ای برای سایت مرکز پژوهش‌های سیاسی واشنگتن گفت: روسیه پشت درخواست‌ها برای عادی سازی و ترمیم روابط دیپلماتیک با دمشق برای حمایت منطقه‌ای از نظام سوریه است.

شنکر مدعی شد: "دلایلی که باعث شد شورای امنیت قطعنامه ۲۲۵۴ را صادر کند، همچنان پابرجاست و آن نقض حقوق بشر از سوی نظام سوریه و قتل بیش از نیم میلیون نفر و مهاجرت میلیون‌ها تن است."

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha