• چهارشنبه / ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۲:۴۱
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1400022215629
  • خبرنگار : 30054

از کم توان ذهنی تا مربی آموزش:

مرکزی برای کارآفرینی و اشتغالزایی افراد دارای اختلال طیف اتیسم و کم توان ذهنی

مرکزی برای کارآفرینی و اشتغالزایی افراد دارای اختلال طیف اتیسم و کم توان ذهنی

معلولیت ناتوانی نیست بلکه توانایی متفاوت است به شرطی که دیده شود و به باور برسد. در ناتوانی‌های جسمی قضیه بسیار راحت قابل لمس می‌شود اما برای معلولینی که دارای کم توانی ذهنی می‌باشد قضیه غیر قابل درک است.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام موسسه خیریه طیف مهر از تاریخ 1 تیر ماه 1398 با برپایی اولین نمایشگاه تخصصی نقاشی افراد دارای اختلال اتیسم با نام طیف مهر در فرهنگسرای شفق با هدف فروش به نفع صاحب اثر و بدون کسر مبلغی از فروش شروع به کار کرد. حضور در بازارچه‌های خیریه و بازارهای فصلی اعتماد به نفس این افراد را مورد تأثیر قرار می‌داد و در خانواده آن‌ها ایجاد انگیزه می‌نمود.

اما سؤال اینجا بود که تا چه زمانی این فروش‌ها و نمایشگاه‌های مقطعی می‌تواند شکل بگیرد و مؤثر باشد؟ نبود محلی ثابت، کمبود امکانات جزئی رفاهی (مانند سرویس بهداشتی، سیستم گرما و سرما) محدود بودن زمان حضور در محل اختصاص داده شده، نبود همین امکانات باعث کمرنگ شدن حضور این عزیزان علی رقم میل باطنی آن‌ها در این مکان‌ها شد.

انزوا و دوری از تعاملات اجتماعی اصلی‌ترین مشکل معلولین به خصوص افراد دارای اختلال طیف اتیسم است. حل این مسئله باعث شد موسسه خیریه طیف مهر مانی اولین فروشگاه آنلاین فروش آثار هنرمندان معلول را در ایران راه اندازی و تأسیس کند. جایی که نتیجه یک سال تحقیق در مورد کارآفرینی و اشتغال زایی معلولین من جمله افراد اتیستیک امکانات فضای مجازی را به خدمت گرفته و اولین مرجع کسب درآمد آنلاین را برای این افراد شکل داده. لازم به ذکر است مراکزی هستند که با شعار کارآفرینی برای معلولین بالأخص اتیسم شکل گرفته‌اند مراکزی که برای شاغل کردن این افراد کارهایی چون تایپ، بسته بندی، پاک کردن حبوبات؟! و یا کارهایی که 90% آن به‌وسیله خانواده یا مربی انجام می‌شود ارائه می‌دهند؛ اما آیا این‌ها شغل‌های مناسب افراد دارای معلولیت است؟ خود افراد عادی برای شاغل شدن دنبال شغلی می‌گردند که متناسب با علایق خود باشد. حال افراد دارای معلولیتی که نمی‌توانند علاقه خود را بیان کنند مجبورند به خاطر کسب درآمد ناچیز از قوانین دیکته شده برای اشتغال پیروی کنند و بازهم این سؤال پیش می‌آید افرادی که به این مراکز دسترسی ندارند چه کنند؟ آیا گنجایش کافی برای اشتغال در این مراکز در نظر گرفته شده است؟ سهم دختران در این مراکز چقدر است؟ کافی است لحظه‌ای در جایگاه این افراد باشید تا این مسئله را درک کنید. موسسه خیریه طیف مهر مانی با مرتفع کردن تمامی این مسائل با ایجاد مرجعی کامل و جامع برای اشتغال زایی این افراد تمامی این موانع را تا جایی که امکان داشته است را برطرف کرده تا آرامش روانی را برای این افراد و خانواده آن‌ها فراهم آورد. باعث افتخار است که موسسه خیریه طیف مهر مانی در کنار نوابغ استارت آپی (ساختمان رشد الوند) استعداد افراد اتیستیک و دارای معلولیت را نشان داده و توانستیم توانایی این افراد را به برنامه تلویزیونی میدون (شبکه 3) که یکی از برنامه‌های تخصصی اشتغال و کارآفرینی است معرفی کنیم و همچنین حضور در برنامه جشنواره کارآفرینی حرف حساب از شبکه یک نشان دهیم حرکت موسسه خیریه طیف مهر مانی یک بدعت برای آینده شغلی معلولین در ایران است.

افتتاح کافه با رویکرد اشتغال، آموزش و تعاملات اجتماعی

برای اولین بار موسسه طیف مهر مانی اقدام به تأسیس کافه که در آن افراد کم توان ذهنی و اختلال طیف اتیسم و سندروم داون تمام امور را با نظارت مربیان و سرپرست انجام می‌دهند و حتی در ساخت و دیزاین این کافه نیز دخالت داشته‌اند. تمام هزینه‌های تجهیز این مجموعه به صورت شخصی توسط دکتر عبدالهی مقدم انجام شده. کافه طیف مهر مانی در روز عید فطر به صورت رسمی افتتاح خواهد شد. این مجموعه فقط یک کافه معمولی نیست قهوه‌ها، نوشیدنی‌ها و غذاهای آن توسط افراد با شرایط ویژه تهیه و حاضر می‌شود و فعالیت‌های دیگری نیز که این کافه را خاص می‌کند فروش محصولات افراد کم توان ذهنی که خودشان وظیفه تبلیغ محصولشان را دارند. ایجاد تعاملات اجتماعی جهت ایجاد آگاهی برای جامعه. آموزش‌های هنری توسط مربیان کم توان ذهنی به مراجعه کننده‌های کافه. روز کتاب خوانی با رویکرد قصه درمانی برای خانواده و افراد با شرایط ویژه.

موسسه خیریه طیف مهر مانی بستر ابتدایی این کار بزرگ را برای اولین بار در ایران عزیزمان فراهم کرده است ولی گسترش این کار نیاز به حمایت دارد. حمایت‌های مالی و معنوی، حمایت‌های نه از سر دلسوزی بلکه با قدرت و ایجاد حس اعتماد به نفس در معلولین، حمایت‌های با نکته سنجی و نقد مؤثر در پیشرفت کسب درآمد معلولین این کشور. باید به این نکته اشاره کرد که شاغل شدن افراد معلول نه تنها این افراد را از جمعیت مصرف کنند جدا می‌کند بلکه می‌تواند متولی کسب و کارهای وابسته نیز بشود.

تاکنون تمامی این فعالیت‌ها با هزینه شخصی سرکار خانم دکتر عبدالهی مقدم انجام شده و ایشان به دلیل دغدغه ای‌ که دارند از اموال شخصی خود در این راه انفاق کرده‌اند. متأسفانه به دلیل دید خیرین نسبت به مؤسسات و انجمن‌های خیریه هیچ گونه حمایتی از این حرکت و فعالیت‌های ایشان تاکنون انجام نشده و گسترش توسعه فعالیت‌های دکتر عبدالهی مقدم به کندی انجام می‌شود.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha